Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Δοκιμάσαμε νόστιμες πίτσες στο νέο hotspot της Λευκωσίας

Το ''Guido & the Goose'' σερβίρει αυθεντικές, ιταλικές πίτσες στο πιο παρεϊστικο περιβάλλον

Δημοσιεύτηκε στις 11 Αυγούστου 2023

«Bring your own chair», λέει η πρόσφατη ανάρτησή τους στο Instagram με την οποία παρακινούν τον κόσμο να πάρει τη δική του καρέκλα. Απ’ αυτό και μόνο αντιλαμβάνεσαι πως δεν πρόκειται για μια ακόμα πιτσαρία, ή έναν ακόμα νέο χώρο γενικότερα.

Αγαπάμε την πίτσα – ποιος μπορεί να πει «όχι» άλλωστε – πόσω μάλλον όταν πρόκειται για αυθεντικές, ιταλικές, με λεπτό φύλλο και έμφαση στο topping. Ήταν φυσικό επόμενο πως το Guido & the Goose θα βρισκόταν ψηλά στη λίστα μας με τις νέες αφίξεις που πρέπει να επισκεφτούμε.

Φτάνεις στη Στασάνδρου, στην αρχή της, κοντά στην ένωσή της με Μακαρίου, και αντικρίζεις κάτι απρόσμενο. Πρώτα παρατηρείς την χαρακτηριστική ριγέ τέντα μπροστά από τον πάγκο. Είναι, ας πούμε, σαν «καντίνα» που λατρεύει τις πίτσες – μια εκ των ιδιοκτητών έχει καταγωγή από την Ιταλία, κι αυτό φαίνεται – που σε κάνει να νιώθεις τόσο οικεία.

Μπροστά ένα μεγάλο τραπέζι που συγκεντρώνει τις παρέες, γύρω λίγα τραπεζάκια και στο πλάι μικροί πάγκοι για φαγητό στα όρθια. Τα λαμπάκια στο πλάι σου δημιουργούν την πρώτη αίσθηση πως εδώ τα vibes είναι «πάρτι με φίλους» και όσο μένεις το αντιλαμβάνεσαι καλύτερα. Στον μαυροπίνακα αναγράφονται οι επιλογές, περιορισμένες και εκλεκτές, και μέσα στον μικρό εσωτερικό χώρο γίνεται η δουλειά. Από τη μία οι πίτσες να ψήνονται στον φούρνο και από την άλλη οι παραγγελίες να πηγαινοέρχονται.

Καταλήξαμε στις Napoletana και Pesto Mortadella επειδή «πάμε να δοκιμάσουμε μία μόνο πίτσα» δεν είπε κανένας ποτέ. Η μία, η Napoletana, πιο κοντά στις κλασικές γεύσεις, με μαρινάρα και ρικότα. Η δεύτερη είναι μια πανδαισία γεύσεων που σίγουρα θα σε συνεπάρει αν ψάχνεις κάτι διαφορετικό. Pesto Mortadella και πέραν αυτών, περιλαμβάνει μπουράτα και φιστίκια. Χωρίς δεύτερη σκέψη, όποια κι αν παραγγείλεις αυτή σίγουρα πρέπει να είναι στα must-try σου. Έχεις, ωστόσο επιλογή και για Margherita και Spicy Salami, για να απολαύσεις με ροζέ ή λευκό κρασί, pilsner ή αναψυκτικό.

Όσο περνά η ώρα, η μουσική σου ανεβάζει τη διάθεση, ο κόσμος αυξάνεται, το πεζοδρόμιο γεμίζει και μπαίνεις αυτόματα στο πιο καλοκαιρινό mood γιατί ανεξάρτητα αν στέκεσαι ή κάθεσαι, περνάς καλά! Τα λαμπάκια στο πλάι δημιουργούν ατμόσφαιρα, ο κόσμος χαλαρός – με τις δικές του καρέκλες και όχι μόνο – με μωρά και σκύλους, καλή διάθεση υπάρχει άφθονη απ’ όλους, σαν πάρτι της γειτονιάς με σήμα κατατεθέν τις νόστιμες πίτσες.

Αν επεξεργαστείς τον λογαριασμό τους στο Instagram, στο bio τους γράφουν «we’re just a pizza parlour». «Όχι», δεν είναι απλά μία ακόμα πιτσαρία, είναι αυτό που έλειπε από την πρωτεύουσα, ένα χαλαρό στέκι με πεντανόστιμες πίτσες, που θα πας με την πιο ωραία διάθεση, για να αράξεις τα βράδια του καλοκαιριού (από τις 19:00 μέχρι τις 23:00), είτε πάρεις την καρέκλα σου είτε όχι.

Συντάκτης: Νάκης Αντωνίου

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close