Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Οι 10+1 νέες και ωραίες αφίξεις που πρέπει να ξέρεις

Τα νέα μέρη για φαγητό που έκαναν πρόσφατα την εμφάνισή τους στο νησί, κερδίζοντας τις εντυπώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουνίου 2023

Το νησί μας έχει και αυτό το καλοκαίρι κάποιες νέες αφίξεις, οι οποίες ήρθαν να προστεθούν στον υπάρχοντα χάρτη της εστίασης. Παρακάτω, λοιπόν, ανακαλύψτε 5 καινούργια must-visit spots σε όλη την Κύπρο για να μη σε πιάσει κανείς αδιάβαστο!

cleo 3.jpg

Cleopatra Le Bistro
Στο χωριό Πλάτρες μόλις έκανε την εμφάνισή του ένα ολοκαίνουριο bistro, το Cleopatra Le Bistro. Πρόκειται για έναν πολύ περιποιημένο χώρο, ο οποίος δημιουργήθηκε σε ένα παλιό κτίριο που διατηρεί την αίγλη του παρελθόντος, και ο οποίος σε καλεί για καφεδάκι, φαγητό και κοκτέιλ, απολαμβάνοντας την κίνηση των Πλατρών! Θα το βρεις στο κέντρο του χωριού, απέναντι από το Petit Palais Platres, και θα σε εντυπωσιάσει με την εικόνα του τόσο στο εσωτερικό του, όπου δεσπόζει το όμορφό μπαρ του, όσο και στο εξωτερικό του, με τη μεγάλη βεράντα του να μαγνητίζει τα βλέμματα! Εδώ λοιπόν, σου στρώνουν το τραπέζι από το πρωί μέχρι το βράδυ, με τον κατάλογο να περιλαμβάνει νόστιμες επιλογές για brunch, μεσημεριανό και δείπνο, με πιάτα όπως σαλάτες, burgers, λουκάνικα κ.λπ. Φυσικά, μπορείς να απολαύσεις και κοκτέιλ.
(25268568) Ολύμπου, 4820, Πάνω Πλάτρες. Δ-Κ 09.30-23.30.

amaracus.jpg

Amaracus
Το Minthis, το κορυφαίο lifestyle θέρετρο της Κύπρου, ανοίγει τις πόρτες του Amaracus. Ένα εξαιρετικό εστιατόριο εμπνευσμένο από τη Μεσόγειο που υπόσχεται στους επισκέπτες του μια απροσδόκητη, μαγευτική εμπειρία, ένα γαστρονομικό ταξίδι Κυπριακών γεύσεων και κουλτούρας με μια σύγχρονη πινελιά. Φωλιασμένο μέσα στο εκπληκτικό τοπίο του Minthis, στην καρδιά της ολοκαίνουριας Plateia, το Amaracus αιχμαλωτίζει την ουσία του Minthis, τόσο στην απολαυστική του κουζίνα όσο και στη σαγηνευτική του ατμόσφαιρα. Με πανοραμική θέα στην οροσειρά του Τροόδους, το εστιατόριο προσφέρει ένα γραφικό περιβάλλον συνδυασμένο με αριστοκρατική κομψότητα και μοντέρνα κουζίνα, δημιουργώντας μια αξέχαστη εμπειρία γεύσης. Με επικεφαλής τον διάσημο Έλληνα Chef Δημήτρη Κατριβέση, το εστιατόριο παρουσιάζει ένα πρωτότυπο μενού εμπνευσμένο από τις πλούσιες γαστρονομικές παραδόσεις της Κύπρου και της Μεσογείου. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια σειρά από αυθεντικά πιάτα σχολαστικά φτιαγμένα με τοπικά, φρέσκα υλικά, πολλά από το οποία έχουν καλλιεργηθεί στα περιβόλια του Minthis.
Για περισσότερες πληροφορίες ή κρατήσεις, επισκεφθείτε το minthisresort.com ή επικοινωνήστε με το +357 26 842 273

mastros.jpg

Το Brunch του Μάστρου
Το "Brunch του Μάστρου", είναι ένας νέος όμορφος, παραδοσιακός χώρος που άνοιξε τις πόρτες του στο χωριό Δορά της επαρχίας Λεμεσού, και μας δίνει ραντεβού στη γραφική πλακόστρωτη πλατεία του για να απολαύσουμε ένα πλούσιο παραδοσιακό μπούκωμα, κάτω από τις πανέμορφες συκαμιές, που θα μας προσφέρουν περισσότερη σκιά και δροσιά. Το μπούκωμα αποτελείται από αβγά, χαλούμι, τυρί και άλλα παραδοσιακά προϊόντα (τιμή €15 το άτομο).
(99406383) Δορά, Λεμεσός. Ανοικτό τα σαββατοκύριακα από τις 09.00-13.00.

psomi.jpg

Ψωμί κι Ελιά
Τη νέα παραδοσιακή ταβέρνα του νησιού θα τη βρεις στην καρδιά του χωριού Αυγόρου, σε ένα χώρο που άλλοτε φιλοξενούσε ένα σουβλατζίδικο παλιάς κοπής. Όσο για το μενού της, αυτό συνδυάζει την κυπριακή κουζίνα με την ελληνική. Η δε φιλοσοφία τους είναι βασισμένη στο να χρησιμοποιούνται μόνο φρέσκα τοπικά προϊόντα άριστης ποιότητας. Αυτό σημαίνει πως το μενού διαμορφώνεται ανάλογα με την εποχικότητα. Πολλά από τα πιάτα βασίζονται σε παραδοσιακές κυπριακές συνταγές, που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά, ενώ τα πιάτα που έχουν χαρακτηριστικά ελληνικά, είναι επίσης αυθεντικά και νόστιμα. Πρωταγωνιστής ωστόσο του μενού είναι ο πλούσιος κυπριακός μεζές, για τον οποίο μάλιστα καταφθάνουν, όπως μας ανέφεραν "Έχουμε γίνει γνωστοί, αν και σε σύντομο χρονικό διάστημα, για τον πλούσιο μεζέ μας και οι πελάτες μας είναι κυριολεκτικά από όλη την Κύπρο, κάτι το οποίο μας εξέπληξε ευχάριστα αλλά και μας δίνει κίνητρο να συνεχίζουμε να προσφέρουμε ό,τι πιο ποιοτικό μπορούμε. Το μενού μας ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα".
(96099609) Δημοκρατίας 7, Αυγόρου, ελ. επ. Αμμοχώστου.

Montego.jpg

Montego
Ο νέος εξωτικός προορισμός του Πρωταρά, θα γίνει το απόλυτο hot spot του φετινού καλοκαιριού... και όχι άδικα μιας και συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα χαρίσουν στις μέρες και τις νύχτες σου μοναδικές και αξεπέραστες εμπειρίες! Ο λόγος για το Montego, το νέο all day bar-restaurant στην περιοχή Περνέρα στον Πρωταρά, το οποίο υποδέχεται τους επισκέπτες του σε έναν κόσμο εμπνευσμένο από τα χρώματα και τα αρώματα της Μεσογείου. Το Montego Beach bar & Restaurant βρίσκεται 20 μέτρα από τη θάλασσα, εφαπτόμενο στον πεζόδρομο του Πρωταρά και φέρνει αέρα Μυκόνου, κυρίως χάρη στο στυλ του, το οποίο θα σε ενθουσιάσει! Κομψή ατμόσφαιρα, δυναμικό vibe, με κυρίαρχο υλικό το ξύλο, τις ψάθες και την άγρια βλάστηση, θα σε εντυπωσιάσει μεμιάς! Εμπνευσμένο από τη μεσογειακή κουζίνα, το μενού, το οποίο φέρει την υπογραφή του chef Ανδρέα Μπασονίδη, παρουσιάζει ελαφριές γεύσεις, πολύχρωμα και υγιεινά πιάτα, φτιαγμένα με τα φρεσκότερα υλικά από ντόπιους και όχι μόνο προμηθευτές. Στο μενού του λοιπόν θα βρεις brunch επιλογές (που σερβίρονται από τις 10 το πρωί), νόστιμα ορεκτικά, εκλεκτά κυρίως πιάτα, sushi και ορισμένα πολύ ιδιαίτερα steaks. Εκτός από το φαγητό έμφαση έχει δοθεί και στο μπαρ μενού, με ποτά και κοκτέι λπου ξεχωρίζουν για την εμφάνισή τους, αλλά και για τη δημιουργικότητα των συνταγών τους.
(99 008500) Περνέρα, Πρωταράς.

sky.jpg

Summer Sky Lounge
Το Summer Sky Lounge, η στέγη του Café Mercedes για το καλοκαίρι, επέστρεψε φέτος ανανεωμένο και επανασυστήνεται στο κοινό της πρωτεύουσας! Πιο συγκεκριμένα, το καλοκαιρινό αδερφάκι του Café Mercedes το οποίο μας πρωτοσυστήθηκε δίπλα στο ιστορικό Ledra Palace, σε έναν µαγευτικό κήπο µε αγκαλιά το πράσινο, μετά το μικρό διάλειμμα που έκανε πέρσι, επέστρεψε πριν από μερικές ημέρες σε καινούριο χώρο, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Λευκωσίας, στο κτήριο της ΠΑΣΥΔΥ. Σε μία υπέροχη αυλή, στο πίσω μέρος του κτηρίου, λοιπόν, στήθηκε ένα ωραίο σκηνικό με κυρίαρχο το λευκό χρώμα, με ζεστή και σύγχρονη ατμόσφαιρα, minimal διακόσμηση και υπέροχο φωτισμό, το οποίο σε περιμένει καθημερινά από τη δύση του ηλίου έως αργά τη νύχτα. Eδώ η ανεπιτήδευτη κομψότητα συναντά τις μοντέρνες γαστρονομικές επιλογές, που θα μοιραστείς με την παρέα (to share φιλοσοφία), τα εύγευστα κοκτέιλ, το καλό κρασί από την πλούσια κάβα, τα οποία σε συνδυασμό με την άψογη εξυπηρέτηση, θα ευχαριστήσουν κάθε επισκέπτη. Σημείωσε επιπλέον ότι καθημερινά φιλοξενούνται DJs οι οποίοι θα σου κρατούν συντροφιά παίζοντας ανεβαστική lounge μουσική!
(99555156) Δημοσθένη Σεβέρη 3, κτήριο ΠΑΣΥΔΥ, Λευκωσία. Tρ-Πεμ & Κ 19.00-01.00, Παρ & Σ 19.00-02.00.

nerea.jpg

NEREA
Το NEREA είναι η νέα, πολυαναμενόμενη άφιξη του νησιού, η οποία ήρθε για να εμπλουτίσει ακόμα περισσότερο τις γαστρονομικές επιλογές στο πολυτελές ξενοδοχείο AMARA στη Λεμεσό. Όταν οι δημιουργοί ενός εστιατορίου επιλέγουν αυτό το όνομα, δηλώνουν ξεκάθαρα τις προθέσεις τους, αφού ο Νηρέας στην ελληνική μυθολογία ήταν ένας θεός της θάλασσας, γνωστός για την αλήθεια και την αρετή του, ο οποίος εκφράζει την όψη της θάλασσας που είναι καλή για τον άνθρωπο και προσφέρεται για την ευδοκίμησή του με την πλούσια τροφή που του παρέχει. Το μενού είναι αψεγάδιαστο και βασισμένο στα θαλασσινά και τα ψάρια, κι όμως ο σεφ έχει φροντίσει να περιέχει και πιάτα από εκλεκτά κρεατικά, για να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες των επισκεπτών του και να προσφέρει μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία. Το NEREA θα προσφέρει τη δυνατότητα στους πελάτες του να διαλέξουν οποιοδήποτε ψάρι και να το έχουν στο τραπέζι τους όπως ακριβώς επιθυμούν. Κυρίαρχα στοιχεία, η άψογη εξυπηρέτηση και περιποίηση και η ποιότητα των υλικών, έτσι ώστε να διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο των εστιατορίων του ξενοδοχείου AMARA. Από τα πιάτα πάντως που ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε είναι το ψημένο σε αλάτι ψάρι, ο αστακός, αλλά και ο αποδομημένος μπακλαβάς, συνδυάζοντάς τα με εκλεκτό κρασί μέσα από μία πλούσια γκάμα. Περιμένουμε πώς και πώς αυτό το γαστρονομικό date.
(25442222) AMARA Hotel, Λεωφόρος Αμαθούντος 95, Άγιος Τύχωνας, Λεμεσός. Τρ-Κ 19:00 – 01:00 (κλειστό κάθε Δευτέρα και Πέμπτη).

caravane.jpg

Caravane
Το Caravane είναι το ολοκαίνουριο Food Truck της Λεμεσού το οποίο σερβίρει premium street food και αναλαμβάνει να ικανοποιήσει τον καθένα που θα το επιλέξει, για να χορτάσει την πείνα του! Ίσως κιόλας να έτυχε να το δεις (ή ακόμα και να το δοκιμάσεις). Συγκεκριμένα, θα το συναντήσεις σε έναν μικρό αλλά περιποιημένο χώρο στην οδό Αγκύρας. Εκεί, μπορείς να πάρεις θέση σ' ένα από τα τα ξύλινα τραπεζάκια του χώρου και να απολαύσεις τα ζουμερά burgers του ή να δοκιμάσεις ένα από τα Sandos του (σάντουιτς), όλα φτιαγμένα με δικές τους συνταγές. Μάλιστα, όπως μας ενημέρωσαν, θα πραγματοποιηθεί και το "Caravane on Tour", μια σειρά από events σε συνεργασία με διάφορα brands όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε διαφορετικά concept φαγητού (set menus) σε διάφορα σημεία του νησιού. Κάνε στάση στο Caravane και "ταξίδεψε" μαζί του!
Οδός: Αγκύρας 99Δ, Λεμεσός. Tρ - Πεμ 12.00-14.00 &18.00-23.30, Παρ 12.00-14.00 & 18.00-02.30, Σ-Κ 18.00-02.30.

kafenes.jpg

Ο Καφενές του Φλουρή
Αν ο δρόμος, το σαββατοκύριακο, σε βγάλει στο όμορφο Κοιλάνι, κάνε μια στάση στην πλατεία του χωριού της επαρχίας Λεμεσού. Εκεί θα σε υποδεχθτούν στον Καφενέ του Φλουρή. Ένας άκρως παραδοσιακός χώρος σε ένα όμορφο πετρόκτιστο κτήριο που σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές είτε καθίσεις μέσα, ή έξω. Εκτός από καφέ όμως, στον καφενέ θα απολαύσεις κρέπες, pancakes, granola, μαχαλεπί, γλυκά του κουταλιού, διάφορα παραδοσιακά εδέσματα από σταφύλι, και παγωτά.
Ανοικτό κάθε σαββατοκύριακο από τις 09.00.

rocas.jpg

ROCAS Experience
ROCAS Experience. Το all day εστιατόριο by the beach στην ωραιότερη παραλία του Πρωταρά. Η ιδιαίτερη διακόσμηση σε συνδυασμό με το ξεχωριστό φαγητό, δημιουργούν το ideal spot για τις πιο stylish καλοκαιρινές σας εξορμήσεις. Το μενού του εστιατορίου φέρει την υπογραφή του γνωστού chef Ανδρέα Ανδρέου, με τα πιο επιτυχημένα projects στο νησί μας. Οι γαστρονομικές του προτάσεις ήρθαν να καλύψουν αυτό που έλειπε από την περιοχή και είναι βασισμένες στη μεσογειακή κουζίνα με γιαπωνέζικες επιρροές. Από το μενού του εστιατορίου ξεχωρίζουν η nourish salad, το λαβράκι crudo, το tagliolini με γαρίδες και φυσικά το απόλυτα καλοκαιρινό γλυκό, lemon and raspberry mess. Το ROCAS Experience είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το βράδυ, όπου μπορείτε να απολαύσετε απαράμιλλες γεύσεις, εξαιρετικά cocktails και μοναδικές μουσικές επιλογές δίπλα στο κύμα. Φυσικά δεν μπορούν να απουσιάζουν τα ανεβαστικά live events και DJ sets, τα οποία υπόσχονται αξέχαστα καλοκαιρινά απογευματινά και νυχτερινά experiences.
(97511000) Λευκόλας 23, Πρωταράς.

Η άφιξη που περιμένουμε με ανυπομονησία!

Plage Du Soleil
H νέα πολυαναμενόμενη άφιξη της Λεμεσού, είναι ένα μαγαζί που έρχεται από το Bar Du Soleil. Πρόκειται για ένα bar restaurant το οποίο θα βρίσκεται στο σημείο όπου βρισκόταν μέχρι πρότινος το Nissos, στο Lady's Mile. Το μαγαζί ανανεώθηκε, αποκτώντας πιο εξωτικό vibe, κομψό και συνάμα χαλαρωτικό περιβάλλον, αιγαιοπελαγίτικη αισθητική και μια πιο ethnic ατμόσφαιρα. Φρέσκα ψάρια, στρείδια, μαλάκια και πολλά άλλα θα απαρτίζουν το μενού, ενώ κοκτέιλ και κρασιά θα ολοκληρώνουν την κάρτα! Ανυπομονούμε να το γνωρίσουμε!
(96689697) Lady's Mile, Λεμεσός.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close