9-10 November 2022
Μουσική , Συναυλίες & Events

Ο Νικόδημος Καβαρνός για δυο Βυζαντινές Συναυλίες στην Κύπρο

Ο βυζαντινός μουσικός που «ψέλνει» στην καρδιά μας

Δημοσιεύτηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022

Η Petrides Events, μετά την απόλυτη επιτυχία που σημείωσε η βυζαντινή συναυλία με τον π. Νικόδημο Καβαρνό στις 2/9/2022 στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, προγραμματίζει δυο νέες συναυλίες, μια στη Λευκωσία την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου και μια στη Λεμεσό την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο.

Ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Καβαρνός είναι μια εξαιρετική περίπτωση πολύ νέου ανθρώπου και νεότατου Κληρικού, ο οποίος αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο το πολύτιμο τάλαντο της φωνής και ήδη έχει διακριθεί ανά την Ορθοδοξία ως ένας από τους σπουδαιότερους Πρωτοψάλτες και καθηγητές Βυζαντινής Μουσικής.

Ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Καβαρνός γεννήθηκε στη Μυτιλήνη της Λέσβου. Εκεί έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι που ολοκλήρωσε και τις σπουδές στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επιποθώντας τη μόρφωση μεταβαίνει στην Αθήνα και παίρνει Πτυχίο από την Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και την Θεολογική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Ακολούθως εγγράφεται στα ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (Ληξούρι) Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων, παίρνοντας γνώσεις που αφορούν στον ήχο και τα μουσικά όργανα. Η αγάπη του για την τεχνική του ήχου και της μουσικής τον κάνουν να εγγραφεί σε ιδιωτική Σχολή ΙΕΚ, παίρνοντας Πτυχίο στην Σκηνοθεσία Τηλεόρασης και Κινηματογράφου, Ηχοληψίας, Πολυκάναλης Εγγραφής και Ηχοτεχνίας. Συνδυάζει εκπαίδευση στο studio του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με ηχογραφήσεις πολλών συνόλων Ελληνικής και ξένης μουσικής. Ως σκηνοθέτης και βοηθός έχει συνεργαστεί αφενός σε αρκετές παραγωγές στην Ελλάδα, αφετέρου σε γνωστά ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια.

Ασχολήθηκε από πολύ νωρίς με την μάθηση της Βυζαντινής Μουσικής, με πρώτο καλλικέλαδο δάσκαλο τον πρωτοψάλτη Γεώργιο Μιχαλλέλη και ακολούθως με πολλούς δασκάλους της Βυζαντινής μουσικής. Είναι Πτυχιούχος Ιεροψάλτης με βαθμό Άριστα. Πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής με βαθμό Άριστα και Διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής με βαθμό Άριστα. Έχει γνώσεις αρμονίας, πιάνου και σύνθεσης. Τώρα διακονεί την Εκκλησία ως Κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Έχει δώσει εκατοντάδες συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διδάσκει Βυζαντινή Μουσική τα τελευταία 10 χρόνια. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 24 Ιανουαρίου και Πρεσβύτερος στις 2 Φεβρουαρίου. Την ίδια μέρα χειροθετήθηκε Αρχιμανδρίτης.

Η συναυλία στις 9/11/2022 τελεί Υπό την Αιγίδα του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ.κ. Ησαΐα.

Λευκωσία
Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022
Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου

Λεμεσός
10 Νοεμβρίου 2022
Ώρα έναρξης 20:30
Εισιτήρια από €20


Προπώληση εισιτηρίων: online μέσω της SoldOutTickets και σε όλα τα καταστήματα Stephanis Παγκύπρια.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close