24 November 2023
Θέατρο , Μη χάσετε

«Ούλλα λάθος» στη Λευκωσία, από τον θεατρικό όμιλο «Διγενής» Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου

Η θεατρική ομάδα της Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου κατεβαίνει στην πόλη!

Δημοσιεύτηκε στις 21 Νοεμβρίου 2023

Μετά τις δύο παραστάσεις στο χωριό, η μία εκ των οποίων στο πλαίσιο του 36ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του ΘΟΚ, η θεατρική ομάδα της Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου παρουσιάζει τη μαύρη κωμωδία της και στη Λευκωσία.

Η παράσταση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το «Σωματείο Ladies Circle No1, Nicosia», θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εκκλησίας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στον Αρχάγγελο.

Σημείωμα Σκηνοθέτη:
Ο Χρυσόστομος και η Ρούλλα. Ένα ζευγάρι μυθοπλασίας που μπορεί να βρίσκεται ανάμεσά μας. Συγγραφέας ο Χρυσόστομος, ανέμελη πλούσια «νοικοκυρά» η Ρούλλα, ευχαριστημένη με την ανέμελη ζωή που κάνει παρέα με τη φίλη της, Πέτρα, αλλά ταυτόχρονα ενοχλημένη από τους μπελάδες που θα μπουν στη ζωή της.

Οι ξαδέλφες του άντρα της που πρέπει να φιλοξενεί στο σπίτι της για λίγο καιρό, ένα εκκεντρικό μέντιουμ που καλεί ένα βράδυ ο σύζυγός της στο σπίτι και... το ενοχλητικό φάντασμα της Ελβίρας, της πρώην συζύγου του Χρυσόστομου. Τότε όλα παίρνουν την κάτω βόλτα.

Μια κωμωδία γραμμένη από μένα, ειδικά για τα μέτρα της θεατρικής μας ομάδας, βασισμένη σαν αρχική ιδέα στη μαύρη κωμωδία του Άγγλου συγγραφέα Νόελ Κάουαρντ, «Το Πονηρό Πνεύμα», που γράφτηκε μέσα σε 5 μέρες την άνοιξη του 1941. Το έργο έσπασε ρεκόρ παραστάσεων στο West End, με τον κόσμο να σχηματίζει ουρές, υποκρινόμενος πως όλα παν καλά, όλα είναι όπως πριν.

Αυτό είχαν ανάγκη να πιστεύουν σε μια περίοδο πολέμου. Από τη μία πόνος και καταστροφή και από την άλλη η αιώνια φόρα του ανθρώπου προς τα εμπρός. Κάτι αντίστοιχο πιστεύουν και οι ήρωες του Νοέλ Κάουαρντ στο Πονηρό Πνεύμα. Ότι όλα είναι καλά!

Στη δική μας περίπτωση οι ήρωες του έργου μας τα βλέπουν όλα κακά! Όλα λάθος! Ούλλα λάθος! Στην ουσία όμως έχουν την ίδια ανάγκη -να ξεχαστούν από τα πραγματικά τους προβλήματα, ενασχολούμενοι με κάτι διαφορετικό που θα τους δώσει δύναμη να ανταπεξέλθουν. Αυτό χρειαζόμαστε να πιστεύουμε κι εμείς 80 χρόνια μετά! Έχουμε την ανάγκη να συνεχίσουμε πάση θυσία, παρ’ όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είτε προσωπικά, είτε σαν κοινωνία, είτε σε παγκόσμια κλίμακα. Η ζωή μας συνεχίζεται! Δεν σταματάει ποτέ! Ό,τι κι αν συμβεί! Πάντα με γέλιο και θετικό πνεύμα!

Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά στις θέσεις σας και αφήστε ό,τι σας προβληματίζει πίσω και γελάστε με την καρδιά σας τα επόμενα 80 λεπτά. Όλα είναι καλά. Ούλλα καλα!

Ευχαριστώ την ομάδα για τις θυσίες που έκανε για να ανεβεί αυτή η παράσταση. Μάρκος Ιούλιος Δρουσιώτης (Σκηνοθέτης)

>> Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023, Αίθουσα Εκδηλώσεων Εκκλησίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ, Αρχάγγελος, Λευκωσία, 20.00. Είσοδος €10 (δωρεάν για παιδιά κάτω των 12).

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close