20 May 2023
Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Πάμε να ποδηλατήσουμε για πιο προσβάσιμες πόλεις!

Το Round Table Cyprus σας καλεί να ποδηλατήσετε για πιο προσβάσιμες πόλει

Δημοσιεύτηκε στις 18 Μαΐου 2023

To Round Table Cyprus, στο πλαίσιο της καμπάνιας του Access City*, και σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την καμπάνια αυτή, διοργανώνει ποδηλατικές βόλτες παγκύπρια και ονομάζει τον Μάϊο σε Access City Month.

Η αρχή δόθηκε στην Πάφο, την Κυριακή, 7 Μαΐου, στο πλαίσιο του Access City Festival Paphos που διοργάνωσε το Enavsma Foundation (του οποίου το τοπικό παράρτημα, Round Table 7 είναι ιδρυτικό μέρος).

Σειρά παίρνει η Λάρνακα, όπου το τοπικό παράρτημα Round Table 3 προγραμματίζει ποδηλατική βόλτα, το Σάββατο 20 Μαΐου 2023 στις 16:30 με σημείο εκκίνησης την πλατεία Ευρώπης. Τόσο η ποδηλατική βόλτα όσο και οι άλλες βιωματικές δραστηριότητες που θα στηθούν στην πλατεία Ευρώπης τελούν υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα.

Την Κυριακή, 21 Μαϊου, τα τοπικά παραρτήματα της Λευκωσίας, Round Table 1, 2 και 5 σε συνεργασία με το Δήμο Αγλαντζιάς, τον Σύνδεσμο Γονέων Δημ. Σχολείου Ε’ Αγλαντζιάς – Άκης Κλεάνθους και το Enavsma Foundation, προγραμματίζουν τη δική τους ποδηλατική βόλτα. Σημείο εκκίνησης, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής (παρά το Αρχηγείο Αστυνομίας) στις 16:30 και τερματισμός στο χώρο στάθμευσης έναντι της εκκλησίας Απ. Ανδρέα στην Αγλαντζιά όπου θα διοργανωθεί το Access City Festival Nicosia.

Οι ποδηλατικές βόλτες ολοκληρώνονται, την Κυριακή, 28 Μαΐου, στη Λεμεσό με εκκίνηση την πλατεία Παλιού Λιμανιού στις 10:30, όπου και εδώ θα στηθούν βιωματικές δραστηριότητες, μετά τον τερματισμό, από τα τοπικά παραρτήματα Round Table 4 και 6.

Σε όλες τις ποδηλατικές βόλτες θα συμμετέχουν χειρήλατα και ΑμεΑ με την υποστήριξη του Οργανισμού Παραπληγικών Κύπρου. Συμμετοχή ελεύθερη.

Ελάτε να ποδηλατήσετε για πιο προσβάσιμες πόλεις!

*Η καμπάνια Access City αποτελεί μια πρωτοβουλία του Round Table 7 Πάφου, η οποία ξεκίνησε το 2015 με πάρα πολλές δράσεις και αξιέπαινη κοινωνική προσφορά μέχρι στιγμής και είχε επιτυχημένη συνέχεια εκτός Πάφου τον Ιούνιο του 2021 με το κυνήγι θησαυρού στον Δήμο Λευκωσίας . Φέτος, για όλο τον μήνα Μάιο, το Access City επεκτείνεται σε όλη τη Κύπρο με ποδηλατικές βόλτες και άλλες δράσεις.

Η καμπάνια έχει στόχο την βελτίωση της προσβασιμότητας και την ένταξη των Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ) στην κοινωνική, την οικονομική και την πολιτιστική

ζωή των πόλεων. Αρχικό σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση της πολιτείας, των επιχειρήσεων και των πολιτών μέσω διαφόρων δράσεων. Επιπλέον, στοχεύει στην ομαλότερη κοινωνική ένταξη των Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ) μέσω της ευαισθητοποίησης αλλά και της διαφώτισης του κοινού όσον αφορά την προσβασιμότητα των ΑμεΑ και της υπευθυνότητας που χρειάζεται να επιδεικνύουν απέναντι σε όλους αρτιμελείς και μη. Αξίζει να σημειωθεί πως η καμπάνια Access City είναι πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία με εκατοντάδες δράσεις σε Ευρωπαϊκές πόλεις.

Podilatikes RTCyprus.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close