Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Tα δύο εστιατόρια που πρέπει να επισκεφτείς οπωσδήποτε αυτό το καλοκαίρι

Δύο εστιατόρια που μοιράζονται την ίδια μοναδική θέα και σερβίρουν νόστιμα πιάτα

Δημοσιεύτηκε στις 09 Μαΐου 2023

Καθώς η γαστρονομική σκηνή του νησιού συνεχώς εξελίσσεται -κυρίως το καλοκαίρι, οπότε κάνουν την εμφάνισή τους ακόμα περισσότερα στέκια-, ανεβάζοντας το επίπεδο της εμπειρίας, είναι ακόμα πιο δύσκολο να σε εντυπωσιάσει πραγματικά ένας χώρος. Αυτός όμως ο χώρος που φιλοξενεί στο ίδιο επίπεδο δύο ξεχωριστά εστιατόρια δεν κλέβει απλώς τις εντυπώσεις αλλά καταφέρνει να σου δημιουργήσει μια λαχτάρα να ανακαλύψεις κάθε γωνιά του και να δοκιμάσεις όλα όσα έχει να σου προτείνει!

Ο λόγος βέβαια για τα εστιατόρια Ahino και Inamo, τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους το περασμένο καλοκαίρι στην καρδιά του κοσμοπολίτικου Πρωταρά. Τα δύο νέα -ή περίπου νέα- εστιατόρια της περιοχής επανέρχονται φέτος, δημιουργώντας ακόμα περισσότερες προσδοκίες και δίνοντας υποσχέσεις για νόστιμα γαστρονομικά ταξίδια.

IMG_2199.JPG

Από τη μία λοιπόν το εστιατόριο Ahinos είναι ένα σύγχρονο εστιατόριο, με μοντέρα διακόσμηση και χαλαρή ατμόσφαιρα, που βλέπει πιάτο την καταγάλανη θάλασσα του Πρωταρά από ψηλά! Όσο για την κουζίνα του, αυτή ενώνει τις τάσεις της σύγχρονης ψαροφαγίας με τις αγαπημένες γεύσεις μίας ψαροταβέρνας.

IMG_2200.JPG

Πιο συγκεκριμένα, στο μενού του, που βασίζεται στην εποχικότητα και την ποιότητα της πρώτης ύλης, θα βρεις ολόφρεσκα ψάρια, αλλά και πλούσιο θαλασσινό μεζέ με μοντέρνα προσέγγιση, καθώς επίσης και θαλασσινά πιάτα με μοντέρνες νότες.

IMG_2202.JPG

Επιπλέον, πέρα από τα ψάρια και τα θαλασσινά, η κουζίνα του αγαπά και τα sushi, που φιγουράρουν στην κάρτα. Τα δροσιστικά κοκτέιλ, που παρατάσσονται δίπλα στα εκλεκτά πιάτα του εστιατορίου, και πλαισιώνονται από ποιτική μουσική, έρχονται να προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο γευστικό ταξίδι, που πρέπει το φετινό καλοκαίρι οπωσδήποτε να απολαύσεις!

IMG_2216.JPG

Στο ίδιο επίπεδο λειτουργεί παράλληλα και συμπληρωματικά και το εστιατόριο Inamo, που απολαμβάνει επίσης τη αφ' υψηλού θέα της καταγάλανης θάλασσας του Πρωταρά.

IMG_2217.JPG

Στον ίδιο εξόχως διαμορφωμένο χώρο, που ακροβατεί ανάμεσα στο μοντέρνο και το κοσμοπολίτικο, με έναν κοινό παρονομαστή το καταγάλανο της θάλασσας, θα βρεις και το Inamo, το οποίο σε περιμένει για να σε μυήσει στην ασιατική φιλοσοφία του, ταξιδεύοντάς σε με γεύσεις από όλη την Ασία.

IMG_2218.JPG

Στην κάρτα λοιπόν του Inamo θα βρεις εξαιρετικές ασιατικές επιλογές, με μεγάλη ποικιλία, εμπνευσμένα sushi και γευστικά πιάτα, που φτιάχνονται με απόλυτη δεξιοτεχνία μπροστά στα μάτια σου, καθώς επίσης και επιλεγμένες μουσικές.

IMG_2210.JPG

Η γαστριμαργική απόλαυση σιγοντάρεται αρμονικά από την ξεχωριστή fine drinking εμπειρία που προσφέρει το μπαρ του, το οποίο σερβίρει Asian style signature cocktails.

IMG_2220.JPG

Αν μπορούσαμε πάντως να περιγράψουμε τον χώρο και τη φιλοσοφάι του με τρεις μόνο λέξεις, αυτές θα ήταν διακριτικό, φίνο και μελετημένο. Γι' αυτό και αξίζει να το επισκεφθείς!


Τηλέφωνο: 23 831211
Διεύθυνση: Πρωταρά 26, Πρωταράς, ελ. επ. Αμμοχώστου.

Ahinos Seafood & Sushi: Δ-Σ 17.00-23.00 και Κ 12.30-22.30.
Facebook: Ahinos Seafood & Sushi
Instagram:
ahinos.seafood


INAMO Asian Philosophy: Σ-Κ 17.00-23.00.
Facebook: INAMO Asian Philosophy
Instagram:
inamo.asian

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close