Cine News , Κινηματογράφος

5+1 σειρές του Netflix για να βάλεις στη λίστα σου, αν είσαι γυναίκα!

Girl Power: 6 σειρές του Netflix για να βάλετε στη λίστα σας

Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιανουαρίου 2021

Μια καλή σειρά μπορεί να γίνει ένα εθιστικό stress relief, ειδικά αν μιλάμε για σειρές με πρωταγωνίστριες αστείες, δυναμικές γυναίκες. Ευτυχώς για εμάς, το Netflix φροντίζει ώστε να μπορούμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε ατελείωτες, παλαιότερες και νέες κυκλοφορίες (διότι καλό το Gossip Girl, αλλά μήπως το είδαμε αρκετά;).

Παρέες γυναικών μπλεγμένες στην παρανομία, φιλίες που δημιουργούνται μέσα σε ασυνήθιστες συνθήκες, μπερδεμένες σχέσεις και σενάρια που κινούνται γύρω από σύγχρονα ζητήματα με φρέσκια οπτική – είναι λίγα μόνο από όσα είδαμε σε εκείνες που ξεχωρίζουν.

Πιο κάτω 6 “girl gang” σειρές έξω από τα συνηθισμένα:

1. Good Girls
Τρεις next door Αμερικανίδες μαμάδες με φαινομενικά συνηθισμένες ζωές, αποφασίζουν να ληστέψουν το παντοπωλείο της γειτονιάς τους για να βοηθήσουν οικονομικά τις οικογένειες τους. Από εκεί ξεκινάει το μπλέξιμο τους με την παρανομία -και με έναν μυστηριώδη μαφιόζο – αλλά και ο δρόμος για την προσωπική τους χειραφέτηση. Το Good Girls είναι αντισυμβατικό, είναι αστείο και κυρίως, είναι περίεργα εθιστικό. Το Netflix προετοιμάζει ήδη την τέταρτη σεζόν της σειράς, που θα προβληθεί μέσα στον επόμενο χρόνο. Μέχρι τότε, έχουμε χρόνο να απολαύσουμε τα όχι και τόσο καλά, Good Girls.

2. Gilmore Girls: A Year in the Life
Ίσως από τα πρώτα girl gang που ξεχώρισαν σε σειρές για τη διαφορετικότητα τους, μιας και δεν πρόκειται για φίλες αλλά για μέλη μιας οικογένειας, δεν είναι άλλο από τα κορίτσια της οικογένειας Gilmore. Σχεδόν μια δεκαετία μετά το τέλος της original σειράς, το Netflix μας ξαναφέρνει κοντά στις ζωές της Lorelai, της Rory και της Emily Gilmore σε μια αναβίωση με έντονες νότες νοσταλγίας.

3. Valeria
Βασισμένο στα μυθιστορήματα της Elísabet Benavent, το Valeria είναι μια από τις παραγωγές του Netflix για το 2020 που ακόμη δεν έχουν ανακαλύψει πολλοί. Εν μέσω δημιουργικής και συζυγικής κρίσης, η Valeria προσπαθεί να βρει έμπνευση για το νέο της βιβλίο και να βάλει τη ζωή της σε τάξη έχοντας για στήριξη τις κολλητές της. Παρακολουθούμε τις τέσσερις τους να έρχονται αντιμέτωπες με θέματα γύρω από τις σχέσεις, τη σεξουαλικότητα και τη ζωή λίγο πριν τα 30, σε μια σειρά που ξεφεύγει από το μοτίβο της κλασσικής κοριτσοπαρέας και αναδεικνύει τα προβλήματα μιας σύγχρονης γυναίκας που ανακαλύπτει ξανά τον εαυτό της.

Σημείωση: Αν δείτε τη σειρά σίγουρα δε θα βγαίνει από το μυαλό σας το τραγούδι των τίτλων αρχής, Fuego!

4. Orange Is the New Black
Με 7 ολόκληρες σεζόν, 3 βραβεία Emmy και 12 Primetime υποψηφιότητες, το Orange is the New Black είναι η νούμερο ένα most-watched, πρωτότυπη σειρά του Netflix και δικαίως. H νεαρή Νεοϋορκέζα Piper Chapman, έρχεται αντιμέτωπη με ένα παλιό χρέος που την αναγκάζει να ανταλλάξει την άνετη ζωή της με την πορτοκαλί φόρμα της φυλακής. Στο επίκεντρο της σειράς βρίσκονται οι σχέσεις φιλίας και έχθρας που δημιουργεί με τις συγκρατούμενες της, οι λεπτές ισορροπίες και η αλλαγή δυναμικών, καθώς η ζωή της προχωράει μέσα στις γυναικείες φυλακές του Litchfield. Συγκλονιστικές ερμηνείες, πρωτότυπο σενάριο και μια πραγματικά must-see σειρά.

5. Grace and Frankie
Μια κωμωδία γύρω από την αναπάντεχη φιλία που δημιουργείται ανάμεσα σε δύο γυναίκες που ποτέ δεν συμπαθούσαν ιδιαίτερα η μία την άλλη, όταν οι άντρες τους τις εγκαταλείπουν μετά από 40 χρόνια γάμου για να ζήσουν μαζί. Η Grace και η Frankie, κατά κόσμον Jane Fonda και Lily Tomlin, αντιμετωπίζουν παρέα το αναποδογύρισμα που έφερε η αναγκαστική τους συγκατοίκηση σε μια σειρά που δείχνει ότι η ζωή μπορεί να είναι συναρπαστική και μετά τα 70.

6. Glow
Η παραγωγή του Orange Is The New Black βρίσκεται πίσω από μια ακόμη δυνατή κυκλοφορία του Netflix, η οποία αυτή τη φορά εκτυλίσσεται στο Los Angeles των 80’s. Πρόκειται για μια κωμική μεταφορά, βασισμένη στους χαρακτήρες της γυναικείας ομάδας επαγγελματικής πάλης Gorgeous Ladies of Wrestling που είχε δημιουργήσει ο τηλεοπτικός παραγωγός David McLane. Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται το 2017 και ακολουθεί ένα γκρουπ από άσημες ηθοποιούς, μοντέλα και χορεύτριες, στην προσπάθεια τους να βγουν στο γυαλί. Εν αναμονή της τέταρτης σεζόν, το Glow σίγουρα έχει πλάκα, πολλές εντάσεις και πολύ λαμέ.

Πηγή: Vogue Greece

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close