Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Δοκιμάσαμε το μενού του Seasons Oriental

Και ομολογουμένως η εμπειρία είναι δύσκολο να περιγραφεί με λόγια

Δημοσιεύτηκε στις 24 Οκτωβρίου 2022

Παρότι δεν είχα αργήσει, οι περισσότεροι ήταν ήδη εκεί. Το τραπέζι μας για το βράδυ -μια στρογγυλή ροτόντα με θέα την εντυπωσιακή λίμνη με ψάρια Koi. Ένα άκρως ατμοσφαιρικό σκηνικό, που δεν θύμιζε καθόλου φθινόπωρο, για μία αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία υψηλών προδιαγραφών.

2SeasonsOriental_Restaurant.jpg

Αν κάτι έχει πετύχει τις τελευταίες δυο δεκαετίες το κοσμοπολίτικο κινέζικο εστιατόριο του ξενοδοχείου Four Seasons, Seasons Οriental, είναι να συνδυάζει άψογα την παραδοσιακή ασιατική κουζίνα, σε ένα χώρο σύγχρονης αισθητικής που σε μαγνητίζει από την πρώτη ματιά.

IMG_9166.JPG

Ξεκινήσαμε τη βραδιά με ένα κυπριακό ξυνιστέρι του 2020, το teΘys. Εκλεπτυσμένη γεύση και αρώματα όσο ντελικάτα χρειαζόταν για να αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο τα πρώτα πιάτα που άνοιγαν το μενού.

IMG_9182.JPG

Stir-fried minced Chicken, Hong Kong style Red Rice Rolls, Steamed Prawn Dumplings, Pan-fried Scallop Dumplings και το προσωπικό μου αγαπημένο την Black Tiger Prawn.

Μια ωδή στην καντονέζικη κουζίνα από τον διακεκριμένο σεφ Guan Ruijiong και την ομάδα οι οποίοι δημιουργούν εντυπωσιακά πιάτα ισάξια της μεγαλοπρέπειας που αποπνέει η αυτοκρατορική Άπω Ανατολή.

IMG_9181.JPG

H Crispy Duck Salad με πινόλια και dressing από βαλσάμικο δαμάσκηνου και hoi sin, μαζί με τα Duck Rolls, ήταν η καλύτερη γέφυρα για να περάσουμε στα κυρίως πιάτα που χωρίς υπερβολή απογείωσαν τη βραδιά. Η συζήτηση είχε ήδη κορυφωθεί σχετικά με θέματα επικαιρότητας, όταν μας διέκοψαν για να σερβίρουν τα κυρίως.

Στο τραπέζι μπροστά μας προσγειώθηκε μία πληθωρική παλέτα γεύσεων, χρωμάτων και εντάσεων, που αναμφίβολα αποδεικνύει γιατί το Seasons Oriental είναι, αν όχι το καλύτερο, ένα από τα καλύτερα ασιατικά εστιατόρια του νησιού. Ξεκινήσαμε με Curry Tiger Prawns και Steamed Fillet of Sea Bass, συνεχίσαμε με Wok-baked Black Onyx Angus Beef και ολοκληρώσαμε με ένα γλυκόξινο ιβηρικό χοιρινό και Stir-fried Udon Noodles.

IMG_9207.JPG

Η βραδιά έκλεισε μία αισθησιακή namelaka με κόκκινα φρούτα και sorbet από βατόμουρα και μια εκλεπτυσμένη tapioca καρύδας με μάγκο και εξωτικά φρούτα.

Seasons Oriental: Καθημερινά, εκτός Τρίτης | 19.00-22.30.
Κρατήσεις στο 25 858000 αλλά και online

Συντάκτης: Ανδρέας Κάτσιης

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close