Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιανουαρίου 2023
Νέα Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.
Η προειδοποίηση θα έχει ισχύ μέχρι τις 6:00 το πρωί της Τρίτης.
Μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες πιθανό να επηρεάζουν κυρίως της δυτικές και βόρειες περιοχές του νησιού.
Σε τέτοια περίπτωση η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 50 χιλιοστά ανά ώρα ενώ πιθανό να πέσει και χαλάζι.
— CYMET (@CyMeteorology) January 30, 2023
Αυτούσια η πρόγνωση
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως σε περιοχές στα δυτικά αλλά και στα βόρεια του νησιού. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει και χαλάζι. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, ωστόσο αργότερα στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, θα πνέουν μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι ταραγμένη, ωστόσο τοπικά στα δυτικά και στα βόρεια, θα καταστεί σταδιακά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα ανατολικά και στα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στούς μείον 1 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.
Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς όμως να αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, ωστόσο παροδικά, τοπικά στα προσήνεμα παράλια θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά παράλια θα είναι μέχρι ταραγμένη, ωστόσο στα υπόλοιπα παράλια θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο βράδυ ο καιρός θα παραμείνει μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ πιθανό να πέσει και μεμονωμένη βροχή, κυρίως στις παράλιες περιοχές. Στα ορεινά ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, ωστόσο παροδικά, τοπικά στα προσήνεμα παράλια θα πνέουν μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά θα είναι μέχρι ταραγμένη, ωστόσο στα υπόλοιπα παράλια θα είναι ταραγμένη. Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο.
Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, ιδιαίτερα από το μεσημέρι και μετά. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένες καταιγίδες.
Η θερμοκρασία την Τετάρτη αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση, ωστόσο μέχρι την Παρασκευή θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να παραμείνει όμως, κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.
Σχετικά
Καιρός: Χειμωνιάτικο σκηνικό με τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
H πρόγνωση μέχρι και την παραμονή Πρωτοχρονιάς
Έρχονται ο ημιτελικός και τελικός του The Voice με έντονο κυπριακό ενδιαφέρον
Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 18 διαγωνιζόμενοι που διεκδικούν την πρόκριση στον μεγάλο τελικό
Bridgerton 4: Επιστρέφει με νέα σεζόν και κυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ - Η υπόθεση
Το πρώτο μέρος της σειράς του Netflix θα προβληθεί σε έναν μήνα περίπου
Βροχές, άνεμοι και καταιγίδες στο μενού του καιρού- Έρχεται πτώση θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Τα 20 καλύτερα μέρη για ταξίδια το 2026, σύμφωνα με το BBC
Πλούσια τροπικά δάση, ρωμαϊκά ερείπια, πολυνησιακές παραλίες και ποικίλη άγρια φύση -από τη Φινλανδία μέχρι τη Φιλαδέλφεια -περιλαμβάνονται στη λίστα του ταξιδιωτικού οδηγού για το επόμενο έτος
Πέθανε ο ηθοποιός Pat Finn - Γνωστός από τα Φιλαράκια και το Seinfeld
Ο ηθοποιός «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών - Η ανακοίνωση της οικογένειάς του
Το νέο αγροτουριστικό στο χωριό, έχει jacuzzi και υπέροχη θέα
Το σπίτι της Ευτυχίας στη Λόφου είναι ένας πραγματικός προορισμός που συνδυάζει αρμονικά την αυθεντικότητα με τη σύγχρονη πολυτέλεια
Χριστούγεννα με τοπικές βροχές, καταιγίδες και λίγα χιόνια στο Τρόοδος
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Telegraph: Τα «άσχημα» ευρωπαϊκά τουριστικά αξιοθέατα που πρέπει να αποφύγουν οι ταξιδιώτες το 2026
Από τη Βερόνα μέχρι το Παρίσι, αυτά είναι τα αξιοθέατα που πρέπει να αποφύγετε πάση θυσία, σύμφωνα τουλάχιστον με την Telegraph.
Μπαίνοντας στο Δάσος των Ονείρων - Η Πρωτοχρονιά στο Parklane
Αυτή είναι η καρδιά της εμπειρίας ένα δάσος γεμάτο ζωή, ενέργεια και όνειρα. Και στο Parklane, τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.