Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Ο Οκτώβριος στο Θέατρο Ριάλτο... κρύβει πολλά και υποσχόμενα πολιτιστικά δρώμενα

Όλα όσα θα δεις και θα ακούσεις

Δημοσιεύτηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2023

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα πιο κάτω:

7 - 13 ΣΑΒ - ΠΑΡ 20:30  
Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου 2023 (18+)
Ένα πανόραμα από ταινίες μυθοπλασίας, animation, πειραματικών πρότζεκτ και ντοκιμαντέρ, το οποίο θα κινήσει το ενδιαφέρον κάθε σινεφίλ, αναδεικνύοντας τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της τοπικής και διεθνούς κινηματογραφικής κοινότητας. Το ISFFC έρχεται στην οθόνη του Θεάτρου Ριάλτο για 13η συνεχή χρονιά, σε καλλιτεχνική διεύθυνση των Ιωακείμ Μυλωνά και Αλεξίας Roider. Παράλληλες δράσεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια και προβολές πλαισιώνουν και φέτος το Φεστιβάλ, το οποίο αποτελεί ετήσιο θεσμό του Υφυπουργείου Πολιτισμού (Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού) και συνδιοργανώνεται με το Θέατρο Ριάλτο. Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.
Είσοδος ελεύθερη (απαραίτητη η εξασφάλιση θέσεων).

19 ΠΕΜ 20:30 (75’)
Vakia / Βάκια Σταύρου
Η Βάκια Σταύρου, κοσμοπολίτισσα και κοσμογυρισμένη, με παρουσία σε μεγάλα φεστιβάλ της Ευρώπης, παρουσιάζει τη νέα της δισκογραφική δουλειά: ένα κράμα από τραγούδια που αποτέλεσαν κατά καιρούς τον κύριο κορμό των συναυλιών της.Tραγούδια που αγάπησε, αλλά και τραγούδια που συνέθεσε ως τραγουδοποιός, υπογράφοντας και τους στίχους. Με οδηγό τη φωνή της και συνοδοιπόρους την κλασική κιθάρα του Σωκράτη Λεπτού και το βιολοντσέλο του Στέλιου Πίττα, η νέα δουλειά της Κύπριας διεθνούς ερμηνεύτριας, φέρει ως τίτλο μόνο το όνομά της: Vakia.
€ 15 / 10

20 ΠΑΡ 20:30 (75‘)
Η Μάνα του Ι Μιχάλης Παπαδόπουλος Ι Θέατρο ΑντίΛογος
Ένα έργο-ντοκουμέντο του Μιχάλη Παπαδόπουλου, βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, σε σκηνοθεσία της Αλεξίας Παπαλαζάρου. Η σκηνοθέτις ανεβαίνει στη σκηνή και ξετυλίγει την ιστορία της μάνας της, της οικογένειάς της, την ιστορία των αδελφών της Κυριάκου και Σωτήρη, την απώλειά τους, τη δολοφονία του αδερφού της και το πώς αυτή επηρέασε τη ζωή αυτών που έμειναν πίσω. «Δίπλα» της η μητέρα της Αγαθονίκη, που περιγράφει μέσα από το πένθος της την Κύπρο όπως την έζησε από την εποχή της Αγγλοκρατίας μέχρι και την Τουρκική Εισβολή. Επί σκηνής: Αλεξία Παπαλαζάρου, Χριστίνα Χριστόφια, Ηλιάνα Κάκκουρα και Μυρσίνη Χριστοδούλου.
€ 15 / 12

21 ΣΑΒ 20:30 (120‘) 
Σ’ ευχαριστώ Λουκιανέ Ι Συναυλία αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη
Μια πολύχρωμη παρέα μουσικών βάζει πλώρη για μια μοναδική συναυλία, ακολουθώντας τα ίχνη του μοναχικού καουμπόι των Αθηνών, του αντισυμβατικού, αδέσμευτου, αλλά και πολυμήχανου Λουκιανού Κηλαηδόνη! Με φρέσκιες εκτελέσεις των πάντα επίκαιρων τραγουδιών από τον μεγάλο ομώνυμο δίσκο που κυκλοφόρησε, το Σ’ ευχαριστώ Λουκιανέ, η παρέα θα βρεθεί αυτή την φορά στην Κύπρο, που τόσο πολύ αγαπούσε ο Λουκιανός, για ένα μεγάλο αφιέρωμα στον ηθικό αυτουργό και πρωτεργάτη των πρώτων μας πάρτυ, αλλά και τον εμπνευστή και μυστικό υποκινητή των πιο τρελών μας σχεδίων! Συμμετέχουν οι: Πάνος Μουζουράκης, Μανώλης Φάμελλος, Μαρία Κηλαηδόνη και Χρήστος Παπαδόπουλος. Μαζί τους οι μουσικοί: Στέφανος Δανιηλίδης (πιάνο, ακορντεόν), Μάνος Λούτας (Μπάσο), Βαγγέλης Τσιμπλάκης (ντραμς).
€ 25/20

22 ΚΥΡ 10:30, 12:00 (90‘) 
Περιπατώ | Μαρία Βαρνακκίδου, Κωνσταντίνα Ανδρέου
Ο ηχητικός διαδραστικός περίπατος για την Πλατεία Ηρώων συνεχίζεται και διευρύνεται, αγκαλιάζοντας και το αγγλόφωνο κοινό. Όλα τα κείμενα έχουν μεταφραστεί και στα Αγγλικά, προσφέροντας την ευκαιρία σε μεγαλύτερο αριθμό προσώπων να απολαύσουν αυτή την ξεχωριστή περιήγηση. Ένα ταξίδι στον χρόνο, ένα αποτύπωμα μνήμης, μια εμπειρία ηχητικών και οπτικών εικόνων, δημιουργία των Μαρίας Βαρνακκίδου και Κωνσταντίνας Ανδρέου, στο πλαίσιο του Προγράμματος του Συνεργαζόμενου Καλλιτέχνη του Θεάτρου Ριάλτο.
€5

25 ΤΕΤ 20:30 (75’) Επί Σκηνής 
Αλμπέρ Καμύ: Ο λογοτέχνης, ο φιλόσοφος, ο άνθρωπος | Βιβλιοτρόπιο
Με ευκαιρία τη συμπλήρωση εκατό δέκα χρόνων από τη γέννηση του σπουδαίου συγγραφέα και φιλοσόφου Αλμπέρ Καμύ, το Βιβλιοτρόπιο έχει ετοιμάσει ένα σχετικό αφιέρωμα. Για τον άνθρωπο, λογοτέχνη και φιλόσοφο Αλμπέρ Καμύ θα μιλήσουν η κριτικός λογοτεχνίας Τίνα Μανδηλαρά και η συγγραφέας Νάσια Διονυσίου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η δράση Ο ερωτικός Καμύ όπου οι ηθοποιοί Βαρνάβας Κυριαζής και Βασιλική Κυπραίου θα δραματοποιήσουν αποσπάσματα από την αλληλογραφία του Αλμπέρ Καμύ με τη Μαρία Κασαρές.
Είσοδος ελεύθερη (απαραίτητη η εξασφάλιση θέσεων )

26 – 28 ΠΕΜ - ΣΑΒ 20:30
The Animattikon Project
Το διεθνές φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων The Animattikon Project επιστρέφει για την έκτη του διοργάνωση και προτείνει μια πλούσια επιλογή 52 ταινιών animation μικρού μήκους από 18 χώρες, από όλο το φάσμα της διεθνούς ανεξάρτητης σκηνής. Παράλληλα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ διοργανώνονται διαλέξεις, εργαστήρια και εκθέσεις γύρω από την τέχνη του animation. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα. Το Animattikon Project διοργανώνεται από το Κέντρο Τεχνών Κίμωνος, σε συνεργασία με το Θέατρο Ριάλτο και το Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ. Με αγγλικούς υπότιτλους.
€5 (Είσοδος ελεύθερη σε μαθητές και φοιτητές).

29 ΚΥΡ 20:30 (50‘) Επί Σκηνής
Βιομαγεία | Μαριάννα Κάλμπαρη Ι FlashArt 2023
Τι θα γινόταν αν κάποιος μας έδινε την ευκαιρία να γυρίσουμε τον χρόνο και να τα αλλάξουμε όλα; Στην παράσταση, ο κεντρικός ήρωας Γιαν, ψάχνοντας μετά από έναν χωρισμό να βρει ξανά την ευτυχία, κάνει ένα «ταξίδι» στην τελευταία τυχαία συνάντηση που είχε με μια κοπέλα λίγο πριν την έναρξη μιας θεατρικής παράστασης. Αυτή η συνάντηση δεν κράτησε παρά μόνο δύο λεπτά. Τι θα γινόταν αν ξαναζούσε αυτά τα δύο λεπτά δίνοντας σημασία στις λεπτομέρειες;  Μια παράσταση με χιούμορ, παιχνίδι και… Μαγεία!
Σκηνοθεσία: Ελένη Αναστασίου. Παίζουν: Αντρέας Κουτσόφτας, Μάριαν Κυπριανού. Μουσικός Επί Σκηνής/ ΈλαΒασίλης: Ανδρέας Μιχαλόπουλος
€ 12 / 10

31 ΤΡΙ 20:30 (75’)
Ο «Δικός» μου Ennio Morricone I Σταύρος Λάντσιας Quartet
Ο καταξιωμένος Κύπριος πιανίστας και συνθέτης Σταύρος Λάντσιας ανοίγει ένα παράθυρο στο μουσικό σύμπαν του αγαπημένου του συνθέτη, Ennio Morricone. Παρουσιάζει τις αξέχαστες μελωδίες του που έχουν «ντύσει» εμβληματικές ταινίες όπως Λολίτα, Σινεμά ο Παράδεισος, Κάποτε στην Άγρια Δύση, Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος, και πολλές άλλες, μέσα από ευρηματικές ενορχηστρώσεις και εμπνευσμένες εκτελέσεις από χαρισματικούς σολίστες. Συμμετέχουν οι Σταύρος Λάντσιας: πιάνο, μελόντικα, μεταλλόφωνο, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος: τρομπέτα & φλικόρνο, Μιχάλης Καλκάνης: κοντραμπάσο και Μιχάλης Καπηλίδης: τύμπανα. € 15/10

Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός
E-ticket : www.rialto.com.cy ή καλέστε στο τηλέφωνο του θεάτρου στο 77777745  (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00- 15:00).

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close