Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαρτίου 2023
Η ομάδα Θεάτρου Βαλίτσα INTRA PORTAS πιστή στο ραντεβού της με τα παιδιά, συνεχίζει για 7η χρονιά το θεατρικό της ταξίδι στα σχολεία. Η καινούρια παραγωγή της ομάδας με τίτλο “Δεν είμαι bro” σε σκηνοθεσία Ελένης Αναστασίου με τους Γιώργο Ευαγόρου και Νάγια Τ. Καρακώστα πραγματεύεται καίρια ζητήματα που αφορούν τα παιδιά και τους εφήβους, όπως είναι το bullying, το κυνήγι της δημοφιλίας, η αποδοχή και o ρατσισμός στο σχολείο.
Η παράσταση είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (β’ κύκλος δημοτικής εκπαίδευσης, γυμνάσια και λύκεια).
«Δεν είμαι bro»
Δύο ηθοποιοί παρουσιάζουν την ιστορία γνωριμίας δύο παιδιών στο σχολείο και πως ο ένας προκειμένου να τραβήξει την προσοχή του άλλου, αποφάσισε να υιοθετήσει όλους τους άλλους «ρόλους» πλην του εαυτού του. Είναι η ιστορία του Άρη, που όπως τόσοι και τόσοι έφηβοι έχει καταφέρει να γίνει «αόρατος» για να μην τον ενοχλεί και να μην τον πληγώνει κανείς. Μέχρι που εμφανίζεται στο σχολείο η Νάγια, η καινούρια μαθήτρια από την Ιταλία. Από εκείνη τη στιγμή ο Άρης αποφασίζει να γίνει «bro», να σταματήσει να είναι πια αόρατος. Αυτή είναι η ιστορία για το πως ο Άρης άρχισε αυτός να ενοχλεί και να πληγώνει τους πάντες γύρω του (συμμαθητές, καθηγητές). Αλλά, είναι και η ιστορία για το πως ο Άρης ανακάλυψε πως το να είσαι ο εαυτός σου είναι ότι καλύτερο μπορείς να είσαι.
(*bro: στην γλώσσα των εφήβων σημαίνει προχώ, μάγκας, αρχηγός, σπουδαίος).
Την παράσταση συνοδεύει μια συζήτηση με τα παιδιά με αφορμή τα θέματα που θίγει που στόχο έχει να τα ευαισθητοποιήσει και να τα αφυπνίσει σε συμπεριφορές εκφοβισμού και ξενοφοβίας.
*Το έργο παρουσιαζόταν από το 2016 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην Κύπρο παρουσιάζεται για πρώτη φορά.
Ταυτότητα παράστασης:
Κείμενο: Τάσος Αγγελόπουλος
Σκηνοθεσία: Ελένη Αναστασίου
Κοστούμια: Σοφία Μαυρομιχάλη
Μουσική επιμέλεια: Μάριαν Κυπριανού
Ηθοποιοί: Γιώργος Ευαγόρου, Νάγια Τ. Καρακώστα
Στοιχεία Επικοινωνίας: 99818208
*Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου για Παιδιά και Νεαρά Άτομα, η ομάδα θα προσφέρει μια δωρεάν παράσταση του έργου «Δεν είμαι bro» την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, στις 12:15 στον καινούριο χώρο της ομάδας «Intra portas studio» (Λεωφόρος Αμμοχώστου 32, Αγλαντζιά).
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 99818208
Σχετικά
«Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού, η Διάφανη»: Ένα έργο με την μορφή μητέρας του Διονύσιου Σολωμού από το Θέατρο Λέξη
Ένα έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη
Αναβάλλονται οι παραστάσεις του έργου «Περιμένοντας τον Γκοντό»
Οι κάτοχοι εισιτηρίων μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να ζητήσουν ακύρωση των εισιτηρίων τους και επιστροφή χρημάτων
"Η γυναίκα που αγάπησα": Ένα έργο που αναζητά απαντήσεις μέσα από έναν εσωτερικό διάλογο της ηρωίδας
Θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από το ομώνυμο βιβλίο της Κύπριας συγγραφέως Μαρίας Ιωάννου
Τα "Χίλια χέρια" της Στέλλας Βοσκαρίδου έκαναν πρεμιέρα στον ΘΟΚ
Η Πειραματική Σκηνή του ΘΟΚ ανεβάζει τα Χίλια χέρια της Στέλλας Βοσκαρίδου, σε σκηνοθεσία Φώτη Νικολάου
«Η Φάλαινα»: Ρεκόρ προπώλησης και επιπλέον παράσταση στη Λευκωσία
Η παράσταση, που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς, έρχεται Κύπρο
Paddington, Cate Blanchett και Tom Hiddleston ξεχωρίζουν στις υποψηφιότητες των Olivier Awards
Το Paddington και το Into the Woods προηγούνται στις φετινές υποψηφιότητες των Olivier Awards, σε μια λίστα που φέρνει δίπλα δίπλα το λαϊκό θέαμα, το θεατρικό κύρος και μεγάλα ονόματα όπως η Cate Blanchett, ο Tom Hiddleston και ο Bryan Cranston.
«Boeing Boeing»: Η απόλυτη κωμωδία παρεξηγήσεων προσγειώνεται στο Θέατρο Ένα
Η θρυλική κωμωδία της δεκαετίας του ’60, γεμάτη ρυθμό, ανατροπές και ασταμάτητο γέλιο, επιστρέφει στη σκηνή με νέα ενέργεια και εκρηκτικές ερμηνείες
H «Φάλαινα», το μεγάλο θεατρικό κατόρθωμα του Πυγμαλιώνα Δαδακαρίδη, έρχεται Κύπρο
Η sold-out παράσταση της Αθήνας έρχεται στην Κύπρο.
«Η Μπαλάντα της Φρίκης» επιστρέφει για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Η παράσταση βασίζεται στην προσωπική αφήγηση μιας γυναίκας που αντιστάθηκε στη Δικτατορία των Συνταγματαρχών
Οι "Μεταφράσεις" του σπουδαίου Ιρλανδού συγγραφέα Μπράιαν Φρίηλ στην Κύπρο, στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ
Σε σκηνοθεσία Patrick Myles
Η Μεξικανή κλόουν Γκαμπριέλα Μουνιός στην Κύπρο
Στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου Κύπρου
«Το Νησί» επιστρέφει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων σε Λεμεσό και Λευκωσία
Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Θέατρο ΕΘΑΛ και στο WhereHaus 612