20-27 January 2024
Θέατρο , Μη χάσετε

Τελευταίες παραστάσεις για την "Επίσκεψη της γηραιάς κυρίας" του Φρήντριχ Ντύρενματ

Περιοδεία στη Λεμεσό και δύο τελευταίες παραστάσεις στη Λευκωσία

Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιανουαρίου 2024

Ολοκληρώνεται ο κύκλος παραστάσεων της παραγωγής της Κεντρικής Σκηνής του ΘΟΚ Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας του Φρήντριχ Ντύρενματ, σε σκηνοθεσία Νεόφυτου Ταλιώτη, δίνοντας μία παράσταση στη Λεμεσό στις 20 Ιανουαρίου 2024 και δύο τελευταίες παραστάσεις στη Λευκωσία στις 26 και 27 Ιανουαρίου 2024.

Το έργο, που κατατάσσεται ανάμεσα στα καλύτερα που γράφτηκαν μέσα στον 20ό αιώνα, είναι μια μαύρη κωμωδία για τη δύναμη του χρήματος και την κοινωνική διαφθορά. Στην παραγωγή συμπράττουν ο σκηνογράφος Άγγελος Αγγελή, ο συνθέτης Μιχάλης Χριστοδουλίδης καθώς και ένα λαμπρό επιτελείο ηθοποιών, με την Αννίτα Σαντοριναίου και τον Σταύρο Λούρα στους δύο κεντρικούς ρόλους.
Ο Νεόφυτος Ταλιώτης επιστρέφει στο ΘΟΚ για να μοιραστεί με το κοινό τη δική του ανάγνωση πάνω σε αυτό το σπουδαίο, διαχρονικό έργο, που παρουσιάζεται για δεύτερη φορά στην κρατική μας σκηνή, μετά την εμβληματική παράσταση του 1988.

b_40608_or_i_episkepsi_tis_ciraias_kirias_©antonis_farmakas-3718_(medium).jpg

Για το έργο
Σε μια μικρή πόλη κάπου στην Κεντρική Ευρώπη η αναμενόμενη η άφιξη της Κλαιρ Ζαχανασιάν, η οποία επιστρέφει στον γενέθλιο τόπο της ύστερα από σαράντα πέντε χρόνια απουσίας, δημιουργεί μεγάλη αναταραχή. Η άλλοτε ευημερούσα πόλη τώρα βυθίζεται στην ανέχεια και στο πρόσωπο της πάμπλουτης Κλαιρ οι κάτοικοι του Γκύλεν βλέπουν το μοναδικό τους σωτήρα. Η ίδια υπόσχεται να τους προσφέρει απεριόριστο πλούτο, υπό έναν και μόνο όρο: τη δολοφονία, από κάποιο μέλος της κοινότητας, του Άλφρεντ Ιλ, του πρώην εραστή της, που την αρνήθηκε και την εγκατέλειψε με ένα παιδί. Η πρόκληση υποχρεώνει μια ολόκληρη κοινότητα να επιλέξει ανάμεσα στην ηθική και το κέρδος.

Χρησιμοποιώντας δεξιοτεχνικά μια σειρά από θεατρικές τεχνικές, με κυρίαρχες τον εξπρεσιονισμό και την μπρεχτική αφήγηση, ο γερμανόφωνος Ελβετός συγγραφέας Φρήντριχ Ντύρενματ γράφει το 1956 μια τραγική κωμωδία για να αναδείξει τις μεγάλες αντιφάσεις της σύγχρονης κοινωνίας και να καταγγείλει την κατάπτωση και τον εξανδραποδισμό της. Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας αποτελεί μια αλληγορία για την ήττα της ηθικής στη μάχη της με το χρήμα και δημιουργεί αναπόφευκτους συνειρμούς με τον κόσμο μας σήμερα.

check in 2.jpg

Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση Γιώργος Δεπάστας,σκηνοθεσία: Νεόφυτος Ταλιώτης,σκηνικά κοστούμια Άγγελος Αγγελή, μουσική Μιχάλης Χριστοδουλίδης, κίνηση Αλεξία Νικολάου, σχεδιασμός φωτισμών Γεώργιος Κουκουμάς, βοηθός σκηνοθέτη Μάριος Κωνσταντίνου, βοηθός ενδυματολόγου Σωσάννα Τομάζου, παίζουν (με αλφαβητική σειρά) Βασίλης Βασιλάκης, Θανάσης Γεωργίου, Μιχάλης Καζάκας, Βαλεντίνος Κόκκινος, Παναγιώτης Κυριάκου, Κλείτος Κωμοδίκης, Σταύρος Λούρας, Ντίνος Λύρας, Πάνος Μακρής, Νεοκλής Νεοκλέους, Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Παρίσης, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Αθηνά Σάββα, Αννίτα Σαντοριναίου.Συμμετέχουν: Ανδρέας Τσακκιστός, Ραφαήλ Χριστοδούλου

Παραστάσεις
Λεμεσός:
Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο
Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 στις 20:00 (με αγγλικούς & τουρκικούς υπέρτιτλους)
Λευκωσία: Θέατρο ΘΟΚ, Κεντρική Σκηνή Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης
Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024 και Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 στις 20:00

ΘΟΚ TALK
Μια συζήτηση του σκηνοθέτη Νεόφυτου Ταλιώτη με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΘΟΚ, Σάββα Κυριακίδη. Ερωτήματα που αφορούν το θέατρο και λειτουργούν ως αφορμές για να ανοίξει η κουβέντα σε πεδία πέραν αυτού - την κοινωνία, την πολιτική, την ίδια τη ζωή. Δείτε τη συζήτηση στο youtube εδώ.

Πληροφορίες / Εισιτήρια

Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy
Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

Τιμές Εισιτηρίων
€12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)
Διευκόλυνση Θεατών για παραστάσεις του ΘΟΚ στη Λευκωσία

Χώρος Στάθμευσης Οργανισμού Κώστα Παπαέλληνα για τις βραδινές παραστάσεις

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου πληροφορεί το κοινό ότι ο Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα έχει παραχωρήσει αφιλοκερδώς, προς εξυπηρέτηση του θεατρόφιλου κοινού, τη χρήση χώρου στάθμευσης του Οργανισμού, στην οδό Βασιλέως Παύλου που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το κτίριο Θεάτρου του ΘΟΚ κατά τις ώρες των παραστάσεων.

Το κοινό θα μπορεί να σταθμεύει δωρεάν στο χώρο κατά προτεραιότητα προσέλευσης (περιορισμένος αριθμός οχημάτων) μόνο κατά τις ημέρες των παραστάσεων, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο μεταξύ των ωρών 19:00 και 00:00 και Κυριακή μεταξύ των ωρών 17:00 και 22:00. Τα οχήματα θα πρέπει οπωσδήποτε να μετακινούνται μετά το πέρας των παραστάσεων. Η είσοδος θα επιτρέπεται με την επίδειξη έντυπου ή ηλεκτρονικού εισιτηρίου για παράσταση του ΘΟΚ της συγκεκριμένης ημερομηνίας. Τα οχήματα θα καταγράφονται για σκοπούς διασφάλισης της τήρησης των όρων παραχώρησης.
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ευχαριστεί θερμά τον Οργανισμό Κώστα Παπαέλληνα για την έμπρακτη στήριξή του.

Άλλοι χώροι στάθμευσης
Σε μικρή απόσταση από το Θέατρο ΘΟΚ υπάρχουν επίσης οι εξής δωρεάν χώροι στάθμευσης: Χώρος Αρχιγραμματείας (επί της οδού Δημοσθένη Σεβέρη) και Λόφος ΠΑΣΥΔΥ (επί της οδού Δημοσθένη Σεβέρη).

Θέσεις ΑΜΕΑ
Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Ταμείο ΘΟΚ στο 77 77 27 17 για την ευκολότερη πρόσβαση στο θέατρο.

Η επίσκεψη της γηραιάς  κυρίας.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close