News , Τέχνη

Σεμινάριο Φωτογραφίας με τον Χρήστο Παυλίδη στη Φωτοδό

Οι Πέμπτες στην Φωτοδό είναι γεμάτες εικόνες

Δημοσιεύτηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2023

Το φωτογραφικό σωματείο Φωτοδός στα πλαίσια της συνέχειας της συνεργασίας του με τον φωτογράφο και θεωρητικό φωτογραφίας (Master of Arts in Design/Photography) Χρίστο Παυλίδη, ανακοινώνει την διοργάνωση ενός σεμιναρίου που περιλαμβάνει ένα τρίπτυχο διαλέξεων με γενικό θέμα τη θεωρητική προσέγγιση στη φωτογραφία.

1 Σημειολογία & Φωτογραφία.JPG

Το σεμινάριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του σωματείου (Ξάνθης Ξενιέρου 37, 1015 Λευκωσία – δίπλα από το Sarah’s Jazz Club) τις Πέμπτες 28/09, 05/10 και 12/10, στις 7:30μμ, αποβλέπει στο να δοθούν στους συμμετέχοντες τα θεωρητικά εκείνα εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να αποκτήσουν μια αναλυτική αλλά και συνθετική φωτογραφική νοοτροπία καθώς και μια κριτική ματιά πάνω στο αντικείμενό τους.

Οι διαλέξεις που εντάσσονται στο τρίπτυχο «Φωτογραφία: Θεωρητική Προσέγγιση» αφορούν:
1) την Σημειολογία στη Φωτογραφία,
2) την Gestalt Theory και
3) την Ανάλυση Φωτογραφικής Εικόνας.

2 Gestalt Theory.JPG

Στα πλαίσια της πρώτης διάλεξης (28/9) με θέμα τη σημειολογία στη φωτογραφία θα αναλυθούν και επεξηγηθούν τόσο η επικοινωνιακή διαδικασία της σημειολογίας, όσο και η ερμηνευτική της διαδικασία και θα παρουσιαστούν συγκεκριμένα φωτογραφικά παραδείγματα.

Στη συνέχεια (5/10) θα γίνει εκτενής αναφορά στη Gestalt Theory, στους κανόνες που διέπουν την θεωρία αυτή της Μορφής οι οποίοι καθορίζουν την οπτική αντίληψη του Ανθρώπου καθώς και στη χρησιμότητα τους στην όλη φωτογραφική διαδικασία.

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με την τρίτη διάλεξη (12/10) που αφορά την Ανάλυση Φωτογραφικής Εικόνας όπου θα παρουσιαστεί η μεθοδολογία αποδόμησης της φωτογραφίας με στόχο την ανάλυση τον προβληματισμό και την κριτική τοποθέτηση του φωτογράφου απέναντι στο αντικείμενό του.

Στο τέλος του σεμιναρίου, θα απονεμηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όσους έλαβαν ανελλιπώς μέρος και στις τρεις διαλέξεις.

3 Ανάλυση Φωτογραφικής Εικόνας.JPG

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ.99435754 και στο email info@fotodos.org.

Οι παρουσιάσεις είναι στα πλαίσια του προγράμματος "Πέμπτες στη Φωτοδό", που στηρίζει το Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close