Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

12 προτάσεις για να περάσεις καλά το weekend

Ταινίες, street party, παζαράκια και άλλα

Δημοσιεύτηκε στις 03 Φεβρουαρίου 2023

Άλλο ένα σαββατοκύριακο έφτασε έτοιμο να μας χαρίσει διασκέδαση, ξεκούραση, χαλάρωση, θεάματα και πολλές εκδηλώσεις.

Μόνο που αυτό δεν είναι ένα οποιοδήποτε σαββατοκύριακο αλλά ένα σαββατοκύριακο γεμάτο γιορτές, φεστιβάλ και μουσική. Εξ ου κι εμείς συγκεντρώσαμε όλα όσα θα γεμίσουν αυτές τις μέρες το πρόγραμμά σου!

Αν ωστόσο θέλεις να πας σε μια από τις κινηματογραφικές αίθουσες του νησιού, εδώ θα βρεις όλες τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αλλά κι αυτές που συνεχίζουν να παίζουν!

Γιορτάζοντας τον Άστορ Πιατσόλα Ι Carel Kraayenhof Quartet
Oι σπουδαίοι μουσικοί του κουαρτέτου τιμούν το είδωλο τους Astor Piazzolla, με την ευκαιρία της 100ης + επετείου από τη γέννησή του. Οι τέσσερις δεξιοτέχνες του τάνγκο αναβιώνουν ορχηστρικούς θησαυρούς που εναλλάσσονται με πολύχρωμες προσωπικές ιστορίες του Carel και των μουσικών του. Carel Kraayenhof (μπαντόνεον), Juan Pablo Dobal (πιάνο), Jaap Brandenhorst (κοντραμπάσο), Bert Vos (βιολι).
>> Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, Θέατρο Ριάλτο, 20.30. Εισιτήριο: €15/20

douglas-lopez-t3GIIBhkwZ8-unsplas.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Street food με κρασί και ροκ μουσική
Αν σου αρέσει το street food σε συνδυασμό με καλό κρασί, τότε αυτό το event είναι για σένα.
Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, στο Στενό διοργανώνεται ένα event γεμάτο φαγητό, ποτό και ροκ μουσική. Συγκεκριμένα, εκεί θα υπάρχει street food, ανεβαστική μουσική, ενώ θα συναντήσουμε και οινοπαραγωγούς, όπως έχεις αντιληφθεί το κρασάκι μας σίγουρα θα το πιούμε.
>>Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, Στο Στενό, Λεμεσός, 19.30. Πληρ. 25582356.

sasampasta1.2e16d0ba.fill-1375x729.png

Σάσα Μπάστα
H εκρηκτική Σάσα Μπάστα μόνο για μια νύχτα μαζί σας στη Λάρνακα. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου έρχεται στο Stage Live για μπόλικη διασκέδαση, μαζί με το μουσικό σχήμα του μαγαζιού.
>> Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, Stage Live, Λάρνακα 23.45. Είσοδος δωρεάν. Πληρ.97737897.

knock-2.2e16d0ba.fill-1375x729.png

Ταινία "Knock at the Cabin"
Κατά τη διάρκεια των διακοπών τους σε μια απομακρυσμένη καλύβα, ένα νεαρό κορίτσι και οι δυο γκέι μπαμπάδες του καταλήγουν όμηροι τεσσάρων οπλισμένων αγνώστων με άγνωστα κίνητρα, οι οποίοι απαιτούν από την οικογένεια να προβεί σε μια αδιανόητη επιλογή προκειμένου να αποτρέψει την... Αποκάλυψη. Με περιορισμένη πρόσβαση στον έξω κόσμο, η οικογένεια πρέπει να αποφασίσει τι θα πιστέψει προτού χαθούν όλα. Από τον εμπνευσμένο σκηνοθέτη M. Night Shyamalan ("The Sixth Sense"), το ψυχολογικό θρίλερ "Knock at the Cabin" με πρωταγωνιστή τον Dave Bautista, είναι βασισμένο στο bestseller "The Cabin at the End of the World" του Paul G. Tremblay που κυκλοφόρησε το 2018.Μια πολύ σκοτεινή και συναισθηματική ταινία, από τον μετρ των ανατροπών
>>Παρασκευή 3, Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στο K-Cineplex, Rio Limassol και Rio Premier.

Ταινία "Empire of Light"
Μια δυνατή και συγκλονιστική ιστορία για την ανθρώπινη επαφή και τη μαγεία του κινηματογράφου, έρχεται από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Sam Mendes, με πρωταγωνιστές τους εξαιρετικούς Olivia Colman και Colin Firth. Η ταινία "Empire of Light", διαδραματίζεται σε μια αγγλική παραθαλάσσια πόλη στις αρχές της δεκαετίας του 1980, σε μια περίοδο έντονης πολιτικής αναταραχής αλλά και δημιουργικής άνθισης της βρετανικής μουσικής και κουλτούρας. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης έκανε την επιλογή των τραγουδιών που επενδύουν την ταινία του, όπως το "Too Much Too Young" των The Specials και το "Mirror in the Bathroom" των The Beat, αλλά και το "Love Will Tear Us Apart" των Joy Division. Το αποτέλεσμα είναι μια συναισθηματική ωδή στη μουσική και το σινεμά, μια προσωπική ταινία που επαναφέρει τα "χρυσά χρόνια" του παρελθόντος, χωρίς παρ’ όλα αυτά να αγνοεί τα ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα της εποχής.
>>Παρασκευή 3, Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στο K-Cineplex, Rio Limassol και Rio Premier.

af19534213.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Ταινία "Asterix & Obelix: The Middle Kingdom"
Βρισκόμαστε στο έτος 50 π. Χ. Η αυτοκράτειρα της Κίνας μόλις φυλακίστηκε μετά από πραξικόπημα που υποκίνησε ένας προδότης πρίγκιπας. Με τη βοήθεια ενός Φοίνικα εμπόρου και του πιστού της σωματοφύλακα, η μοναχοκόρη της αυτοκράτειρας, πριγκίπισσα Σασ-Γι, καταφεύγει στη Γαλατία για να ζητήσει βοήθεια από τους δύο γενναίους πολεμιστές Αστερίξ και Οβελίξ, οι οποίοι χάρη στο μαγικό τους φίλτρο διαθέτουν υπεράνθρωπη δύναμη. Οι δύο αχώριστοι ήρωές μας, δέχονται ευχαρίστως να βοηθήσουν την πριγκίπισσα να σώσει τη μητέρα της και να ελευθερώσει τη χώρα της. Έτσι αρχίζει ένα μεγάλο ταξίδι και μια περιπέτεια στο δρόμο προς την Κίνα. Όμως ο Καίσαρας και ο ισχυρός στρατός του, διψασμένοι για μια νέα κατάκτηση, κατευθύνονται επίσης προς το Μέσο Βασίλειο. Με ένα all-star cast (Guillaume Canet, Gilles Lellouche, Vincent Cassel, Marion Cotillard) και μια από τις μεγαλύτερες παραγωγές που έγιναν ποτέ, οι αγαπημένοι ήρωες των Γκοσινί-Ουντερζό, επιστρέφουν για μία νέα, πρωτότυπη, επική περιπέτεια, σε σκηνοθεσία Guillaume Canet. Το "Asterix & Obelix: The Middle Kingdom", θα προβληθεί μόνο μεταγλωττισμένο στα ελληνικά.
>>Παρασκευή 3, Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στο K-Cineplex, Rio Limassol και Rio Premier.

André Rieu in Dublin
Σε βιντεοσκοπημένη μετάδοση η εορταστική συναυλία του André Rieu στο Δουβλίνο. Ο André Rieu και η ορχήστρα The Johann Strauss Orchestra παρουσιάζουν ρομαντικές μελωδίες, δημοφιλή κλασικά κομμάτια, εορταστικά τραγούδια και αγαπημένα βαλς.
>> Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, Θέατρο Ριάλτρο, 20.30. Εισιτήριο: €10 / 15

igrotoposathalassa20123-2.2e16d0ba.fill-1375x729.png

Εξερευνούμε το πάρκο με τηλεσκόπια κι άλλες δραστηριότητες
Κάθε χρόνο, στις 2 Φεβρουαρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, μια μέρα που έχει στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία των υγροτόπων για τους ανθρώπους και τον πλανήτη. Για να τιμήσει τη μέρα αυτή, το BirdLife Cyprus οργανώνει εκδήλωση, στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, από τις 9.30 π.μ μέχρι τις 12.30μ.μ, για να ενημερώσει για τη σημασία των υγροτόπων και να δώσει την ευκαιρία στο κοινό να εξερευνήσει το πάρκο και να απολαύσει τα πουλιά της λίμνης του πάρκου μέσα από πτηνοπαρατήρηση και άλλες δραστηριότητες.
>> Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, Πάρκο Αθαλάσσας, Λευκωσία, 9.30. Πληρ. ΕΔΩ.

yoga.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


5ο 'πόλα σέλα μάρκετ'
Η ομάδα Γιασεμίν επιστρέφει τo Σάββατο 4 Φεβρουαρίου με τη διοργάνωση του 5ου 'πόλα σέλα μάρκετ' στο Εντός των Τεχνών. "Προσκαλούμε καλλιτέχνες που ζουν στην Κύπρο, ανεξαρτήτως καταγωγής, να αναδείξουν τες χειροτεχνίες τζαι δημιουργίες τους σε ένα οργανωμένο τζαι ζεστό περιβάλλον στην καρδιά της παλιάς πόλης. Προσκαλούμε το κοινό να κάμει τη βόλτα του στην Αισχύλου 29 τζαι να ανακαλύψει πόσους θησαυρούς έσσιει χωσμένους στο νησί μας! Θα δείτε πολλά τζ ενδιαφέροντα πράματα, τζ' αν κάτι σας κάμει 'κλικ' αγοράστε το τζαι στηρίξετε τους καλλιτέχνες τούντου τόπου. Ή απλά δώστε τον γυρώ σας να γνωριστούμε!".
>> Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, Εντός των Τεχνών, Λευκωσία, 10.00.

Χορός και ευεξία
Τι θα έλεγες για δύο μέρες γεμάτες χορό και ασκήσεις ευεξίας στο βουνό; Στις 4 και 5 Φεβρουαρίου μπορείς να το ζήσεις, στο ξενοδοχείο Ρόδον στον Αγρό, στο πλαίσιο του 1ου Cyprus Mountain Festival. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σάλσα, μπατσάτα, kizomba, ζεϊμπέκικο, life coaching, γιόγκα, πιλάτες, διάφορα σόου και δώρα αλλά και ένα πάρτι με απεριόριστο κυπριακό ποτό ό,τι πρέπει για σαββατόβραδο.
>> Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, Ξενοδοχείο Ρόδον, επ. Λεμεσού. Πληρ. ΕΔΩ.

tom-hermans-9BoqXzEeQqM-unsplash_.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου
Ακόμα ένα παζαράκι με μεταχειρισμένα βιβλία θα πραγματοποιηθεί στις 5 Φεβρουαρίου, στο καφενείο Ο Τεμπέλης & Dusty Munky στην Πλατεία Ηρώων κάτω στη Λεμεσό. Μία εκδήλωση που όλοι θα απολαύσουν, μιας και ο συνδιασμός βιβλίων, καφέ και φίλων (διπόδων και τετράποδων) θα έχει την τιμητική του. Εκεί, θα βρούμε εκατοντάδες βιβλία σε πολύ χαμηλές τιμές, όλα δωρεές από υποστηρικτές του καταφυγίου Sirius Dog Sanctuary. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο siriuseventsteam@gmail.com ή μέσω τηλεφώνου στο 99692019.
>>Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, Ο Τεμπέλης & Dusty Munky στην Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός, 11.00. Πληρ. 99692019.

malo.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Ο ''Μάλο''
H Animagnet παρουσιάζει την παιδική παράσταση “Ο Μάλο” σε σκηνοθεσία Αντρέα Μακρή. O Mάλο είναι ένα αφελές, αριστοκρατικό ψάρι, που ονειρεύεται να γίνει ο επόμενος βασιλιάς του βυθού. Μια μέρα η ζωή του θα αλλάξει όταν εγκλωβίζεται σε ένα πλαστικό σκουπίδι και ο βασιλιάς τον διώχνει από το βασίλειο των αριστοκρατικών ψαριών. Μέσα από το δικό του ταξίδι ως κοινό ψάρι, ο Μάλο θα μάθει για την ρύπανση των ωκεανών, τι πάει να πει πραγματική φιλία, ομαδικότητα, αλληλεγγύη και τι κάνει έναν βασιλιά σπουδαίο.
Μια φαντασμαγορική παράσταση γεμάτη τραγούδι και μαγεία. Μια εμπειρία που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο FunRaising Charity Foundation.
>> Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού. Εισιτήρια: SoldoutTickets.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close