Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαρτίου 2023
Ο Διονύσης Σαββοπουλος παρουσιάζει την συναυλία «Μάνος Χατζιδάκις - Τώρα!!»
Στον συνθέτη που «ταξίδεψε την Ελλάδα» σε όλο τον κόσμο, στον σπουδαίο συνθέτη του οποίου η μουσική επίδραση ανιχνεύεται από την τάση του έντεχνου που κυριάρχησε - και συνεχίζει να κυριαρχεί-, στον μεγάλο Μάνο Χατζιδάκι, είναι αφιερωμένη η συναυλία την οποία παρουσιάζει ο Διονύσης Σαββόπουλος.
Με μια επιλογή από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Μάνου, ο Διονύσης Σαββόπουλος ερμηνεύει, διηγείται και αφηγείται, απαγγέλει, τραγουδά και θυμάται.
Μαζί με τον μόνιμο συνεργάτη του ενορχηστρωτή Γιώτη Κιουρτσόγλου, με το Φωνητικό Σύνολο «Διάσταση», με δύο σολίστ οι οποίες θα ερμηνεύσουν μαζί του τα τραγούδια του Μάνου, την Φρόσω Στυλιανού και την Εύη Μάζη και με μια μικρή ορχήστρα με επίλεκτους μουσικούς. Την διδασκαλία και διεύθυνση φωνητικού Συνόλου ανέλαβε η Χριστίνα Κρασίδου.
Ο σεβασμός και η αγάπη του Διονύση Σαββόπουλου για τον Μάνο Χατζιδάκι διαφαίνεται σε όλα του τα κείμενα και σκέψεις του.
Όπως αναφέρει ο Διονύσης Σαββόπουλος:
Ακούς ένα τραγούδι του Χατζιδάκι·τελειώνει και νιώθεις μέσα σου ευγενέστερος. Γιατί ξεπλένει από μέσα μας κάθε ευτέλεια, ανελευθερία και λαϊκισμό, δικό μας ή των άλλων, αδιάφορο. Μου λείπει φριχτά μέσα στην κρίση. Έχω βέβαια τις ηχογραφήσεις του αλλά, τόσα χρόνια συνεχώς, δε μου αρκεί πια μόνον να τις ακούω, θέλω να τα πω κι εγώ αυτά τα τραγούδια, ιδίως τώρα κιας μη διαθέτω την φωνή που θα προτιμούσε ο Μάνος.
Oι συναυλίες θα γίνουν στις 6 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας και στις 7 Απριλίου στο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού.
Οι συναυλίες αρχίζουν στις 20:30
Εισιτήρια προπωλούνται από την tickethour.com.cy τηλ. 77 77 70 40 και σε όλα τα ACS couriers. Για τη συναυλία της Λεμεσού, εισιτήρια προπωλούνται επίσης από το ταμείο του Παττιχείου Θεάτρου Λεμεσού.
Σχετικά
Η Πολυξένη Καράκογλου στο Vinylio Wine etc. στην Λεμεσό
Έρχεται για να παρουσιάσει μία “Solo” μουσική παράσταση
Βίσση, Ρέμος, Οικονομόπουλος, Φέρρης αλλάζουν το σκηνικό της νυχτερινής Αθήνας την επόμενη σεζόν
Μετά την αποχώρηση της Άννας Βίσση από το Hotel Ermou, σχεδιάζεται ξανά από την αρχή ο χάρτης της νυχτερινής Αθήνας.
Ο μεγάλος συνθέτης Denis Stelmakh έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο
Ο νεαρός πιανίστας και συνθέτης Denis Stelmakh μας προσφέρει δυο ώρες νεοκλασικής μουσικής. Ένα ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων και της μουσικής
Αυτοί είναι οι καλλιτέχνες που θα ανέβουν στη σκηνή στις Notes Live
Το δίδυμο που ετοιμάζεται να κάνει Reunion στη Λεμεσό
Η Ελληνίδα τραγουδίστρια φιγουράρει στην Times Square της Νέας Υόρκης
Αφορμή το νέο της τραγούδι
Το φεστιβάλ Φέγγαρος πάτησε "pause": Θα ακουστεί φέτος το soundtrack του καλοκαιριού;
Οι διοργανωτές ανακοινώνουν παύση προετοιμασιών, περιμένοντας επίσημη ενημέρωση από το Υφυπουργείο Πολιτισμού για τα μέτρα στήριξης του 2026
"Καλησπέρα και καλή βραδιά": Το Αmmos μετατρέπεται σε μπουζούκια των 80s
Το δημοφιλές μαγαζί φοράει βάτες, ανεβάζει τα φώτα και γυρίζει τον χρόνο πίσω… στα πιο καψουροτράγουδα 80’s που αγαπήσαμε!
Οι αγαπημένοι Xατζηφραγκέτα έρχονται Λευκωσία
Το χιουμοριστικό ύφος τους μας βάζει στην παρέα για μια αξέχαστη βραδιά διασκέδασης
Οι Γιαγκίνηδες ανοίγουν «Τα Μαγικά Κουτάκια των Καλλιτεχνών» στο Παλλάς
H μια πρωτοποριακή μουσική παράσταση στο Θέατρο Παλλάς στη Λευκωσία, συνεχίζεται
Eurovision 2026: Άνοδος στα στοιχήματα για την Κύπρο - Μία «ανάσα» πριν την κορυφή ο Akylas
Το τραγούδι που θεωρείται φαβορί για τη νίκη του φετινού διαγωνισμού
Ο Μίλτος Πασχαλίδης επιστρέφει στο DownTown Live
Η γνώριμη φωνή του έρχεται να ταξιδέψει το πλήθος για ακόμη μια φορά