Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Γι’ αυτά τα πιάτα θα μιλάνε όλοι φέτος στον Πρωταρά

Δύο όμορφοι χώροι, με ζεστή ατμόσφαιρα και ποικιλία γεύσεων

Δημοσιεύτηκε στις 04 Αυγούστου 2023

Ο Πρωταράς σε καλεί κι αυτό το καλοκαίρι να περάσεις καλά στα πιο όμορφα και δροσερά στέκια της περιοχής, που σερβίρουν νόστιμα πιάτα και cocktails με υπέροχη θέα στη θάλασσα.

Και οι φήμες λένε ότι δεν υπάρχει παρέα που να έχει επισκεφθεί την περιοχή και να μην έχει περάσει από τα τραπεζάκια του Inamo ή από τον διπλανό τον Αhino στην καρδιά του κοσμοπολίτικου Πρωταρά, και η αλήθεια είναι ότι κάπως έτσι έχουν τα πράγματα.

Λίγο τα καλά cocktails, λίγο τα προσεγμένα πιάτα και οι βραδιές με μουσική, αν βάλεις δε δίπλα και το εξυπηρετικό σέρβις δεν θες πολύ για να καθιερώσεις αυτόν τον χώρο. Εξάλλου και τα δύο εστιατόρια, που φιλοξενούνται στο ίδιο επίπεδο και μοιράζονται την ίδια βεράντα, έχουν στόχο να προσφέρουν στον επισκέπτη μια ολοκληρωμένη εμπειρία που θα αφυπνίσει όλες σου τις αισθήσεις.

ahinos0.jpg

Από τη μία λοιπόν το εστιατόριο Ahinos Seafood & Sushi είναι ένα σύγχρονο εστιατόριο, με μοντέρα διακόσμηση, χαλαρή ατμόσφαιρα και πανοραμική θέα στη θάλασσα που δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον για να απολαύσεις cocktails, sushi, ψάρια και θαλασσινά.

ahinos1.jpg

Πιο συγκεκριμένα, στο μενού του, που βασίζεται στην εποχικότητα και την ποιότητα της πρώτης ύλης, θα βρεις ολόφρεσκα ψάρια, αλλά και πλούσιο θαλασσινό μεζέ που βαδίζει πάνω στην πλούσια γευστική μας παράδοση, καθώς επίσης και θαλασσινά πιάτα με μοντέρνα προσέγγιση. Επιπλέον, η κουζίνα του αγαπά και τα sushi, που φιγουράρουν σε μεγάλη ποικιλία και πολλές νόστιμες εκδοχές.

ahinos3.jpg

Δοκίμασε Ceviche λαβράκι, μαύρα μύδια, Χτένια στο φούρνο με βουτυρωμένο σκόρδο, τυρί και σχοινόπρασο, Χταπόδι ψημένο στη σχάρα, σερβιρισμένο πάνω σε σπιτική φάβα και πάπρικα, Γαρίδες μαριναρισμένες σε μεσογειακά βότανα και εσπεριδοειδή, ενώ αν είσαι vegan, προτίμησε τα vegan ζυμαρικά με θαλασσινά, θα σε εκπλήξουν!

ahinos4.jpg

Τα δροσιστικά κοκτέιλ, που παρατάσσονται δίπλα στα εκλεκτά πιάτα του εστιατορίου, και πλαισιώνονται από ποιοτική μουσική, έρχονται να προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο γευστικό ταξίδι, που πρέπει το φετινό καλοκαίρι οπωσδήποτε να απολαύσεις!


Inamo2.jpg

Από την άλλη, το αδερφάκι του, Inamo, που λειτουργεί στο ίδιο επίπεδο, απολαμβάνοντας την ίδια αφ' υψηλού θέα της καταγάλανης θάλασσας του Πρωταρά, αγαπά τις ασιατικές γεύσεις και τα Asian style signature cocktails.

Το πρώτο που εντυπωσιάζει στον χώρο του Inamo είναι η διακόσμηση, απλή και μίνιμαλ σε μπζε και καφέ χρώμα, με το ξύλο και το βελούδο να πρωταγωνιστούν. Και το επόμενο, είναι φυσικά τα ξεχωριστά πιάτα.

Το Inamo σερβίρει αυθεντικές ιαπωνικές γεύσεις αλλά και ευφάνταστα cocktails με σαφή επιρροή από την Άπω Ανατολή.

inamo3.jpg

Εκτός από τα κλασικά rolls, τα sashimi και τα nigiri, το Inamo προσφέρει και signature sushi προτάσεις αλλά και πολλά νόστιμα κρύα και ζεστά ορεκτικά με αυθεντικές asian γεύσεις, που φτιάχνονται με απόλυτη δεξιοτεχνία μπροστά στα μάτια σου. Αξίζει να δοκιμάσες το Lavraki Tempura που συναντά στο πιάτο τα τραγανά noodles, τραγανή σαλάτα πάπιας με ένα πικάντικο σπιτικό ντρέσινγκ, που θα ενθουσιάσει και τους πιο απαιτητικούς, ακόμα και τα poke bowls.

inamo4.jpg

Συνόδευσε το φαγητό σου με ένα από τα signature cocktails, με έντονα ασιατικά στοιχεία και γεύσεις που ταιριάζουν ιδανικά με τα πιάτα που θα επιλέξεις.

Αν μπορούσαμε πάντως να περιγράψουμε τον χώρο και τη φιλοσοφία του με τρεις μόνο λέξεις, αυτές θα ήταν ατμοσφαιρικό, φίνο και μελετημένο.


Σημείωσε ακόμα ότι...
Μάλιστα κατά τη διάρκεια του Αυγούστου (στις 5, 12, 17, 18, 19 του μήνα) στον χώρο τους θα φιλοξενούν τον DJ Hari Efstathiadi ο οποίος θα αναλάβει τα decks και να ανεβάσει τη διάθεσή σου!

Τηλέφωνο: 23 831211
Διεύθυνση: Πρωταρά 26, Πρωταράς, ελ. επ. Αμμοχώστου.

Ahinos Seafood & Sushi: Δ-Κ 17.00-01.00 (23.00 κλείνει η κουζίνα).
Facebook: Ahinos Seafood & Sushi
Instagram: ahinos.seafood

INAMO Asian Philosophy: Σ-Κ 17.00-01.00 (23.00 κλείνει η κουζίνα).
Facebook: INAMO Asian Philosophy
Instagram: inamo.asian

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close