3 February-2 March 2024
Μη χάσετε , Μουσική

14 μεγάλες συναυλίες που μας κάνουν να ανυπομονούμε

Ένας χειμώνας γεμάτος μουσική

Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιανουαρίου 2024

Όλα δείχνουν ότι το 2024 θα είναι μία από τις πιο συναρπαστικές -συναυλιακά- χρονιές. Τι κι αν είναι μόλις Ιανουάριος; Ήδη έχουν ανακοινωθεί δέκα πολυαναμενόμενες συναυλίες αγαπημένων καλλιτεχνών, που μας κάνουν να ανυπομονούμε.

kithares.jpg

200 Κιθάρες με τον Νίκο Πορτοκάλογλου
Μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα μουσική συνύπαρξη της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κύπρου και του Νίκου Πορτοκάλογλου, ενός από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς και ερμηνευτές της γενιάς του. Καλλιτεχνικός διευθυντής: Αντώνης Κοΐζας, Διεύθυνση Ορχήστρας / Ενορχηστρώσεις: Αντώνης Μυτακίδης. Σολίστ: Γιώργος & Στέλιος Γκόλγκαρης, Cyprus Guitar Trio και Μαρίνα Βερζανλή: τραγούδι. Συμμετέχουν: Καθηγητές & Σπουδαστές Πανεπιστημίων, Ωδείων & Μουσικών Σχολείων. Τα έσοδα θα διατεθούν στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου.
>> Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024, 20:30 Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.
>> Κυριακή 21 Ιανουαρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Εισιτήρια: €30/€25. Πληρ. 77777745.

korkolis.jpg2.jpg

Γιώργος Χατζηνάσιος & Στέφανος Κορκολής
Μια μοναδική μουσική εμπειρία ετοιμάζονται να παρουσιάσουν στο κοινό της Κύπρου, δύο από τους μεγάλους Έλληνες συνθέτες, μετά την επιτυχία που σημείωσε στο Ηρώδειο. Ο Γιώργος Χατζηνάσιος και ο Στέφανος Κορκολής με δύο πιάνα ενώνουν το ταλέντο τους και αναμένεται να μας καταπλήξουν. Οι δύο συνθέτες θα μοιραστούν τη σκηνή με τη σπουδαία Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής «ΤρακΑρτ» η οποία έδειξε επανειλημμένες φορές το ψηλό της επίπεδο, δημιουργώντας έναν πολυδιάστατο και ενιαίο ήχο, υπό την διεύθυνση του μαέστρου της Άρη Αντωνιάδη. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν, εκτός από τους δύο συνθέτες, δύο υπέροχες φωνές, αυτή του Δώρου Δημοσθένους και της Σοφίας Μανουσάκη οι οποίες ενώνονται με τον ήχο της ορχήστρας, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα μαγείας και αισθητικής που θα καταπλήξει τους θεατές.
>> Δευτέρα 22 & Τρίτη 23 Ιανουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20:30.
>> Παρασκευή 26 & Σάββατο 27 Ιανουαρίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 20:30.
Τιμή εισιτηρίων: πλατεία: €40 & 35, εξώστης: €35 & 30, παιδικό: €15 μέχρι 12 ετών. Προπώληση: www.ticketmaster.cy και σε όλα τα καταστήματα ACS COURIER

παριος 1.jpg

Γιάννης Πάριος
Ο ένας και μονάδικός Γιάννης Πάριος έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας στις 26, 27 και 28 Ιανουαρίου για τρεις μοναδικές συναυλίες. Θεωρείται ο απόλυτος Έλληνας τραγουδιστής, και του έχει δοθεί ο χαρακτηρισμός "The voice ". Ειδήμονες και όχι μόνο, του έχουν δώσει τον τίτλο του τραγουδιστή με την καλύτερη φωνή. Έχει τραγουδήσει την αγάπη και τον έρωτα όσο κανένας άλλος. Εδώ και πέντε δεκαετίες χαράσσει την πορεία του Ελληνικού τραγουδιού και θεωρείται σχολή. Οι επιτυχίες του αμέτρητες, έχουν τραγουδηθεί και έχουν συγκινήσει εκατομμύρια ανθρώπους. Γενιές ολόκληρες έχουν μεγαλώσει, έχουν αλλάξει, όμως η δική του αξία αδιασάλευτη να ορίζει αυτό που ονομάζεται ερωτικό τραγούδι και όχι μόνο. Η αγάπη του κόσμου στο πρόσωπο του είναι τεράστια και το κοινό του, ίσως το μεγαλύτερο.
>> Παρ 26, Σ 27 (21.00) & Κ 28 Ιανουαρίου (20.00), Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

alkinoos2.jpg

Αλκίνοος Ιωαννίδης
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης επιστρέφει μετά από χρόνια στο Θέατρο Ριάλτο, συμπράττοντας για πρώτη φορά μαζί με τρεις Κύπριους μουσικούς. Η σύμπραξη τους δίνει μια νέα προσέγγιση στα τραγούδια μέσα από τους ήχους εγχόρδων, κρουστών και ηλεκτρονικών οργάνων. Με διαφορετικές ενορχηστρώσεις και ηλεκτρονικό ήχο, το πρόγραμμα χαρακτηρίζεται από στιγμές μεγάλης έντασης και συγκίνησης, αλλά και τη χαρά αυτής της συνάντησης, την επικοινωνία των μουσικών τόσο μεταξύ τους όσο και με το κοινό, την ελευθερία του αυτοσχεδιασμού και τη συνύπαρξη διαφορετικών μουσικών κόσμων. Μουσικοί: Μάριος Τακούσιης, Λευτέρης Μουμτζής, Γιάννης Κουτής, Αλκίνοος Ιωαννίδης.
>> Kυριακή 28 & Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Εισιτήρια: €30/€25. Πληρ. 77777745.

Αναστασία
Ο Σύνδεσμος Γονέων και το Κεντρικό Μαθητικό Συμβούλιο του Λυκείου Κύκκου Β’ παρουσιάζουν τη δημοφιλή Ελληνίδα ερμηνεύτρια «ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ» σε μια φιλανθρωπική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Pavilion στη Λευκωσία τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 στις 8 μ.μ. Τραγουδάμε με την ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ και στηρίζουμε τα παιδιά του σχολείου και τους «Μικρούς ‘Ήρωες». Τη βραδιά θα ανοίξει ο DJ DINGLIS.
>> Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, Pavilion, Λευκωσία, 20.00, €15.

Μάκης Δημάκης
Μεγάλη φιλανθρωπική συναυλία θα διοργανωθεί στο Prince Luxury Events στα Λύμπια με τον ένα και μοναδικό Μάκη Δημάκη και το σχήμα του στις 3 Φεβρουαρίου στις 21:00.Πρόκειται εξάλλου για έναν από τους αναγνωρίσιμους Έλληνες τραγουδιστές, που εκπροσωπούν το λαϊκο ρεπερτόριο με μεγάλη επιτυχία. Η δισκογραφική του καταξίωση μαζί με την ενέργεια του που βγάζει κάθε φορά στη σκηνή δημιούργησε το δικό του φανατικό κοινό Η εκδήλωση γίνεται για την ενίσχυση άπορων οικογενειών καθώς και άλλων αναγκών των Κοινοτήτων της περιοχής.
>> Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, Prince Luxury Events Λύμπια. Πληροφορίες και εισιτήρια: 99112255. Είσοδος €25 με απεριόριστο κρασί.

xatzis.jpg

Γιώργος Κατσαρός και Κώστας Χατζής
Δύο εμβληματικοί καλλιτέχνες, Γιώργος Κατσαρός και Κώστας Χατζής των οποίων η μουσική συνάντηση αποτελεί το καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς. Ο Γιώργος Κατσαρός και ο Κώστας Χατζής, δύο τεράστια κεφάλαια της μουσικής μας ιστορίας, δύο μουσικοί γαλαξίες συναντώνται φέτος το χειμώνα για να μας παρασύρουν σε ένα ταξίδι στα χρόνια της αθωότητας και των ατμοσφαιρικών μπουάτ. Πρόκειται για μια συνάντηση που εδώ και χρόνια και οι δύο επιθυμούσαν. Άλλωστε τους δύο άντρες συνδέει μια δυνατή φιλία που οικοδομήθηκε πάνω στην αμοιβαία εκτίμηση που έχει ο ένας για τον άλλο, για το έργο αλλά και την προσωπικότητά του.
>> Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, 20:30
>> Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας Γ. Λυκούργος, 20:30,
>> Tετάρτη 7 Φεβρουαρίου, Παττιχειο Δημοτικο Θέατρο Λεμεσού, 20:30
>> Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, 20:30
Πληρ. 77777040, εισιτήρια ticketmaster και ACS, πλατεία €25 - εξώστης €20.

Αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση
Η Petrides Events, με αφορμή τη συμπλήρωση 102 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα ερμηνευτή και συνθέτη Γρηγόρη Μπιθικώτση, παρουσιάζει ένα μοναδικό αφιέρωμα για τη ζωή και το έργο του στς 7 και 8 Φεβρουαρίου σε DownTown live στη Λευκωσία και Κύκλος Μουσική στη Λεμεσό αντίστοιχα.Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο συνονόματος γιος του μεγάλου καλλιτέχνη και συνεχιστής της ιστορίας του πατέρα του στα μουσικά δρώμενα, μαζί με τον εξαίρετο Κύπριο ερμηνευτή Πέτρο Κουλουμή και την Σταυρούλα Εσαμπαλίδη θα μας ταξιδέψουν σε ένα βιωματικό μουσικό ταξίδι με τραγούδια σταθμούς της ελληνικής δισκογραφίας, που ερμήνευσε αλλά και συνέθεσε μοναδικά ο αείμνηστος πατέρας του.
>> Tετάρτη 7 Φεβρουαρίου, DownTown live, Λευκωσία. Πληρ. 99810011, εισιτήρια soldouttickets.
>> Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, Κύκλος Μουσική, Λεμεσός. Πληρ. 25 107230, εισιτήρια: soldouttickets

ΤΗΕRION
Οι ΤΗΕRION «ξαναχτυπούν» πιο δυναμικά από πότε με μία εμφάνιση στην Κύπρο στη Λευκωσία που θα γράψει ιστορία και κανένας φαν της μέταλ σκηνής δεν πρέπει να χάσει!. Εκεί που το metal αποκτά συμφωνική χροιά. Οι Σουηδoί θρύλοι του συμφωνικού metal, THERION επιστρέφουν προσφέροντας μας ένα ακόμη αριστούργημα, το Leviathan III. Το συγκρότημα διευρύνει την κληρονομιά του ολοκληρώνοντας την τριλογία, LEVIATHAN. Με περισσότερα από 35 χρόνια πορείας, το συγκρότημα, που πλαισιώνει τον μουσικό «εγκέφαλο» και δημιουργό Christofer Johnsson, ήταν ένα από τα πρώτα σχήματα που πίσω στα 90s συνδύασε το metal με τον κόσμο της συμφωνικής μουσικής εμπλουτίζοντας τον ήχο τους με ορχηστρικά στοιχεία. Δικαίως ο Christofer Johnsson θεωρείται ένας από τους ιδρυτές του συμφωνικού metal σήμερα, που με τις καινοτομίες και τη συνδρομή του το καθόρισε.
>> Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, Pavilion, Λευκωσία, 20:00. Πληρ. 77777040, εισιτήρια: ticketmaster,ACS, προπώληση €29.70.

elena .jpg

Έλενα Παπαρίζου
Η Ελληνίδα pop σταρ , η διαχρονική μας Νο1 με αμέτρητες επιτυχίες στο ενεργητικό της , κάνει μια επιλογή από τα πιο ερωτικά της τραγούδια αλλά και μπαλάντες του διεθνούς ρεπερτορίου για μια μοναδική συναυλία ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Έλενα Παπαρίζου στην πιο ερωτική συναυλία της χρονιάς Η Ελληνίδα pop σταρ , η διαχρονική μας Νο1 με αμέτρητες επιτυχίες στο ενεργητικό της , κάνει μια επιλογή από τα πιο ερωτικά της τραγούδια αλλά και μπαλάντες του διεθνούς ρεπερτορίου για μια μοναδική συναυλία ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου.ιτυχίες στο ενεργητικό της , κάνει μια επιλογή από τα πιο ερωτικά της τραγούδια αλλά και μπαλάντες του διεθνούς ρεπερτορίου για μια μοναδική συναυλία ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Γιορτάστε τον έρωτα με ερωτικές μπαλάντες που έγραψαν ιστορία ερμηνευμένες μοναδικά από τη φωνή της Έλενας Παπαρίζου. Ζήστε ένα ξεχωριστό βράδυ παρέα με μια από τις πιο αγαπημένες τραγουδίστριες και τον πιο ερωτικό σταθμό της Κύπρου.
>> Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, Δημοτικό θέατρο Λευκωσίας, 20.30, εισιτήρια ticketmaster.

Κωστής Μαραβέγιας
Ο αγαπημένος τραγουδοποιός, Κωστής Μαραβέγιας, και η εννιαμελής μπάντα του καταφθάνουν σύντομα στην Πάφο και μας υπόσχονται μια βραδιά γεμάτη μουσική, χορό και συγκίνηση. Με αγαπημένα τραγούδια από το πλούσιο ρεπερτόριο του, συνοδευόμενα από αναπάντεχες διασκευές άλλων καλλιτεχνών, ο Κωστής Μαραβέγιας ετοιμάζεται για ένα λαμπερό πάρτι, προσκαλώντας όλους μας να γίνουμε μέρος αυτής της γιορτής. Τα έσοδα από τη βραδιά θα διατεθούν για την υλοποίηση των στόχων του ιδρύματος.
>> Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, Athenaeum Ballroom, Annabelle Hotel, 20:30, εισητήρια και κρατήσεις 26885473, 99313135,99756355

kotsiras.jpg

Γιάννης Κότσιρας
Ο αγαπημένος ερμηνευτής Γιάννης Κότσιρας και η παρέα εκτός από το Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, έρχονται και στο Θέατρο Ριάλτο στην Λεμεσό στις 24 Φεβρουαρίου στις 20:30. Μια συναυλία που θα αποτελείται από εξαιρετικούς μουσικούς, σταθερούς συνεργάτες και φίλους του που τα τελευταία χρόνια ετοιμάσανε ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις παρουσιάζοντας παλιά και αγαπημένα. Μετά από αρκετά χρόνια θα παρουσιαστούν και ολοκαίνουρια τραγούδια από τον νέο του κύκλο τραγουδιών του Παράθυρο στο Άπειρο.
>> Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20:30, Εισιτήρια: €30 / 25 ή online ή στο τηλέφωνο 77 77 77 45 (Δευ-Παρ 10:00-15:00).
>> Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20:30. Πληροφορίες: 99059257. Προπώληση εισιτηρίων: Ticketmaster.com & acs courier (77777040).

Η Ιουλία Καραπατάκη
Η Ιουλία Καραπατάκη για 2 συναυλίες στο Down Town Live Nicosia, στις 29 Φεβρουαρίου και 2 Μαρτίου. Μπορεί να την γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια στις συναυλίες του Σωκράτη Μάλαμα, όμως ήδη από το 2005 τελειώνοντας το σχολείο πήρε την κιθάρα της και τραγουδούσε σε μαγαζιά στην Αθήνα και την επαρχία. Κυρίως έντεχνα, ρεμπέτικα και παλιά λαϊκά τα οποία τα προσεγγίζει με πολύ σεβασμό και πολλή αγάπη.Συμμετέχει επίσης στο μουσικό σχήμα Kompania όπου όπως η ίδια λέει, τραγουδάει αυστηρά ρεμπέτικα.
>> Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου, Down Town Live Nicosia, 21:00.
>> Σάββατο 2 Μαρτίου, Down Town Live Nicosia, 20:00.
Πληρ.99810011, εισιτήρια more.com (20 ευρώ προπώληση για τραπέζι και για το Bar 25 ευρώ στην είσοδο, για κρατήσεις σε τραπέζια, θα πρέπει να αγοράζονται 4-6 εισιτήρια/τραπέζι) Υπάρχει ελάχιστη κατανάλωση 15 ευρώ/άτομο για κρατήσεις σε τραπέζια.

πλιατσικας.jpg

Φίλιππος Πλιάτσικας και Κώστας Τουρνάς
Oι Φίλιππος Πλιάτσικας και Κώστας Τουρνάς έρχονται για μια συναυλία στο Down Town Live Nicosia, την 1η Μαρτίου, με τίτλο "Δύο βαλίτσες με τραγούδια". Δύο από τους πιο επιδραστικούς και εμβληματικούς Έλληνες τραγουδοποιούς, συναντιούνται για πρώτη φορά και ενώνουν τις φωνές τους στην σκηνή του DownTown στη Λευκωσία με δυο βαλίτσες με τραγούδια!
>> Παρασκευή 1η Μαρτίου, Down Town Live Nicosia, 21.30. Εισιτήρια: 25 ευρώ προπώληση για τραπέζι και για το Bar.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close