Δημοσιεύτηκε στις 04 Οκτωβρίου 2023
Ήχος, εικόνα, κίνηση, φως και τέχνη θα “ντύσουν” την αίθουσα του Θεάτρου Ριάλτο σε ένα ψηφιακό οπτικοακουστικό έργο που υπογράφει ο καταξιωμένος συνθέτης και new media καλλιτέχνης Παντελής Διαμαντίδης.
Η τελετή έναρξης του 13ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου θα λάβει χώρα το Σάββατο στις 7 Οκτωβρίου, 20:30 στο Θέατρο Ριάλτο. Μετά από το οπτικοακουστικό θέαμα και την εισαγωγή στο 13ο φεστιβάλ, οι θεατές θα παρακολουθήσουν τις πρώτες προβολές του διεθνούς διαγωνιστικού τμήματος. Οι επόμενες μέρες στο Θέατρο Ριάλτο θα είναι άκρως ενδιαφέρουσες και γεμάτες κινηματογραφικές εμπειρίες με δεκάδες ταινίες μικρού μήκους απ’ όλο τον κόσμο, αλλά και συναρπαστικές παράλληλες θεματικές εκδηλώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ’ όλη την εβδομάδα η διεθνής κριτική επιτροπή του φεστιβάλ θα βρίσκεται στο θέατρο και θα παρακολουθεί τα διαγωνιστικά τμήματα, ώστε να καταλήξει στα βραβεία που θα ανακοινωθούν στην τελετή λήξης στις 13 Οκτωβρίου.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών εδώ: https://www.isffc.com.cy/screenings-programme
Για εισιτήρια και πληροφορίες: https://rialto.interticket.com/program/international-short-film-festival-2023-2851
Για περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ, παρακολουθείτε την ιστοσελίδα του www.isffc.com.cy και τις σελίδες του στα κοινωνικά δίκτυα.
Οι προβολές είναι για άτομα άνω των 18 ετών.
Όλες οι ταινίες προβάλλονται στην πρωτότυπη γλώσσα τους με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους.
Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η εξασφάλιση θέσεων εκ των προτέρων.
Πληροφορίες: Θέατρο Ριάλτο 77 77 77 45
Facebook: @Int’l Short Film Festival of Cyprus
Instagram: isffc_filmfestival www.isffc.com.cy / www.rialto.com.cy
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Υφυπουργείο Πολιτισμού και Θέατρο Ριάλτο
Σε συνεργασία: Δήμος Λεμεσού
Χορηγός Βραβείου Καλύτερης Φωτογραφίας: Stefilm
Χορηγοί Επικοινωνίας: ΡΙΚ, Check in, City
Τεχνική Υποστήριξη: Event Pro
Χορηγός Φιλοξενίας: Mediterranean Beach Hotel
Υποστηρικτές TSFM: Ξενοδοχεία Alinea, Ψησταριά Διομήδης
Στηρίζουν: Οργανισμός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων, ΤΕΠΑΚ, Πανεπιστήμιο Κύπρου (Γραφείο Αποφοίτων), Limassol Today, Εφημερίδα Λεμεσός, Lemesos blog, Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού, Kινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού, Limassol Tourism Board, Vestnik Kipra, ΜΙΤΟΣ, Βιβλιοτρόπιο, Art Studio 55, Black Lemon Projects, Οινοποιείο Τσιάκκας.
Σχετικά
Το Toy Story 5 «έσπασε» το φράγμα του 1 δισ. και έγινε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία της χρονιάς
Το Toy Story 5 συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία του στις κινηματογραφικές αίθουσες, ξεπερνώντας το ορόσημο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε παγκόσμιες εισπράξεις
Ο Ράιαν Γκόσλινγκ θα είναι ο νέος Ghost Rider της Marvel
Ο Γκόσλινγκ τόνισε ότι πρόκειται για έναν χαρακτήρα που «ήθελε να υποδυθεί εδώ και πολύ καιρό»
Το «Mamma Mia!» προβάλλεται κάτω από την πανσέληνο, δίπλα στη θάλασσα του Πρωταρά
Μια ξεχωριστή βραδιά θερινού κινηματογράφου με τις διαχρονικές επιτυχίες των ABBA, την Παρασκευή 28 Αυγούστου
Ο Σνούπ Ντογκ αποκτά το δικό του biopic το καλοκαίρι του 2027
Την ώρα που το Χόλιγουντ συνεχίζει να επενδύει στις μουσικές βιογραφίες, ένας ακόμη θρύλος της σύγχρονης μουσικής ετοιμάζεται να περάσει στη μεγάλη οθόνη.
Το «The Prestige» του Κρίστοφερ Νόλαν επιστρέφει στις αίθουσες 20 χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία
Στο ψυχολογικό δράμα πρωταγωνιστούν οι Κρίστιαν Μπέιλ, Χιου Τζάκμαν, Σκάρλετ Γιόχανσον και Μάικλ Κέιν
Plas Johnson: Πέθανε ο θρυλικός σαξοφωνίστας που ερμήνευσε το μουσικό θέμα του «Ροζ Πάνθηρα» (βίντεο)
Εκτός από τον αυτοσχεδιασμό του στο γνωστό soundtrack του Χένρι Μαντσίνι, έπαιξε επίσης με τον Φρανκ Σινάτρα, τον B.B King και τη Μπάρμπαρα Στρέιζαντ.
Έρχεται νέα ταινία «Hostel» από τον Ιλάι Ροθ
Έρχεται νέα ταινία «Hostel» από τον Ιλάι Ροθ
Μια απολαυστική Τζέσικα Τσάστεϊν στο τρέιλερ του «Other Mommy»
Με την ιστορία να παίζει γύρω από το θέμα της μαμάς και της...«μαμάς», και την ηθοποιό να βγάζει ήδη από το τρέιλερ όλο το δυναμικό τρομάρας που κρύβει η φυσιογνωμία της, δεν αποκλείεται να είμαστε καλά και από αυτό το horror φέτος.
Το πρώτο τρέιλερ του «Avengers: Doomsday» αποκαλύφθηκε
Η αντίστροφη μέτρηση για το επόμενο μεγάλο κινηματογραφικό γεγονός της Marvel ξεκίνησε, καθώς το πρώτο επίσημο τρέιλερ του «Avengers: Doomsday» αποκαλύπτει την πιο φιλόδοξη σύμπραξη ηρώων στην ιστορία του MCU.
Ξεπέρασε τις προσδοκίες η «Οδύσσεια» του Νόλαν: Πάνω από 264 εκατ. δολάρια έσοδα το πρώτο Σαββατοκύριακο που προβλήθηκε
Η παραγωγή της ταινίας κόστισε 250 εκατομμύρια δολάρια και η προώθησή της 125 εκατομμύρια δολάρια
Οι ταινίες που προβάλλονται αυτή την εβδομάδα στον Θερινό Κινηματογράφο Κωνστάντια
Πέντε βραδιές, πέντε ιστορίες κάτω από τα αστέρια
Τρέιλερ «Mayday»: Ράιαν Ρέινολντς και Κένεθ Μπράνα σε ψυχροπολεμική κωμωδία!
Οι δύο ηθοποιοί πρωταγωνιστούν σε μια buddy κωμωδία τοποθετημένη στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου.