Δημοσιεύτηκε στις 18 Οκτωβρίου 2023
Η μπαρ σκηνή της Αθήνας εξελίσσεται τα τελευταία αρκετά χρόνια σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες παγκοσμίως.
Αυτό δεν το δείχνει μόνο ο κόσμος που συρρέει στα μπαρ της πόλης για να απολαύσει το ποτό του, αλλά και οι αρκετά υψηλές θέσεις που κατακτούν τα αθηναϊκά μπαρ στη λίστα των The World’s 50 Best Bars, του πιο έγκυρου θεσμού παγκοσμίως, ο οποίος λειτουργεί και σαν ταξιδιωτικός οδηγός για πάρα πολλούς τουρίστες.
Πριν από μια εβδομάδα ανακοινώθηκαν οι θέσεις 100-50. Εκεί συναντήσαμε στη θέση 98 το Bar in Front of the Bar της οδού Πετράκη και στη θέση 70 το Barro Negro ή αλλιώς τον ναό της Paloma στην Αθήνα. Στη θέση 96 ήταν και το κυπριακό Lost & Found.
Πριν λίγη ώρα ανακοινώθηκαν και οι θέσεις 50-1, στις οποίες συναντήσαμε για άλλη μια χρονιά τρία μπαρ που έχουν γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά τους στην ιστορία της πόλης.
Συγκεκριμένα, το Clumsies που όταν άνοιξε έβαλε και πάλι την οδό Πραξιτέλους στον χάρτη της πόλης, βρίσκεται φέτος στη θέση 47, το Baba Au Rum της οδού Κλειτίου φέτος το συναντάμε στη θέση 25, ενώ το Line Athens των Πετραλώνων που μετρά μόλις 2 χρόνια ζωής, κατάφερε και φέτος να βρεθεί στην 50αδα κατακτώντας μάλιστα την 12 θέση.
Η φετινή γιορτή των μπαρ φιλοξενήθηκε στη Σιγκαπούρη, με τους κορυφαίους bartender του κόσμου να δίνουν ραντεβού στην ασιατική μεγαλούπολη για να γιορτάσουν τους καλύτερους του κλάδου τους. Για την ιστορία την κορυφή κατέκτησε φέτος το Sips της Βαρκελώνης, με την τριάδα να συμπληρώνεται από το Double Chicken Please της Νέας Υόρκης και το Handshake Speakeasy της Πόλης του Μεξικού. Το βαρκελωνέζικο Paradiso που πέρυσι βρισκόταν στην κορυφή έπεσε στην τέταρτη θέση, ενώ στην πέμπτη σκαρφάλωσε το λονδρέζικο Conaught Bar.
Σχετικά
Το Grecophilia επιστρέφει στην παλιά Λευκωσία για ένα φθινοπωρινό gathering στην αυλή
Ένα ακόμη gathering που υπόσχεται να συνδυάσει μουσική, γεύσεις, ανθρώπους και την ξεχωριστή ενέργεια του χώρου
Το καλοκαιρινό spot στον Κάππαρη που αγαπάμε
Θάλασσα, χαλαρή διάθεση, καλό φαγητό, δροσιστικά ποτά και μουσική.
Ξέρουμε πώς φτιάχνεται και πού σερβίρεται το πιο viral κοκτέιλ του φετινού καλοκαιριού στον Πρωταρά
23 μέρη σερβίρουν το Protaras Riviera Signature Cocktail
Blockhead, ProleteR & Arms and Sleepers, για πρώτη φορά live στην Κύπρο
Τρία καταξιωμένα ονόματα της instrumental hip-hop και της ηλεκτρονικής μουσικής ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα ξεχωριστό live στη Λεμεσό, στις 12 Σεπτεμβρίου 2026
«Vaivén»: Η σύγχρονη εφηβεία ανάμεσα στις οθόνες, την πίεση και την ανάγκη για σύνδεση
Η Corus Motus Youth Dance Company παρουσιάζει εις διπλούν στη Λεμεσό μια παράσταση σύγχρονου χορού για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η νέα γενιά
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΣ ΘΡΥΛΟΥ: Μετά το σαρωτικό launch, η ομάδα του «Lick R&B» φέρνει το «Y2K4EVER» στο Summer Breeze
Την Παρασκευή, 28 Αυγούστου, ο θρύλος επιστρέφει επίσημα στην ιστορική του έδρα, το εμβληματικό Summer Breeze!
Ένα all day beach bar/εστιατόριο στο πιο ειδυλλιακό σημείο του νησιού, που πρέπει να επισκεφθείς
Τον φετινό Αύγουστο βάλε στη λίστα σου έναν από τους πιο ξεχωριστούς καλοκαιρινούς προορισμούς της Κύπρου
Ένα beach bar σε μία μαγευτική τοποθεσία, ιδανική για να θαυμάσεις το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα
To beach bar στη βορειοδυτική ακτογραμμή του νησιού που πρέπει να επισκεφτείς
Το πιο εξωτικό beach bar θα το βρεις σε μία πανέμορφη παραλία του νησιού
Ένας μαγευτικός τόπος, με πεντακάθαρα νερά, θέα τα βουνά και το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα της Κύπρου.
Week Agenda: 17 εκδηλώσεις που αξίζει να ζήσεις αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Συναυλίες, φεστιβάλ, παραστάσεις και ξεχωριστές δράσεις μάς βγάζουν από το σπίτι
KAMAYA: Το νέο διεθνές φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής φέρνει στην Κύπρο DJs-μεγαθήρια
Οι Dixon και Mind Against θα μετατρέψουν μία διάσημη παραλία του νησιού στον απόλυτο πάρτι προορισμό
Η πιο εντυπωσιακή πισίνα της Αγίας Νάπας και δύο events που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον τον Δεκαπενταύγουστο
Το AYA Summer Club στο Aya Resort γίνεται το απόλυτο σημείο συνάντησης του καλοκαιριού, με day passes, tropical vibes και δύο δυνατά μουσικά events στις 14 και 15 Αυγούστου.