Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιανουαρίου 2023
Νέα Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.
Η προειδοποίηση θα έχει ισχύ μέχρι τις 6:00 το πρωί της Τρίτης.
Μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες πιθανό να επηρεάζουν κυρίως της δυτικές και βόρειες περιοχές του νησιού.
Σε τέτοια περίπτωση η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 50 χιλιοστά ανά ώρα ενώ πιθανό να πέσει και χαλάζι.
— CYMET (@CyMeteorology) January 30, 2023
Αυτούσια η πρόγνωση
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως σε περιοχές στα δυτικά αλλά και στα βόρεια του νησιού. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει και χαλάζι. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, ωστόσο αργότερα στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, θα πνέουν μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι ταραγμένη, ωστόσο τοπικά στα δυτικά και στα βόρεια, θα καταστεί σταδιακά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα ανατολικά και στα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στούς μείον 1 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.
Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς όμως να αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, ωστόσο παροδικά, τοπικά στα προσήνεμα παράλια θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά παράλια θα είναι μέχρι ταραγμένη, ωστόσο στα υπόλοιπα παράλια θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο βράδυ ο καιρός θα παραμείνει μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ πιθανό να πέσει και μεμονωμένη βροχή, κυρίως στις παράλιες περιοχές. Στα ορεινά ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, ωστόσο παροδικά, τοπικά στα προσήνεμα παράλια θα πνέουν μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά θα είναι μέχρι ταραγμένη, ωστόσο στα υπόλοιπα παράλια θα είναι ταραγμένη. Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο.
Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, ιδιαίτερα από το μεσημέρι και μετά. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένες καταιγίδες.
Η θερμοκρασία την Τετάρτη αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση, ωστόσο μέχρι την Παρασκευή θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να παραμείνει όμως, κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.
Σχετικά
Το νέο σύγχρονο και λειτουργικό πάρκο στο νησί, για ατέλειωτο παιχνίδι!
Ο Δήμος Αγίας Νάπας εγκαινιάζει το νέο Χώρο Αθλητικών Δραστηριοτήτων και Υγιούς Απασχόλησης στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σωτήρας.
Adams Beach Hotel: Ένας γιορτινός προορισμός στην καρδιά της Αγίας Νάπας
Εκεί όπου κάθε στιγμή γεμίζει χαρά, χαμόγελα και γιορτινή μαγεία
Η χριστουγεννιάτικη διαφήμιση που κάνει τους 50άρηδες να λιώνουν
Η σχέση πατέρα-γιου στην εποχή της μεγάλης συζήτησης για την τοξική αρρενωπότητα γίνεται μια συγκινητική διαφήμιση που κάνει τους 50άρηδες να λιώσουν.
Καιρός: Βροχές και χιόνι στο μενού - Πότε αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Χιονίζει στο Τρόοδος
Στα λευκά για πρώτη φορά το Τρόοδος κατά τον φετινό χειμώνα Jubilee Hotel Troodos!
Πέφτει απότομα απόψε η θερμοκρασία στο εσωτερικό – Αναμένονται χιόνια και παγετός στα ορεινά
Η πιο κρύα νύχτα του φετινού χειμώνα μέχρι στιγμής, αναμένεται να είναι η αποψινή
Οι χριστουγεννιάτικες αγορές με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα
Οι χριστουγεννιάτικες αγορές που «σπάνε ρεκόρ» επισκεψιμότητας στην Κεντρική Ευρώπη
Αυτή η ασιατική πρωτεύουσα είναι η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για να ζήσει κανείς!
Αυτή η ασιατική πρωτεύουσα είναι η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για να ζήσει κανείς, σύμφωνα με τους ντόπιους.
Απονεμήθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για τις εκδόσεις του έτους 2024
Απονεμήθηκαν χθες βράδυ τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας, τα οποία αποτελούν την υψηλότερη διάκριση που αποδίδεται σε λογοτέχνες από την πολιτεία.
Το Σίγμα φέρνει την μεγάλη οθόνη στο σπίτι μας και φέτος τις γιορτές
Μαγικοί κόσμοι που ξεδιπλώνονται στην οθόνη μας… Αγαπημένοι ήρωες που μας ταξιδεύουν. Συναισθήματα που μας παρασέρνου
Πρωτοχρονιά: Οι πιο εντυπωσιακοί Ευρωπαϊκοί προορισμοί για να υποδεχτείτε τον νέο χρόνο
Από τα γυαλιστερά φώτα μέχρι τις μουσικές στις πλατείες, η αλλαγή του χρόνου είναι η ιδανική αφορμή για ένα ταξίδι που θα μείνει για πάντα στη μνήμη σας!
Eurovision 2026: Πρώτες εικόνες από την εντυπωσιακή σκηνή της διοργάνωσης
Oι πρώτες εικόνες αρκούν για να σκιαγραφήσουν τη φιλοσοφία του φετινού σκηνικού