Δημοσιεύτηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2023
Την Κυριακή, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις, ενώ τοπικά αυξημένες χαμηλές και μέσες νεφώσεις που θα εμφανίζονται κατά διαστήματα, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη ασθενή βροχή στα ορεινά και στα βόρεια, αναφέρει το Τμήμα Μετεωρολογίας.
Τη Δευτέρα, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις, ωστόσο παροδικά θα εμφανίζονται και τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως σε περιοχές στα δυτικά, στα βόρεια αλλά και στα ορεινά.
Σημειώνεται ότι η θερμοκρασία το Σάββατο θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, ωστόσο μέχρι τη Δευτέρα, θα σημειώσει σταδιακά πτώση, για να βρεθεί κοντά και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.
Αναλυτικά η πρόγνωση:
Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
Απόψε, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βορειοανατολικές διευθύνσεις και στα δυτικά βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς, 3 Μποφόρ και σταδιακά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο βράδυ, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.
Το Σάββατο, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, ωστόσο σταδιακά θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Την Κυριακή, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις, ενώ τοπικά αυξημένες χαμηλές και μέσες νεφώσεις που θα εμφανίζονται κατά διαστήματα, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη ασθενή βροχή στα ορεινά και στα βόρεια.
Τη Δευτέρα, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις, ωστόσο παροδικά θα εμφανίζονται και τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως σε περιοχές στα δυτικά, στα βόρεια αλλά και στα ορεινά.
Η θερμοκρασία το Σάββατο θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, ωστόσο μέχρι τη Δευτέρα, θα σημειώσει σταδιακά πτώση, για να βρεθεί κοντά και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.
Σχετικά
Το Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa Limassol συμμετέχει στα Condé Nast Traveller Readers’ Choice Awards 2026
Ένα resort που ξεχωρίζει για τον εκλεπτυσμένο σχεδιασμό του, τις παγκόσμιας κλάσης εγκαταστάσεις και την εξαιρετική εξυπηρέτηση
Αυτοί είναι οι καλύτεροι προορισμοί για οικογένειες στην Ευρώπη για το 2026 -Δύο πόλεις της Κύπρου στη λίστα
Ο προγραμματισμός των οικογενειακών διακοπών αποτελεί συχνά μια δύσκολη εξίσωση: οι γονείς θέλουν να χαλαρώσουν, ενώ τα παιδιά χρειάζονται ψυχαγωγία
Το Hilton Nicosia επαναπροσδιορίζει την εμπειρία των Meetings & Events στην πρωτεύουσα!
Mε ολοκληρωμένες λύσεις υψηλών προδιαγραφών, πάντα με την αξιοπιστία και τα διεθνή πρότυπα του Ομίλου Hilton.
Το ελληνικό νησί που διατηρεί τον ανεπιτήδευτο χαρακτήρα του: Αυθεντικότητα και φυσικό τοπίο, εγκωμιαστικά άρθρα διεθνών ΜΜΕ
Έμφαση δίνεται στην αυθεντικότητα και το φυσικό τοπίο του νησιού
Η Meryl Streep πάει στο Netflix με το The Corrections
Το γνωστό μυθιστόρημα του Jonathan Franzen βρίσκει τελικά τηλεοπτική στέγη, 25 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, με τη Meryl Streep να υποδύεται την Enid Lambert.
Η νέα animated σειρά Stranger Things και τι πρέπει να γνωρίζεις γι' αυτήν
Τα ταξίδια μας στο μυστήριο Χόκινς από ότι φαίνεται δεν ολοκληρώθηκαν... το Netflix και οι Duffer Brothers επιστρέφουν με ένα ολοκαίνουργιο spin στην πολυαγαπημένη σειρά φαινόμενο.
Τα 10 μουσεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα διεθνώς
Δυναμική άνοδος στην Ανατολική Ασία, το ΜΕΤ της Νέας Υόρκης πρωταθλητής στις ΗΠΑ, οι επιδόσεις του εμβληματικού Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου που μπήκε στον χάρτη πριν μερικούς μήνες.
Η αφρικανική σκόνη πνίγει την Κύπρο: Έως και 40 φορές πάνω από τα όρια οι μετρήσεις
Προειδοποιήσεις λόγω σοβαρού επεισοδίου αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα σήμερα, 3 Απριλίου 2026, απευθύνει το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου, με έκτακτο δελτίο καιρού
Άρχισε κρουαζιέρες από τη Λεμεσό το Marella Discovery II
Η Λεμεσός εδραιώνεται σταθερά ως στρατηγικός κόμβος στην Ανατολική Μεσόγειο.
Πάσχα για όλους στα Mare Resorts σε Αγία Νάπα και Πάφο
Εδώ σας περιμένει ένα Πάσχα που αξίζει να το ζήσετε μαζί, μέσα από στιγμές χαλάρωσης και αυθεντικής φιλοξενίας
Πασχαλινές Αποδράσεις με την Atlantica Hotels & Resorts
To φετινό Πάσχα αποκτά έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα δίπλα στη θάλασσα
Tο Κυπριακό Μουσείο και τα δύο μνημεία που θα φωτιστούν μπλε (σήμερα)
Στόχος η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας ως προς τις ιδιαιτερότητες και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα που ανήκουν στο φάσμα του Αυτισμού και οι οικογένειές τους