27 March 2014
Arts & Culture , Επόμενες Παραστάσεις

H EΘΑΛ γιορτάζει την Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου

Σε συνεργασία με την Ισραηλινή Πρεσβεία και το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου διοργανώνει στις 27 Μαρτίου εκδήλωση στον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ.

Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου 2014

Πρόκειται για μια σημαντική εκδήλωση η οποία χωρίζεται σε δυο μέρη. Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει προβολή με σκηνές από παραστάσεις επαγγελματικών θεάτρων και ομάδων του Ισραήλ και συζήτηση με το κοινό και τους τρεις εισηγητές του θέματος, τον  Ίλαν Ρόζενταλ, ιδρυτή του Tmuna Theatre στο Τελ Αβίβ και τους Γιώργο Παπαγεωργίου (πρώην Διευθυντή ΘΟΚ) και Μηνά Τίγκιλη, Καλλιτεχνικό Διευθυντή της ΕΘΑΛ που επισκέφθηκαν και παρακολούθησαν αρκετές φορές στο Ισραήλ τη θεατρική πράξη. Παρεμβάσεις από κυπριακής πλευράς θα κάνουν εκπρόσωποι θεατρικών ομάδων της Λεμεσού.

Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστεί με τη μορφή Θεατρικού Αναλόγιου το έργο της Ηλέκτρας Γεωργιάδου "Ο Δρόμος για τον Ανεμόμυλο" σε σκηνοθεσία Τώνιας Μισιαλή. Το έργο έλαβε πέρσι το Γ΄ Βραβείο στον Α’  Διαγωνισμό Θεατρικού Μονόπρακτου στη Μνήμη του Κωστή Κολώτα.

Στον επίλογο της βραδιάς η Κριτική Επιτροπή που θα αποτελούν οι Τίτος Κολώτας, Μίμης Σοφόκλεους, Δώρος Ήρωας, Μηνάς Τίγκιλης και Κάτια Λαμάρη Σχίζα, θα ανακοινώσουν  τα διακεκριμένα θεατρικά έργα του φετινού Β’ Διαγωνισμού.

Γιαπερισσότερες πληροφορίες, στην ιστοσελίδα www.ethal.com.cy.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close