Δημοσιεύτηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2023
Παρά το γεγονός ότι το μαντολίνο είναι γνωστό ως ένα παραδοσιακό όργανο, μαντολίνο και κλασική κιθάρα διαλέγονται σε μιαν απαράμιλλη μουσική πανδαισία με διασκευές από τραγούδια και ηχοχρώματα από όλες τις χώρες, εποχές και είδη της μουσικής.
Μη χάσετε τη μοναδική συναυλία την Τετάρτη 1/3, 8μμ, στο Τεχνόπολις 20, με την Γεωργία Κόμπου (μαντολίνο) και τον Κωνσταντίνο Οικονομίδη (κλασική κιθάρα) και να απολαύσετε κομμάτια από όλο τον κόσμο όπως το “La vita e bella”, “El condor pasa”, “La spagnola”, “Habanera” και άλλα.
Λίγα λόγια για τους μουσικούς:
Η Γεωργία Κόμπου είναι η πρώτη γυναίκα μπουζουκίστρια εδώ και 40 και πλέον χρόνια. Είναι βραβευμένη συνθέτρια από τα Global Music Awards στην Καλιφόρνια και έχει κυκλοφορήσει δίσκους με την Fm Records. Συμμετείχε σε συναυλίες με το Θανάση Πολυκανδριωτη, Μπάμπη Τσερτο, Ανδρέατο, Πέγκυ Ζήνα, Θεοδωρίδου, Ασλανίδου, Κραουνάκη, Διονυσίου, Κότσιρα, Βιολαρη. Έχει γράψει μουσική για το Μπάμπη Τσερτο και τη Νένα Βενετσάνου. Έχει γράψει επίσης μουσική για ταινία ξένης παραγωγής. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει όργανα παραδοσιακής μουσικής. Μεγάλος σταθμός στην καριέρα της αποτελεί η γνωριμία με το Μίκη Θεοδωράκη και η κυκλοφορία του «Ζορμπά» σε βιντεοκλίπ με τη δική του άδεια.
O Κωνσταντίνος Οικονομίδης γεννήθηκε στην Λεμεσό. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας-Θράκης και κλασική κιθάρα στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον διακεκριμένο κιθαρίστα Κώστα Κοτσιώλη. Στον ενεργητικό του περιλαμβάνονται εμφανίσεις σε διάφορες συναυλίες ως σολίστας αλλά και σε σύνολα μουσικής δωματίου στην Κύπρο και στο εξωτερικό.
Κρατήσεις απαραίτητες
Είσοδος: 10 ευρώ
Για πληροφορίες και κρατήσεις: 70002420
Σχετικά
Eurovision 2026 Ελλάδα: Στις 4 Ιανουαρίου η ανακοίνωση των 28 φιναλίστ
Η ανακοίνωση των τραγουδιών θα γίνει από την εκπομπή «Sing for Greece – Ελληνικός Τελικός 2026 – Οι φιναλίστ»
Η πιο cool ελληνική μπάντα κατεβαίνει Λευκωσία τις γιορτές
Ο Ηλίας Μπόγδανος μαζί με το συγκρότημά του, τους INCO, έρχονται Κύπρο
Η Ειρήνη Παπαδοπούλου έρχεται τις γιορτές στη Λευκωσία
Μία ανεβαστική εμφάνιση, με πολλές επιτυχίες
Γιάννης Διονυσίου και Γιάννης Παπαγεωργίου μαζί επί σκηνής
Γιορτάζουν την κυκλοφορία του δίσκου με τίτλο «Λακούβα» με μία εμφάνιση στη Λευκωσία
Χριστουγεννιάτικη μαγεία με Κωστή Μαραβέγια στη Λευκωσία
Ζούμε τον πιο γιορτινό ρυθμό των Χριστουγέννων με live μουσική, χορό και μαγεία για μικρούς και μεγάλους
Ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης και η Βιολέτα Ίκαρη έρχονται «Βόλτα» στην Κύπρο
Μια μοναδική μουσική εμπειρία, γεμάτη δυνατές στιγμές και συγκίνηση.
Dani Gambino: Βάζει φωτιά στις γιορτές! Η πιο εκρηκτική συναυλία στην Κύπρο την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου!
Οι Γιαγκίνηδες θα στήσουν μία μεγάλη (λαϊκορεμπέτικη) γιορτή στην Αγία Βαρβάρα
Το πιο φρέσκο ρεμπετολαϊκό σχήμα, έρχεται Κύπρο
Eurovision 2026: Αυτές είναι οι 35 χώρες που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό
Η επίσημη ανακοίνωση της διοργάνωσης - Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό συμμετοχών στην ιστορία του διαγωνισμού
Λούκας Γιώρκας, στο Maestro Live Stage!
Ένα αλλιώτικο μουσικό ταξίδι, που δεν πρέπει να χάσεις!
Τα πρώτα στοιχήματα για τον νικητή της Eurovision 2026
Φαβορί το Ισραήλ, σε ποια θέση είναι η Ελλάδα και η Κύπρος;
Νίκος Κουρκούλης και Χριστίνα Σάλτη σε μια μεγάλη live βραδιά
Μια εκρηκτική μουσική βραδιά που θα γράψει τον Δεκέμβρη με ένταση και παλμό