Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Απολαύσαμε κυπριακά, μαμαδίστικα πιάτα στη μοναδική ταβέρνα στο Φικάρδου

Και ου μεταφέρουμε εικόνες, γεύσεις και εντυπώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιανουαρίου 2024

Με ατμόσφαιρα ζεστή και συνάμα αμιγώς παραδοσιακή, καθίσαμε στο μπαλκόνι της ταβέρνας Γιαννακός, της μοναδικής που βρίσκεται στο εγκαταλελειμμένο χωριό Φικάρδου, που ολόχρονα γίνεται πόλος έλξης για ντόπιους και τουρίστες που θέλουν μια σύντομη εκδρομή.

Κατά την περίοδο των γιορτών, ωστόσο, έχεις ακόμα έναν λόγο να επισκεφτείς το χωριό αφού φιλοξενεί για ακόμα μια χρονιά το χριστουγεννιάτικο «μεσαιωνικό» χωριό με περιπτεράκια, μικρά καφενεία ανοιχτά σε γωνιές στα εγκαταλειμμένα σοκάκια, προσφέροντας διάφορα καλούδια στους επισκέπτες. Το χριστουγεννιάτικο χωριό θα είναι ανοικτό μέχρι τις 14 Ιανουαρίου.

Επιστρέφοντας στα της ταβέρνας, λοιπόν, στο μενού της θα βρεις πιάτα της κυπριακής κουζίνας όπως αφέλια, οφτό κλέφτικο, μακαρόνια του φούρνου, κουπέπια, σαλιγκάρια και διάφορες άλλες επιλογές. Παρόλο που ο κατάλογος δεν περιλαμβάνει μεζέδες, έχεις τη δυνατότητα να πάρεις πιάτα για τη μέση.

image00004.jpeg

Εμείς ξεκινήσαμε με ορεκτικά, σαλάτα, ελιές και αλοιφές –σταθερή αξία. Τα κυρίως μας πιάτα, περιλάμβαναν οφτό κλέφτικο με πατάτες, παστίτσιο, κουπέπια και το τηγανητό συκώτι.

image00005.jpeg

Είναι από τα εστιατόρια που μπορείς να τα χαρακτηρίσεις «απλά και ωραία». Χωρίς πολλά-πολλά, χωρίς εκείνα που θα λέγαμε περιττά πιάτα, πάντα όμως νόστιμα, με γεύσεις γνώριμες, που θα περίμενες ούτως ή αλλιώς να συναντήσεις σε έναν τέτοιο χώρο, και αυτό δεν είναι κακό. Τα πιάτα για τη μέση περιλαμβάνουν ταχίνι, γιαούρτι, ορεκτικά παντζάρια, κεφτέδες, αφέλια, κουπέπια, μακαρόνια του φούρνου, πατάτες και για το τέλος σούβλα αρνίσια και κοτόπουλο.

image00009.jpeg

Νόστιμα πιάτα, που μυρίζουν Κύπρο και σε ταξιδεύουν στα παραδοσιακά σπίτια, στα κυριακάτικα τραπέζια, με φιλικό σέρβις που προσπαθούσαν να ανταπεξέλθουν στο μεγάλο φόρτο εργασίας, μιας και όπως είπαμε αυτές τις μέρες η κίνηση στο χωριό είναι αυξημένη.

Τέλος, όσον αφορά στις τιμές, ο λογαριασμός ανήλθε γύρω στα 80-85 ευρώ για 4 άτομα.

(22633311) Φικάρδου, επ. Λευκωσίας.
Facebook: Ταβέρνα Γιαννακος – Yiannakos Restaurant

γράφει η Μαρία Φάντη

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close