Δημοσιεύτηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2023
Η Κύπρος έχει πολλά μονοπάτια της φύσης, τα οποία διαθέτουν σημεία θέας που προκαλούν αβίαστα τον θαυμασμό μας.
Ένα απ' αυτά είναι χωρίς αμφιβολία το μονοπάτι ''Τεισιά της Μαδαρής'' και αν δεν το έχεις περπατήσει ακόμα, τώρα έχεις την ευκαιρία για οργανωμένο περπάτημα, χάρη στην ομάδα Cyprus From Air.
Ετοιμάσου λοιπόν το Σάββατο 7 Οκτωβρίου να ταξιδέψουμε όλοι παρέα σε δύο μονοπάτια: Τεισιά της Μαδαρής και Μούττη της Χώρας...
Ένα ορεινό περπάτημα 12 χιλιομέτρων με θέμα τον εντυπωσιακό Γεώτοπο της Μαδαρής που εκτείνεται σε μία γεωλογικά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περιοχή στο βόρειο βύθισμα του Τροόδους προς τη θάλασσα της Μόρφου.
Το πιο συνταρακτικό στοιχείο της γεωλογίας της περιοχής είναι οι σχεδόν κατακόρυφοι βράχοι (τα Τεισιά) που ξεπροβάλλουν επιβλητικά σαν πελώρια τείχη λαξευμένα στο βράχο σε ολόκληρη τη διαδρομή.

Συνάντηση 9:30πμ στη Εκλησία του χωριού Χανδριά (δίπλα στην Κυπερούντα).
Επειδή πολλοί μας ρωτάτε για τον εξοπλισμό, σίγουρα όχι βαμβακερά ρουύχα, τα παντελόνια τζιν είναι η χειρότερη επιλογή για περπάτημα, προτιμήστε ορειβατικό παντελόνι ή οτιδήποτε είναι συνθετικό.
Παπούτσια: ορειβατικά μποτάκια (αν έχετε έρθει και σε προηγούμενα περπατήματα μας και θα έρθετε και σε επόμενα καλά είναι να εφοδιαστείτε με ορειβατικά μποτάκια) ή Άρβυλα και τελευταία επιλογή τα αθλητικά (τα αθλητικά δεν υποστηρίζουν τον αστράγαλο, δεν παρέχουν κράτημα στα βράχια και πολλά από αυτά δεν είναι εξολοκλήρου συνθετικά με αποτέλεσμα να μην στεγνώνουν όταν βραχούν. Κάλτσες συνθετικές ή μάλλινες. Δοχείο για νερό (παγούρι) , μικρό σακίδιο με το σνακ σας και το αδιάβροχο σας.
Σχετικά

Ο Μάρκος Ζαμπάρτας έρχεται Λευκωσία για να δοκιμάσουμε κρασιά
Οι Οινικές Τετάρτες στην παλιά πόλη, συνεχίζονται

Καλοκαίρι στην ύπαιθρο με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων
Ένα ποιοτικό και πολυεπίπεδο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και φέτος οι κάτοικοι της υπαίθρου.

Όλα όσα (σπουδαία) θα συμβούν αυτό το καλοκαίρι στην υπέροχη Σαλαμιού
... και δεν είναι και λίγα

27 υπέροχα πράγματα για να κάνεις το πρώτο σαββατοκύριακο του Ιούλη στην Κύπρο
Όλα όσα θα μας δροσίσουν το weekend που έρχεται

Εκδρομή και βαρκάδα σε 3 καταγάλανα σημεία της Κύπρου
Δες τις οργανωμένες διαδρομές που θα σε κάνουν τουρίστα στο νησί σου για μία ημέρα

Πλατφόρμα Χορογραφίας: Ανακοινώθηκαν οι 13 προτάσεις που θα παρουσιαστούν το 2025
Η Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου 2025 θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 14ης και 16ης Νοεμβρίου, στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό.

Το φετινό καλοκαίρι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον υπέροχο Μουτουλά
Ο Μουτουλλάς έφτιαξε πρόγραμμα με εκδηλώσεις για το φετινό καλοκαίρι

Ένα συλλογικό τραπέζωμα στις Καμάρες στην Λάρνακα
Η Λάρνακα 2030, σε συνεργασία με τους Urban Gorillas, σας προσκαλεί σε ένα εορταστικό συλλογικό τραπέζωμα

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για τη Γιορτή του Κρασιού 2025
Ο Δήμος Λεμεσού ζητά προτάσεις για μουσικές, θεατρικές και λαογραφικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της Γιορτής του Κρασιού

Ο γύρος της Ξυλοτύμβου επιστρέφει τον Οκτώβρη
Κάνε την εγγραφή σου για να ζήσεις από κοντά μία μοναδική εμπειρία

Το καλοκαίρι είναι εδώ — και το Cyberness επιστρέφει με ένα νέο κύμα ενέργειας!
Έλα μαζί μας για ένα απόγευμα γεμάτο έμπνευση, δροσερά κοκτέιλ, δημιουργικά εργαστήρια, καλή μουσική και καλοκαιρινή μαγεία

Κεντούμε και ζυμώνουμε στην Αθηένου
Βιωματικά εργαστήρια με θέμα τον παραδοσιακό πολιτισμό και την άυλη πολιτιστική κληρονομιά