Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένα φημισμένο ταβερνάκι-μεζεδοπωλείο που κρατά ζωντανή την παράδοση χρόνων

Πλούσιοι μεζέδες, παρεΐστικη διάθεση και live μουσική σε περιμένουν να τα απολαύσεις

Δημοσιεύτηκε στις 27 Νοεμβρίου 2023

Στην οδό Ιπποκράτους 11 στην Παλιά Αγορά της Πάφου εκτυλίσσεται καθημερινά μια εμπειρία των πέντε αισθήσεων, με τους πιο σαγηνευτικούς μεζέδες να πηγαινοέρχονται στη σάλα του ταβερνείου- μεζεδοπωλείου "Ο Παγκράτιος", και το βλέμμα να εστιάζει στο πανέμορφο μαγαζί, το οποίο φιλοξενείται σε ένα παλιό κτήριο της δεκαετίας του ’60, το οποίο ανακαινίστηκε ολοκληρωτικά. Ένα μαγαζί τόσο ζεστό, φιλόξενο και οικείο, που θα σε κάνει να αισθανθείς σαν στο σπίτι σου.

PHOTO 2.jpg

Το κόκκινο χρώμα που επικρατεί στα τραπέζια, ζωντανεύει τη διάθεση και ξυπνά τη σπιρτάδα στους λάτρεις της κυπριακής κουζίνας που αδημονούν να απολαύσουν τα καλούδια του.

To concept γνωστό εδώ και πάνω από μια δεκαετία όταν μας πρωτοσυστήθηκε ως καφενείο-μεζεδοπωλείο στην πλατεία του χωριού Μηλιού στην επαρχία Πάφου. Να αναδείξουν την τοπική γαστρονομία, σερβίροντας πιάτα που σέβονται την παράδοση και βασίζονται στην εκλεκτή πρώτη ύλη.

GREEK SALAD.JPG

Στην κουζίνα, βρίσκεται η ιδιοκτήτρια Κατερίνα Ιωαννίδου, η οποία έμαθε να μαγειρεύει τις παραδοσιακές συνταγές από τη γιαγιά της, ακολουθώντας τις συμβουλές και μυστικά της, τα οποία τα συνδύασε με τις σπουδές της στη Ξενοδοχειακή Σχολή Μαγειρικής. Τα προϊόντα που χρησιμοποιεί όλα ντόπια σχεδόν. Τα φαγητά της πατούν γερά στην παράδοση, έχουν γευστική δύναμη και παραμένουν κλασικά. Όσο δε για το μυστικό της επιτυχίας του «Παγκράτιου» στηρίζεται στη συνεργασία της οικογένειας, στη φιλοξενία και το παρεΐστικο πνεύμα!

soublakia.jpg

Εδώ λοιπόν θα μοιραστείς τη χωριάτικη σαλάτα με ελιές, φέτα και πιπεριές, το παραδοσιακό χαλούμι και τη λούντζα που θα ψηθούν στη σχάρα, μυρωδάτο παστουρμά και λουκάνικο μούρλια, κι εκείνους τους γευστικούς κολοκυθοκεφτέδες που θα σε κάνουν να γλείφεις τα δαχτυλά σου. Οι φρεσκοτηγανισμένες, σχεδόν καραμελωμένες τηγανητές πατάτες δεν πρέπει να λείπουν από κανένα τραπέζι. Καλοψημένα σουβλάκια, ζουμερά και μαλακά παϊδάκια, σεφταλιές, κοτόπουλο σουβλάκι, χόρτα εποχής με τα αβγά και άλλα πολλά καλούδια θα φτάσουν στο τραπέζι σου ως μέρος του πλούσιου μεζέ του!

Ωστόσο, αν επιθυμείς μπορείς να ρωτήσεις για τα "πιάτα ημέρας", μιας και στον Παγκράτιο πέρα από τους φημισμένους μεζέδες, σου ετοιμάζουν σχεδόν καθημερινά μαγειρευτά φαγητά, από τα οποία ξεχωρίζει σίγουρα το μοναδικό κρασάτο κουνέλι, που φτιάχνεται με μια μυστική συνταγή που κρύβει μέσα της πολλά αρώματα και γεύσεις.

kouneli.jpg

Ρώτησε όμως και για τις πιπεριές με χαλούμι, τη βοδινή συκωταριά στα κάρβουνα και το κλέφτικο, ενώ αν είσαι λάτρεις των θαλασσινών πάρε εκείνα τα εθιστικά μύδια με σάλτσα σκόρδου και ούζο.

Στα συν και οι μπόλικες επιλογές σε ούζο, μπίρα και κρασιά, που θα συνοδεύσουν το φαγητό σου και θα ολοκληρώσουν τη γευστική σου εμπειρία.

Πλάι σε όλα αυτά, βάλε και τα βράδια με ζωντανή μουσική, κι έχεις ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο σε ένα λίγο cult και πολύ αυθεντικό ταβερνάκι στο κέντρο.

(70 003757) Ιπποκράτους 11, Παλιά Αγορά, Πάφος.
Μπορείς να κάνεις κράτηση και μέσω της ιστοσελίδας του, στο www.pagkratios.com.
Facebook: Pagkratios Mezedopolio

PHOTO 3.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close