Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιουλίου 2023
Ίσως το πιο περιζήτητο και πολυαναμενόμενο event του καλοκαιριού επιστρέφει για να μαγέψει – όπως πάντοτε άλλωστε – τους μικρούς και μεγάλους σινεφίλ λάτρεις! Κι αυτό δεν είναι άλλο παρά το μεγαλύτερο Θερινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου, με τη μεγαλύτερη οθόνη της Κύπρου, το 9ο Protaras Summer Film Festival.
Αναμφίβολα, το Protaras Summer Film Festival κατέστη ο πιο αγαπημένος ψυχαγωγικός θεσμός του καλοκαιριού, και φέτος θα έχει διάρκεια 18 ημέρων, αφού ξεκινάει στις 12 Ιουλίου 2023 και θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Ιουλίου 2023. Που αλλού; Το ραντεβού ανανεώνεται όπως και κάθε χρόνο, στην καρδιά του Πρωταρά και τη Δημοτική Πλατεία Εκδηλώσεων «Λεύκολλα». Και για να μην ξεχνιόμαστε… τις Παρασκευές και τα Σάββατα, το φεστιβάλ φιλοξενεί διπλές παραστάσεις, με την πρώτη να αφορά τους μικρούς μας φίλους.

Κι επειδή ο κινηματογράφος θέλει τα σνακ του, η Νεολαία Παραλιμνίου έχει φροντίσει να βρείτε στον χώρο τα καλύτερα pop-corns, νόστιμες πίτσες, τα πιο ωραία hot dogs και γλυκά, αλλά βέβαια και μεγάλη ποικιλία από δροσιστικά ποτά.
Σε αυτό το σημείο, είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι παρέχεται ειδικά διαμορφωμένος χώρος VIP για παρακολούθηση ταινιών, επι πληρωμής και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Κέντρου Προσφοράς και Αγάπης «Άγιος Χριστόφορος» αλλά και του Κέντρου Στήριξης Αυτισμού Αμμοχώστου.
Η Νεολαία Παραλιμνίου, τα μέλη και οι εθελοντές της έχουν επενδύσει πολύ χρόνο και κόπο προκειμένου να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς θαμώνες του φεστιβάλ, με αδιάληπτο στόχο την προώθηση της έβδομης τέχνης, τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της περιοχής αλλά και την ενίσχυση της Νεολαίας του τόπου.

Εν τέλει, ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς μας και όλους όσοι συνέβαλαν για τη διεκπεραίωση και υλοποίηση του πρότζεκτ αυτού.
Ραντεβού λοιπόν κάτω από τα αστέρια για μια εμπειρία με τον ποιοτικότερο σύγχρονο κινηματογράφο και αθάνατες αναμνήσεις!
Υ.Γ. 1 Το Φεστιβάλ φέτος αρχίζει με την ταινία Indiana Jones and the Dial of Destiny!
Υ.Γ. 2 Η είσοδος είναι ελεύθερη!
Για περισσότερες πληροφορίες, βρείτε το πλήρες πρόγραμμα αναρτημένο στη σελίδα μας https://protarassummerfilmfestival.com/
Σχετικά
Το «Free Eliza» της Κύπριας σκηνοθέτριας Αλεξάνδρας Ματθαίου κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο στο φεστιβάλ του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου
Το Μεγάλο Βραβείο στο AFI FEST 2026, ανοίγει παράλληλα τον δρόμο για τη διεκδίκηση μιας υποψηφιότητας για Όσκαρ.
Ντέιβιντ Μπόουι: Η χαμένη συναυλιακή ταινία του 1978 επιστρέφει το 2027
Ο σκηνοθέτης του «Moonage Daydream» αποκαθιστά σπάνιο υλικό από την περιοδεία «Isolar II», το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ως ολοκληρωμένη παραγωγή σε μεγάλους συναυλιακούς χώρους.
Η Ζεντάγια διεκδικεί το πρώτο της Οσκαρ με το «Dune: Part Three»
Η Warner Bros. ετοιμάζεται να προωθήσει τη Ζεντάγια στην κατηγορία Α' Γυναικείου Ρόλου για το τρίτο μέρος του «Dune», σε μια απόφαση που αποκαλύπτει πολλά για τη θέση της Τσάνι στην πολυαναμενόμενη ταινία του Ντενί Βιλνέβ.
Χαβιέρ Μπαρδέμ και Πενέλοπε Κρουζ στο ψυχολογικό θρίλερ «Bunker»
Στη νέα ταινία του Φλοριάν Ζελέρ, μια αμφιλεγόμενη επαγγελματική πρόταση δοκιμάζει τον γάμο ενός ζευγαριού ύστερα από 17 χρόνια κοινής ζωής.
Η Charli XCX στην επόμενη ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο
Η ποπ σταρ εντάσσεται στο καστ του «What Happens at Night», ενός γοτθικού ψυχολογικού θρίλερ με πρωταγωνιστές τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Τζένιφερ Λόρενς.
Τα γυρίσματα του «Heat 2» μεταφέρονται για το 2027
Ο Μάικλ Μαν καθυστερεί την έναρξη της παραγωγής του πολυαναμενόμενου σίκουελ, το οποίο φιλοδοξεί να επιστρέψει στον κόσμο του «Heat» με ένα εντυπωσιακό καστ και προϋπολογισμό 165 εκατομμυρίων δολαρίων.
Στην τελική ευθεία για τον νέο Τζέιμς Μποντ: Τέσσερις ηθοποιοί διεκδικούν τον ρόλο
Αν και το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την οριστική απόφαση δεν έχει γίνει γνωστό, δεν αποκλείεται οι επίσημες ανακοινώσεις να γίνουν πριν από το τέλος του έτους
Γκουίνεθ Πάλτροου: Επιστρέφει στη μικρή οθόνη με μια ιστορία για την απώλεια και την εκδίκηση
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στη νέα σειρά «The Apology» του Netflix, σε σκηνοθεσία Τόμας Βίντερμπεργκ.
Οι 3 νέες ταινίες που βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στο σινεμά
Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας δίνουν αφορμή για μια έξοδο μπροστά στη μεγάλη οθόνη.
Οι Μπρένταν Φρέιζερ και Ρέιτσελ Βάις επιστρέφουν με το «The Mummy: The Book of the Dead»
Η τέταρτη ταινία του franchise αποκτά επίσημο τίτλο και προγραμματίζεται για τις αίθουσες τον Οκτώβριο του 2027, με το αρχικό πρωταγωνιστικό δίδυμο να επιστρέφει για πρώτη φορά μαζί μετά δεκαέξι χρόνια.
Το «Hold Onto Me» της Μυρσίνης Αριστείδου στη Shortlist των European Film Awards 2027
Μια ακόμη σημαντική διεθνής διάκριση για τον κυπριακό κινηματογράφο, με την ταινία να συνεχίζει τη δυναμική της πορεία στον διεθνή κινηματογραφικό χάρτη.
Ο Πολ Βερχόφεν στο πλευρό του Τζέιμς Γουάν για τη νέα σειρά «RoboCop»
O Ολλανδός δημιουργός επιστρέφει στο σύμπαν του «RoboCop» συμμετέχοντας στη νέα τηλεοπτική εκδοχή που ετοιμάζει ο Τζέιμς Γουάν για το Amazon Prime.