Eating News , Εστιατόρια

Στο πολύχρωμο καφενείο της κ. Ανδρούλας θα πας για brunch, μαχαλεπί και λεμονάδα

Στο Παλαιχώρι θα καθίσεις κάτω από τον Πλάτανο, σε ένα πολύχρωμο ρουστίκ καφενείο!

Δημοσιεύτηκε στις 14 Αυγούστου 2023

Το Παλε-χωρεί, θα το βρεις δίπλα στην στην πλατεία του χωριού Παλαιχώρι, στην ορεινή Λευκωσία, πάνω από τον ποταμό Σερράχη.

Αν και ο χώρος δεν είναι και πολύ μεγάλος πάλι τους χωράει όλους - εξάλλου το λέει και το όνομά του, πάλε χωρεί. Η ανοιχτόκαρδη αύρα της ιδιοκτήτριας, κ. Ανδρούλας και η βαθιά της ευγένεια γεμίζουν έτσι κι αλλιώς τον χώρο!

Πρόκειται για έναν πραγματικά όμορφο χώρο, κρεμαστές γλάστρες με λουλούδια και χρώματα, με πολύχρωμες παραδοσιακές καρέκλες, και δύο τεράστιους πλάτανους που κυριολεκτικά μπαίνουν μέσα στο καφενείο.

Στο μενού πρωταγωνιστής είναι σαφέστατα το χωριάτικο brunch, με όλα σχεδόν τα προϊόντα να προέρχονται από παραγωγούς της περιοχής -από το ψωμί, μέχρι τα αλλαντικά, τις μαρμελάδες, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη.

Πέρα όμως από το πρόγευμα/brunch εδώ θα απολαύσεις καλοφτιαγμένο καφέ, όπως κυπριακό καφέ, φραπέ, φρέντο, γλυκά, όπως μπακλαβά, γαλακτομπούρεκο, τις διάσημες φλογέρες της κ. Ανδρούλλας, πορτοκαλόπιτα, κανταΐφι και γλυκά του κουταλιού, milkshakes, smoothies, τσάι, σοκολάτα, λεμονάδα, τριαντάφυλλο και πολλά άλλα. Και φυσικά, μαχαλεπί και ρυζόγαλο!

(99 412333) Πλατεία Παλαιχωρίου, επ. Λευκωσίας.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close