Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

8 ταβερνάκια στην εξοχή, με υπέροχη αυλή

Αυλές στην ελ. επ. Αμμοχώστου που ξεχωρίζουμε για τη δροσιά και το φαγητό τους

Δημοσιεύτηκε στις 10 Αυγούστου 2023

Η επαρχία Αμμοχώστου σου προσφέρει πολύ καλές επιλογές για φαγητό εκτός των τουριστικών κέντρων της Αγίας Νάπας και Πρωταρά. Εξ ου κι εμείς σου δίνουμε επιλογές για κυπριακό μεζέ, κλέφτικο και καλό φαγητό σε δροσερές αυλές στα χωριά της επαρχίας.

mousikos.jpg

Μουσικός στη Σωτήρα
Η ταβέρνα Μουσικός στη Σωτήρα σε υποδέχεται σε με μεγάλη περιποιημένη αυλή, που θυμίζει εσωτερική αυλή παλιού παραδοσιακού σπιτιού με καμάρες κάτω από κληματαριές, προσφέροντάς σου μερακλίδικο κρεατομεζέ, κι αγαπημένα γνωστά και άγνωστα πιάτα της κυπριακής κουζίνας. Ο κατάλογός του περιλαμβάνει νόστιμα φαγητά, από κυπριακές συνταγές εμπνευσμένες από την Κύπρο (κολοκάσι γιαχνί, πούλες κ.ά.). Δεν μπορούν όμως να απουσιάζουν και αγαπημένα πιάτα όπως κοτόπουλο σούβλα και σχάρας, μαγειρευτά (στιφάδο βοδινό, κεφτέδες, κολοκάσι κ.ά.), θαλασσινά με έμφαση στο φρέσκο χταπόδι και νόστιμοι μεζέδες της παρέας.
(23828833) Κυριάκου Μάτση 6, Σωτήρα, ελ. επ. Αμμοχώστου. Δ-Σ 18:30-22:30.

kamasias.jpg

Καμασιάς στο Παραλίμνι
Την πιο ξακουστή και νόστιμη ταβέρνα της ελ. επ. Αμμοχώστου θα την βρεις στην ίδια θέση εδώ και 50 χρόνια. Βρίσκεται στο Παραλίμνι και έχει πολλές ιστορίες να διηγηθεί από παρέες κατοίκων αλλά και επισκεπτών. Ο λόγος για την ταβέρνα «Καμασιάς», η οποία αλλάζει στο πέρασμα του χρόνου, εξελίσσεται και ανανεώνεται χωρίς ωστόσο να χάνει τον παραδοσιακό της χαρακτήρα. Αυτήν μάλιστα την περίοδο ανανέωσε την αυλή της, δημιουργώντας ένα υπέροχο σκηνικό, με μοντέρνα στοιχεία, ιδανικό για τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού. Eδώ θα φας παραδοσιακό και νόστιμο φαγητό. Δοκίμασε όμως οπωσδήποτε φρεσκοπαρασκευασμένο χειροποίητο ψωμί τους, που θα σε ενθουιάσει! Κρεατομεζέδες, καθώς επίσης και πιάτα όπως σουβλάκια, σεφταλιά, μπριζόλα, πανσέτα, παϊδάκια, αποτελούν τους πρωταγωνιστές στο μενού. Δοκίμασε όμως και τα καλοφτιαγμένα ορεκτικά που ετοιμάζονται επιτόπου, τις ολόφρεσκες σαλάτες, όπως και τα εποχικά που εστιάζουν στις φρέσκες πρώτες ύλες -όπως και όλα τα πιάτα άλλωστε-, και θα σε εκπλήξουν ευχάριστα. Αν όμως ρωτήσεις θα σου πουν ότι τα σαββατοκύριακα, πρωταγωνιστής στον Καμασιά είναι το λαχταριστό κλέφτικο, που φτιάχνεται με αγάπη, αλλά και με μεράκι από γνώστες του είδους. Εξάλλου, σε αυτήν την ξακουστή ταβέρνα, με την ανανεωμένη αυλή, αναβιώνουν αγαπημένες κυπριακές συνταγές, που σε περιμένουν να τις απολαύσεις, όπως κουνέλι λεμονάτο κι άλλες μερακλίδικες νοστιμιές.
(23825144) Δαιδάλου 23, Παραλίμνι, ελ. επ. Αμμοχώστου. Ώρες λειτουργίας: Ανοικτοί καθημερινά από τις 18:00 & Κυριακή ανοικτοί μεσημέρι - βράδυ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Σ' αυτήν την ταβέρνα θα πας για καλό κυπριακό φαγητό στην Αμμόχωστο

feggarognaima.jpg

Φεγγαρόγνεμα στο Λιοπέτρι
Στο όμορφο Λιοπέτρι, με τους χαμογελαστούς κατοίκους και τις ολόφρεσκες πρώτες ύλες, υπάρχει μια ταβέρνα που αντικατοπτρίζει την κυπριακή φιλοξενία και την αυθεντική, πατροπαράδοτη κουζίνα σε ένα περιβάλλον μοναδικό. Ο λόγος για το Φεγγαρόγνεμα, την ταβέρνα που ξέρει να σερβίρει εκλεκτούς κυπριακούς μεζέδες και φρέσκο ψάρι. Και φέτος, όπως και κάθε καλοκαίρι, η ταβέρνα βγήκε σε μια υπέροχη αυλή, έφτιαξε ένα νοσταλγικό σκηνικό και σε προσκαλεί να την απολαύσεις! Εκεί οι άνθρωποί της θα φροντίσουν, από την ώρα που θα πάρεις θέση, να σου φέρουν ό,τι πιο νόστιμο, παραδοσιακό και φρέσκο ετοιμάζει η κουζίνα. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο που πέρα από γνωστή είναι και ιδιαίτερα αγαπητή σε ντόπιους και επισκέπτες για την ποιότητα του φαγητού της και την άψογη εξυπηρέτησή της.
(23943434, 99491815) Μιχάλη Καροαλή.

ttappis.jpg

Ttappis στο Παραλίμνι
Στο μενού του θα βρεις κρεατομεζέ, ψαρομεζέ και χορτοφαγικό μεζέ, και θα επιλέξεις ανάλογα με τις προτιμήσεις σου, που αλλάζει διαρκώς ανάλογα με τα εποχιακά προϊόντα. Στην πρώτη σου επίσκεψη, ωστόσο, θα δοκιμάσεις το μεγάλο του κρεατομεζέ, τα κρύα ορεκτικά του οποίου μάλιστα έρχονται σε μια αλλιώτικη πήλινη γαβάθα, ενώ στο μεζέ θα δοκιμάσεις εκτός από χαλούμι, μανιτάρια, λαχανικά και άλλα διάφορα, σουβλάκι, σεφταλιά, τταβά, κλέφτικο και πολλά άλλα. Κράτα λίγο χώρο στο τέλος για το φανταστικό μπουρέκι που είναι γεμάτο με φρέσκια αναρή! Αξίζει να σημειωθεί η αγαπημένη ταβέρνα αναδείχθηκε ως η καλύτερη της Κύπρου στα Cyprus Eating Awards 2018. 
(23821959) Σταδίου 92, Παραλίμνι. Δ-Κ 17.30-23.00.

mezes.jpg

Ο Δικός μας Μεζές στη Δερύνεια
Ένας ατμοσφαιρικός, ζεστός χώρος και από τα πιο παλιά σπίτια του Ιστορικού της Δερύνειας στο οποίο έχει πάρει πλέον μια νότα μοντέρνας αλλά και ταυτόχρονα αναπαλαιωμένης διακόσμησης. Χαρακτηρίζεται από την ευφάνταστη κυπριακή δημιουργική κουζίνα του, η οποία είναι βασισμένη σε τρία στοιχεία: τα υλικά άριστης ποιότητας, την άρτια παρασκευή και τη δημιουργικότητα. Εδώ λοιπόν θα δοκιμάσεις καλή κουζίνα κουζίνα που παντρεύει την παράδοση με συστατικά από διάφορα μέρη της Μεσογείου, σε ένα παιχνίδι γεύσης και φαντασίας.
(23827700) Αθηνών 2, Δερύνεια. 

ploumin.jpg

Το Πλουμίν
Ένα παλιό κυπριακό σπίτι με εσωτερική αυλή στο Δήμο Σωτήρας που εδώ και δύο δεκαετίες σου φτιάχνει πλούσιο κυπριακό μεζέ αλλά και λαχταριστό οφτό κλέφτικο τους καλοκαιρινούς μήνες. Τραπεζάκια έξω στη δροσιάς της αυλής, νόστιμα πιάτα και μεζεδάκια της κυπριακής κουζίνας και ενίοτε και ζωντανή μουσική δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για να περάσεις καλά.
(99658333) 28ης Οκτωβρίου, Σωτήρα. Δ-Κ 18.00-23.00.

old simos.jpg


Old Simos στη Σωτήρα
Η ταβέρνα Old Simos στη Σωτήρα έχει καταστεί τα τελευταία χρόνια προορισμός για καλή κυπριακή κουζίνα αλλά και πιάτα με τουίστ! Εξάλλου, οι ιδιοκτήτες, ο Σίμος Σίμου και η σύζυγός του Άντρη, διατηρούν μία από τις πιο γνωστές ταβέρνες και χάρη στο μεράκι και την ευρηματικότητά τους, καταφέρνουν να σερβίρουν ποιοτικά και γευστικά πιάτα. Σε ένα παλιό σπίτι με καμάρες, λοιπόν, απολαμβάνεις φρέσκο χωριάτικο χωμί, νόστιμους μεζέδες, καλομαγειρεμένα κρέατα, χορτοφαγικά πιάτα κ.ά., όλα φτιαγμένα με μεράκι και αγάπη καθώς επίσης και ολόφρεσκες πρώτες ύλες, κάποιες από ντόπιους παραγωγούς.
(23730189) Γρηγόρη Αυξεντίου 44, Σωτήρα. Δ-Κ 18.00-22.45 (η κουζίνα).

pinia.jpg

Πινιά
Το 1976 στις γειτονιές του Παραλιμνίου έκανε την εμφάνισή του το εστιατόριο Πινιά. Αμέσως έγινε γνωστό για τα νόστιμα καλούδια που ετοίμαζε. Έκτοτε το εστιατόριο εξελίχθηκε, μεγάλωσε αλλά κρατά σταθερή και αναλλοίωτη τη γεύση της κυπριακής κουζίνας και φιλοξενίας… Οι άνθρωποι του εστιατορίου «Πινιά», με εμπειρία πέραν των 45 χρόνων, πιστεύουν στις διαχρονικές αξίες που το καθιέρωσαν ως ένα από τα πιο επιτυχημένα στην επαρχία Αμμοχώστου. Σήμερα λοιπόν, που τη σκυτάλη έχει αναλάβει η νέα γενιά, το εστιατόριο εξακολουθεί να εκπλήσσει τους ουρανίσκους μας, χάρη στις μυστικές συνταγές της γιαγιάς, το καλό κρασί και την εξαιρετική ποιότητα των πρώτων υλών. Ο εσωτερικός χώρος της είναι άνετος και χαλαρός, χωρίς πολλά πολλά φτιασίδια. Η δε αυλή της, σκέτη ομορφιά! Χαίρεσαι να κάθεσαι και να απολαμβάνεις το φαγητό σου! Σαν πάρεις θέση στον φιλόξενο χώρο του, κάτω από την κλιματαριά που θα σου ξυπνήσει μνήμες από τα παιδικά σου χρόνια, θα ζήσεις την αυθεντική κυπριακή φιλοξενία. Η μεγάλη ποικιλία στο μενού θα σε ταξιδέψει γαστριμαργικά σε κάθε γωνιά του νησιού αφού στα τραπέζια καταφθάνουν πλούσιοι κρεατομεζέδες, ψαρομεζέδες και άλλα παραδοσιακά κυπριακά σπιτικά φαγητά, πεντανόστιμα και μαγειρεμένα όπως παλιά. Ο μουσακάς, τα μακαρόνια του φούρνου, τα κουπέπια, οι κεφτέδες και φυσικά το ξεχωριστό οφτό κλέφτικο κλέβουν τις εντυπώσεις και μας κάνουν να το επισκεπτόμαστε ξανά και ξανά.
(23831004) Πινιάς 32, Περνέρα, Παραλίμνι, ελ. επ. Αμμοχώστου.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close