Εκδρομές να πας , Guide

Μια ελιά «κρυμμένη» στο χωριό σχηματίζει καρδιά και εντυπωσιάζει

Ετοιμάσου για νέες περιπέτειες στο ξεχωριστό χωριό Αναφωτία!

Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαρτίου 2021

Η Αναφωτία, αλλιώς Αναφωτίδα της επαρχίας Λάρνακας έχει πολλές, μα πολλές ομορφιές που αξίζει πραγματικά να την επισκεφτείς και να την θαυμάσεις.  Ξεκινώντας από τη φυσική ομορφιά της, αφού είναι περιτριγυρισμένη από πράσινο, ακολούθως τις εκκλησίες της, τον διατηρητέο «Κούλα» ο οποίος χρησιμοποιείτο ως παρατηρητήριο στα παλιά χρόνια, καταλήγεις στους φιλόξενους ανθρώπους της που πραγματικά σε κάνουν να νιώθεις σαν το σπίτι σου.

Εκεί, λοιπόν, κάπου ανάμεσα στο πράσινο και συγκεκριμένα στην περιοχή «Τραχωνιά» υπάρχει κάτι που πιθανόν να μην γνώριζες και το οποίο πραγματικά θα σε εκπλήξει, όπως μας εξέπληξε και εμάς! Πρόκειται για μία ελιά η οποία σχηματίζει… καρδιά.

Εμείς, ως Check In Cyprus, φροντίσαμε να μιλήσουμε με τον κάτοικο της Αναφωτίδας και λάτρη της φωτογραφίας, Γιώργο Καραγιώργη, ο οποίος ανέβασε τη συγκεκριμένη φωτογραφία στο «Anafotia Sindesmos» με τη χαρακτηριστική ελιά.  Όπως μας ανέφερε την εντόπισε πριν πέντε περίπου χρόνια, όταν πήρε ένα Ρώσο πρωταθλητή του Drone Racing στη συγκεκριμένη περιοχή, ώστε ο πρωταθλητής να οδηγήσει το drone του δια μέσου των ελιών για εκπαίδευση.

«Ήταν η ιδανική για αυτό τον σκοπό», ανέφερε.  «Από τότες κάθε χρόνο βγάζω φωτογραφίες και η ελιά παραμένει η ίδια σαν μια φυσική καρδιά σε απόσταση και υψόμετρο από το χωριό Αναφωτίδα που δηλώνει την αγάπη  για το χωριό. Είναι ιδανική για ερωτευμένους που θα ήθελαν να φωτογραφηθούν μέσα σε μια καρδία του ιερού δέντρου που είναι η ελιά», συνέχισε. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκκλησία που φαίνεται μέσα στην ελιά-καρδιά είναι αφιερωμένη στον Άγιο Δημήτριο.

«Η περιοχή της Τραχωνιάς είναι διάσπαρτη από ελαιώνες», ενώ όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «ο καρπός των ελιών στην εν λόγω περιοχή προσφέρει σε αναλογία πλούσια ροή ελαιόλαδου και είναι γνωστό ως το καλύτερο στην Κύπρο».

Ακόμα μία καινούργια τοποθεσία, σε περιμένει να την απολαύσεις.  Προσοχή όμως, αν την επισκεφτείς φρόντισε να μην αφήσεις τα σκουπίδια σου δεξιά και αριστερά.  Μη ξεχνάς ότι το πράσινο είναι ζωή.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close