Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιανουαρίου 2024
Ο Χάρης Κωστόπουλος πέθανε σε ηλικία 60 ετών, τα ξημερώματα του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου. Ο τραγουδιστής νοσηλευόταν για αρκετό καιρό σε ιδιωτική κλινική, καθώς έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο.
Την είδηση έκανε γνωστή η οικογένειά του με ανάρτηση στο Facebook.
«Με μεγάλη θλίψη σας ανακοινώνουμε ότι ο αγαπημένος μας πατέρας και σύζυγος Χάρης άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.
Θα ενημερώσουμε σύντομα για το ποτε και που θα λάβει χώρα η κηδεία, ούτως ώστε να αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί τον Χάρη μας. Ζητάμε την κατανόηση και το σεβασμό αυτή τη στιγμή στο πένθος που βιώνουμε. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Metropolitan για τις προσπάθειες τους σε όλη αυτή την διαδρομή. Χρήστος, Ραφαήλ, Βιβή» γράφει στην επίσημη σελίδα του τραγουδιστή.
Λίγο πριν τον θάνατό του, ο γιος του, Χρήστος, έκανε δηλώσεις στο On Time και είπε για την κατάσταση της υγείας του πατέρα του: «Νοσηλεύεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Έχει περίπου ενάμιση μήνα που νοσηλεύεται και αυτή είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή. Όλη η οικογένεια είμαστε δίπλα του με την αγάπη μας και τη στηριξή μας. Η μητέρα μου, η Βιβή, δεν έχει φύγει στιγμή από δίπλα του. Είναι δύσκολες οι καταστάσεις. Τον αγαπώ πάρα πολύ, με στηρίζει πάρα πολύ. Είμαστε ίδιοι χαρακτήρες. Ο μπαμπάς μου είχε μια περιπέτεια με την υγεία του όταν ήταν 24 χρόνων και έχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τον Άγιο Ραφαήλ, για αυτό τον αδερφό μου, που είναι 26 χρόνων τον λένε Ραφαήλ».

Ποιος ήταν ο Χάρης Κωστόπουλος
Γεννήθηκε στην Αριδαία στις 16 Μαρτίου του 1964 και μεγάλωσε σε μουσική οικογένεια.
Ξεκίνησε την καριέρα του ως οργανοπαίχτης μπουζουκιού σε ηλικία μόλις 11 ετών για διάφορα κέντρα διασκέδασης σε πόλεις της Μακεδονίας, όπως η Έδεσσα και η Βέροια.
Έχει γράψει στίχους και μουσική για μεγάλα ονόματα του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, όπως ο Βασίλης Καρράς, ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος και ο Σταμάτης Γονίδης.
Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, κυκλοφόρησε 23 δίσκους. Μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές επιτυχίες του είναι τα: «Με ξεχνάς», «Είσαι μια Θεά», «Τι αμαρτίες έχω κάνει» και «Βρείτε μου κάποια που να 'χει αισθήματα».
Η μάχη με τη λευχαιμία
Ο Χάρης Κωστόπουλος είχε μιλήσει πριν από 2 χρόνια για την μάχη που είχε δώσει τρεις δεκαετίες πριν, με την υγεία του.
«Το μεγαλύτερο ψέμα που έχω ακούσει είναι ότι πέθανα. Κάποια στιγμή είχα αρρωστήσει σοβαρά. Πέρασα μια πολύ σοβαρή περιπέτεια υγείας. Πέρασα λευχαιμία πριν από 30 χρόνια. Κατέβαινα από την πίστα, λιποθυμούσα... Να ναι καλά μια θεία μου από την Μυτιλήνη, που μου έστειλε κάτι βιβλία από τον Άγιο Ραφαήλ. Τα διάβασα, γιατί δεν ήμουν πολύ της εκκλησίας. Έγιναν κάποια πράγματα που εγώ δεν μπορώ να τα εξηγήσω σαν άνθρωπος. Είδα κάτι που εγώ πίστευα ότι ήταν ο Άγιος Ραφαήλ. Με βοήθησε πάρα πολύ ψυχολογικά, παράλληλα βέβαια με τους γιατρούς. Δεν πήγα στο σπίτι μου και έγινα καλά», είχε δηλώσει στο «Πρωινό».
Παράλληλα, δήλωσε πως «τάμα έκανα μετά, όταν ήρθε ο δεύτερος γιος μου. Τον έβγαλα Ραφαήλ, για να τον ευχαριστήσω γι΄αυτό που έκανε για μένα».
Σχετικά
Αυτό είναι το νέο μουσικό σχήμα του Kanella bar
Δύο καλλιτέχνες σε ένα πρόγραμμα που θα συζητηθεί
Η εκρηκτική Πάολα έρχεται για μία μεγάλη συναυλία στο χωριό
Αντισυμβατική και εκκεντρική για την σκηνική της παρουσία. Και πάνω από όλα σπουδαία αυθεντική λαϊκή...
Αυτά είναι όλα όσα θα συμβούν στη Βάβλα τον Μάιο
Ένα πολυσυλλεκτικό μουσικό πρόγραμμα, street food, παζαράκι με τοπικά προϊόντα, καθώς και cocktails, μπύρες και κρασί
27 μουσικά ραντεβού του Μαΐου στην Κύπρο
Συναυλίες, live εμφανίσεις και μεγάλες μουσικές βραδιές γεμίζουν τον μήνα με ρυθμό, συναίσθημα και διασκέδαση
Έλλη Κοκκίνου: Συνεχίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στο Zazza Λευκωσίας
Η αγαπημένη τραγουδίστρια ανεβαίνει στη σκηνή της κυπριακής πρωτεύουσας, υποσχόμενη εκρηκτικές βραδιές με παλμό και μεγάλες επιτυχίες
Μόλις ανακοινώθηκε μία μεγάλη συναυλία στο χωριό, με τον Μάκη Δημάκη
Στο χωριό Άγιος Θεράποντας αυτό το καλοκαίρι έρχεται κάτι μοναδικό
«Θύμισες»: Ο Παντελής Θαλασσινός και η Ειρήνη Τουμπάκη στην Ερήμη, σε ένα αφιέρωμα στο ελληνικό τραγούδι
Δωρεάν συναυλία στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Oddschecker: Η Ελλάδα «καλπάζει» στις στοιχηματικές προτιμήσεις – Συνεχίζεται η εντυπωσιακή άνοδος της ελληνικής συμμετοχής
Πτωτικές τάσεις παρουσιάζει η κυπριακή συμμετοχή
Ο Κωνσταντίνος Αργυρός έρχεται για την πρώτη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού στον Πρωταρά
Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για την εμφάνισή του
200 κιθάρες επί σκηνή με την Γιώτα Νέγκα
Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει προσωπικές της επιτυχίες, αλλά και τραγούδια, σταθμούς της διαδρομής της
Αντώνης Ρέμος: Η ξαφνική ανακοίνωση που αλλάζει τα δεδομένα στη νυχτερινή Αθήνα
Ο Αντώνης Ρέμος αποσύρεται από τη νύχτα τον ερχόμενο χειμώνα