Eating News , Εστιατόρια

Διεθνής Μέρα Ξυνιστεριού με γευσιγνωσία, στην καρδιά των κρασοχωριών

Εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Ξυνιστεριού

Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαΐου 2023

Στην καρδιά των κρασοχωριών της Λεμεσού, στους γραφικούς χώρους του οινοποιείου της ΚΕΟ στη Μαλλιά δίπλα στους καταπράσινους αμπελώνες, ο Σύνδεσμος Οινοποιείων Κύπρου, ο Σύνδεσμος Οινοχόων Κύπρου και η εταιρεία ΚΕΟ διοργάνωσαν εκδήλωση γευσιγνωσίας λευκών οίνων αποκλειστικά́ για την Κυπριακή γηγενή ποικιλία Ξυνιστέρι, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Ξυνιστεριού.

PA_00006.jpg

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρου Ξενοφώντος. Ο Υπουργός, ο οποίος τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του, δήλωσε ότι το Ξυνιστέρι αποτελεί κομμάτι της κληρονομιάς της χώρας μας και πολύ σημαντικό στοιχείο της οινικής ταυτότητας των Κυπριακών κρασιών. Αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Οινοποιείων Κύπρου κ. Χαράλαμπος Παναγιώτου τόνισε ότι η κυπριακή οινοποιία έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια με αιχμή του δόρατος τις κυπριακές γηγενείς ποικιλίες σταφυλιού. Πρόσθεσε επίσης ότι γίνονται συνεχώς ενέργειες για τη μεγαλύτερη δυνατή προώθηση των Κυπριακών κρασιών στο εξωτερικό. Υπογράμμισε επίσης ότι το κράτος πρέπει να στηρίζει τον κλάδο και να είναι αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες καθώς προβάλλουν τη χώρα μας διεθνώς. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Οινοχόων Κύπρου κ. Γιώργος Κασσιανός επιβεβαίωσε πως οι επαγγελματίες του χώρου νιώθουν περήφανοι για την κυπριακή οινοποιία και ότι προωθούν τα κρασιά του τόπου μας, τόσο στους ξένους επισκέπτες όσο και στο κυπριακό καταναλωτικό κοινό.

PA_00545.jpg

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν τα οινοποιεία μέλη του ΣΟΚ, οινογνώστες, επαγγελματίες οινοχόοι, ιδιοκτήτες χώρων εστίασης και εκπρόσωποι των ΜΜΕ. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν Ξυνιστέρια από όλα τα οινοποιεία μέλη του ΣΟΚ και περιηγήθηκαν στο οινοποιείο της Μαλλιάς που φιλοξένησε την εκδήλωση.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close