Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου 2014
Ο ψηλοτάβανος χώρος είναι καλαίσθητα νεο-παραδοσιακός, βαμμένος σε τόνους της ελιάς και του μπεζ, με χαρακτηριστικές τυπωμένες φωτογραφίες από μια άλλη εποχή. Το όνομά του το πήρε από τη Χρυσοσπηλιώτισσα η οποία βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση. Παρά το γεγονός ότι στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν αρκετά στέκια με ενδιαφέρον και προσιτό ταυτόχρονα φαγητό, μπορώ αβίαστα να πω ότι έχει οτιδήποτε χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό και να καθιερωθεί στις προτιμήσεις των κατοικούντων στα πέριξ, αλλά και των όσων επισκεπτών ελκύονται από τη γοητεία της περιοχής, επιλέγοντάς την σαν προορισμό εξόδου μετά φαγητού. Ακολουθεί όμορφα το πιο ανάλαφρο και καθημερινό γευστικό concept, με ανοιχτόχρωμο ξύλο, μια κολόνα-μαυροπίνακα για κοντράστ, ωραία φωτιστικά, artwork στους τοίχους και άλλα πολλά. Όσον αφορά στις γεύσεις, απ’ όσα δοκιμάσαμε ξεχώρισα το ζουμερό και μαλακό κοτόπουλο σουβλάκι που μαριναρίστηκε σε γιαούρτι και καραμέλωσε από το ψήσιμο. Στο μενού εξάλλου θα βρεις τόσο πιάτα κλασικής προέλευσης, όπως τα σαλιγκάρια ψημένα σε σάλτσα ντομάτας και αρωματισμένα με κύμινο, όσο και πιάτα με αύρα αναζήτησης και πιο σύγχρονους τόνους, όπως το μπέικον σχάρας μαριναρισμένο σε χαρουπόμελο. Επιπλέον στο Σπήλαιο μπορεί να πετύχεις ‘καμώματα’ της σχάρας αλλά και του τηγανιού. Δοκίμασε τα κολοκυθάκια με τα αβγά –με την ελαφριά πικάντικη γεύση- και το συκωτάκι σχάρας που ‘χτύπησε’ κέντρο. Άφησε όμως και λίγο χώρο στο τέλος για το γαλακτομπούρεκο. Από τα καλύτερα που δοκίμασα τον τελευταίο καιρό, με ένα μείγμα αρώματος βανίλιας και ανθόνερου που ελαφροπατούσε όσο έπρεπε χωρίς να υπερνικά το σύνολο της γεύσης. Πληρώσαμε €25 το άτομο με κυπριακό κόκκινο κρασί. Το σέρβις γρήγορο και οικογενειακό σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας μας στο χώρο. Η κάβα του αρκετά καλή, με ετικέτες κυρίως από Κύπρο και Ελλάδα –έξυπνη ιδέα το γεγονός ότι η λίστα ποτών αναγράφεται σε άδεια φιάλη κρασιού. Είναι μια ευχάριστη και κυρίως οικονομική έξοδος, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα σαββατοκύριακα προσφέρεται ζωντανή μουσική με επιπρόσθετη χρέωση.
Σχετικά
Ο θρυλικός Billy Walker στην Κύπρο για δύο μοναδικά GlenAllachie Whisky Masterclasses
Δύο events που απευθύνονται τόσο στους αφοσιωμένους λάτρεις του whisky και στους επαγγελματίες του χώρου όσο και σε όσους θέλουν να γνωρίσουν σε μεγαλύτερο βάθος τη φιλοσοφία πίσω από ένα από τα πιο δυναμικά ανεξάρτητα ονόματα του σημερινού Scotch whisky.
Ανακαλύψαμε μια (απάχικη) κρυμμένη αυλή στη Λευκωσία, που σερβίρει καλοφτιαγμένο μεζέ με €18
Μια μικρή όαση στον Στρόβολο, με δέντρα, λουλούδια και τραπέζια στρωμένα με καρό τραμεζομάντιλα
Οι Φούρνοι ΖΟΡΠΑΣ παρουσιάζουν το «Πες Αλεύρι!»
Νέο ψηφιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα δημοτικά σχολεία
Οι 12 πιο "δυνατές" γαστρονομικές αφίξεις που θα συζητηθούν το φθινόπωρο
Οι πιο hot εστιατορικές αφίξεις του καλοκαιριού στην Κύπρο, που θα συζητηθούν το φθινόπωρο
Vino Cultura Daily: Το καθημερινό food concept του Vino Cultura
Φρέσκο, χειροποίητο φαγητό, φτιαγμένο καθημερινά με έμφαση στην ποιότητα των υλικών.
Το Ιστορικόν: Μια πιο σύγχρονη προσέγγιση στην παραδοσιακή ταβέρνα, με έμφαση στην εξαιρετική πρώτη ύλη και τα cosy φθινοπωρινά πιάτα
Το ταβερνείο που τα έχει όλα: ατμόσφαιρα, αυθεντική γεύση και δροσιά!
Δημοφιλές burgerάδικο επέστρεψε στο χωριό μετά από έξι χρόνια!
Το Παλιομέτοχο τρώει ξανά μπέργκερ από τον Burger Guy
Royal Ris - Margarita: Πενήντα χρόνια γεύσης στην καρδιά των Φοινικούδων
Ένα από τα πιο ιστορικά εστιατόρια στον πολυσύχναστο δρόμο των Φοινικούδων, που αξίζει να επισκεφθείς
Ο Αδάμος έβαλε το Λιοπέτρι στον χάρτη του American-style burger
Ένα food truck που ξεκίνησε από την πλατεία του Λιοπετρίου και φαίνεται πως έχει ακόμη αρκετά χιλιόμετρα να διανύσει.
Το ΚΥΠΡΙΑΚΟΝ συνεχίζει να γράφει το δικό του κεφάλαιο στο Fig Tree Bay
Με θέα τα κρυστάλλινα νερά του Fig Tree Bay, το εστιατόριο συνδυάζει αυθεντικές γεύσεις, τοπικά προϊόντα και κυπριακή φιλοξενία, σε ένα περιβάλλον που ταιριάζει εξίσου σε ένα χαλαρό μεσημεριανό ή σε μια βραδινή έξοδο
Το Fogo BBQ ξαναστήνει τη φουκού στο κέντρο για δύο steak nights
Ο διάσημος chef Jeffrey Hoffens, που έχει κάνει τάση το ψήσιμο στη φωτιά σε εξωτερικό χώρο, επιστρέφει στη Λευκωσία