9 September 2023
Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Ο Κώστας Κρομμύδας παρουσιάζει στην Κύπρο το νέο του βιβλίο

Ομιλία συγγραφέα και ηθοποιού Κώστα Κρομμύδα με την ευκαιρία της παρουσίασης του νέου του μυθιστορήματος «Κι ως την άλλη μου ζωή θα σε λατρεύω»

Δημοσιεύτηκε στις 05 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Δήμος Παραλιμνίου σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο D.E.S. BookWorld και τις Εκδόσεις Διόπτρα παρουσιάζουν την ομιλία του συγγραφέα και ηθοποιού Κώστα Κρομμύδα με επίκεντρο την γυναίκα. Αφορμή της ομιλίας το νέο του βιβλίο «Κι ως την άλλη μου ζωή θα σε λατρεύω».

Η εκδήλωση, που αποτελεί μέρος σε μία από τις μεγαλύτερες περιοδείες του Κώστα Κρομμύδα για την παρουσίαση του νέου του συγκλονιστικού μυθιστορήματος, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Παραλιμνίου.

Ο Κώστας Κρομμύδας ξεκίνησε να γράφει το 2011 και από τότε έχουν εκδοθεί 12 βιβλία του. Το βιβλίο του «Ακάκιε» (εκδόσεις Διόπτρα) βραβεύτηκε το 2021 ως το καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς, ενώ το έργο του «Ουρανόεσσα» (εκδόσεις Διόπτρα) το 2017 ως το καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς στην κατηγορία «Ηρωίδα-έμπνευση».

Στο νέο του μυθιστόρημα «Κι ως την άλλη μου ζωή θα σε λατρεύω» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Διόπτρα στις 4 Μαΐου του 2023, ο Κ. Κρομμύδας περιγράφει το πορτρέτο μιας μαγευτικής, μελωδικής εποχής και μιας αλησμόνητης ιστορίας αγάπης. Μιας αγάπης ελεύθερης, που σε φωτίζει και σε κάνει να τραγουδάς όπου κι αν βρεθείς… Ένας ύμνος για την ανθρώπινη θέληση και τη δύναμη που μπορεί να αντλήσει κανείς από τις ίδιες του τις στάχτες. Μια συγκινητική ιστορία που λειτουργεί σαν μεγεθυντικός φακός για τις προσπάθειες των ανθρώπων και κυρίως των γυναικών που επαναστατούν με τρόπο αθόρυβο. Αλίμονο αν βρεθείς στο διάβα τους…

Στην παρουσίαση θα γίνουν συζητήσεις για την Αθήνα της δεκαετίας του 1960, τις γυναίκες και συγκεκριμένα για τη Μενεξιά. Μια γυναίκα που προσπαθεί να διεκδικήσει τα όνειρά της κόντρα σε κανόνες και εμπόδια, κόντρα σε όσους θέλησαν να την κάνουν να σωπάσει.

Διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο:
"Ποτέ δεν έμαθα την ακριβή ημερομηνία που γεννήθηκα. Ήμουν απλώς ένα μωρό που κάποιος εγκατέλειψε στα σκαλιά ενός ιδρύματος, όπως και τόσα άλλα. Οι γυναίκες που με ανέθρεψαν έλεγαν πάντα ότι πρώτα τραγούδησα και μετά μίλησα. Ίσως γιατί μέσα από τις νότες μαλάκωνε κάπως η σκληρότητα του κόσμου, την οποία δυστυχώς γνώρισα από νωρίς. Κόντρα όμως σε κανόνες και εμπόδια, εγώ συνέχισα να τραγουδώ, να ονειρεύομαι και να γελάω… Μέχρι τη στιγμή που μου τα πήραν όλα καταδικάζοντάς με σε θανατερή σιωπή. Ίσως επειδή ήμουν γυναίκα…"

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Παραλιμνίου.

Αντίγραφο του Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ.png

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close