Δημοσιεύτηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2022
Καθώς ο κόσμος ξεκίνησε και πάλι τα ταξίδια μετά τους περιορισμούς της Covid-19 και ο τουρισμός επανέρχεται σταθερά στην ημερήσια διάταξη, το ερώτημα που απασχολεί πλέον είναι με ποια εταιρεία να πετάξει κάποιος.
Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η Qatar Airways αναδείχθηκε η καλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο στα Skytrax World Airline Awards 2022, ενώ η Singapore Airlines και η Emirates βρέθηκαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.
Σε μια ισχυρή εμφάνιση για τους αερομεταφορείς Ασίας-Ειρηνικού, η ιαπωνική All Nippon Airways και η αυστραλιανή Qantas Airways ολοκληρώνουν την πρώτη πεντάδα, ενώ η κατά κύριο λόγο καθηλωμένη Cathay Pacific του Χονγκ Κονγκ έπεσε στη 16η θέση από την έκτη θέση πέρυσι.
Τα βραβεία ανέλυσαν επίσης την καλύτερη αεροπορική εταιρεία για κάθε κατηγορία καμπίνας. Η καλύτερη καμπίνα πρώτης θέσης πήγε στη Singapore Airlines, ενώ η Qatar πήρε την καλύτερη business class. Η Virgin Atlantic Airways κέρδισε στην premium οικονομική και η Emirates για την καλύτερη οικονομική καμπίνα.
Σε άλλες κατηγορίες, ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους Scoot της Singapore Airlines κατέλαβε την πρώτη θέση για την καλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους μεγάλων αποστάσεων. Η Singapore Airlines αναδείχθηκε αυτή με το καλύτερο προσωπικό καμπίνας και η ANA ήταν το νούμερο ένα όσον αφορά την καθαριότητα της καμπίνας.
Αυτές είναι οι κορυφαίες 20 αεροπορικές για το 2022, σύμφωνα με τους ταξιδιώτες:
1.Qatar Airways
2.Singapore Airlines
3.Emirates
4.All Nippon Airways (ANA)
5.Qantas Airways
6.Japan Airlines
7.Turk Hava Yollari (Turkish Airlines)
8.Air France
9.Korean Air
10.Swiss International Air Lines
11.British Airways
12.Etihad Airways
13.China Southern
14.Hainan Airlines
15.Lufthansa
16.Cathay Pacific
17.KLM
18.EVA Air
19.Virgin Atlantic
20.Vistara
«Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη» η AEGEAN
Για 11η συνεχή χρονιά και 12η τα τελευταία δεκατρία χρόνια η AEGEAN κατέκτησε τον τίτλο της «Καλύτερης Περιφερειακής Αεροπορικής Εταιρείας στην Ευρώπη».
Συγκεκριμένα, στα βραβεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο, η AEGEAN βραβεύθηκε ως η «Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη» για 11η συνεχή χρονιά ενώ έλαβε και τη 2η θέση στην κατηγορία της «Καλύτερης Περιφερειακής Αεροπορικής Εταιρείας Παγκοσμίως». Παράλληλα, συνέχισε να βρίσκεται μεταξύ των 10 καλύτερων εταιρειών στην Ευρώπη για το προσωπικό καμπίνας που διαθέτει και την ταξιδιωτική εμπειρία που προσφέρουν στους επιβάτες τους.
Πηγή: euro2day.gr
Σχετικά

Τέλος τα Made in China iPhones - Αλλάζει στέγη η Apple
Ο τεχνολογικός κολοσσός αναγκάζεται να στραφεί μακριά από την Κίνα

Τα 5 ελληνικά νησιά που προτείνει η Daily Mail για το φετινό καλοκαίρι
Αν αναζητάτε διακοπές με λιγότερο κόσμο, ανεξερεύνητα τοπία και την αίσθηση ότι ανακαλύπτετε έναν μικρό παράδεισο, αυτά τα πέντε νησιά είναι ιδανικά

Κλείνει (την Παρασκευή) τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού
Από τη Σκαρίνου μέχρι την Ακτή του Κυβερνήτη

Καιρός: Βροχή και σκόνη σήμερα στην Κύπρο - Αναμένεται πτώση θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση

Αρχίζουν οι κατασκευαστικές εργασίες στη δυτική λωρίδα της οδού Τσερίου
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Τσερίου

Time Out: Οι 15 τοπ προορισμοί στον κόσμο για διακοπές τον Μάιο
Nα γιατί πρέπει να πάτε στην Αθήνα, εξηγεί

Εκεί που το αύριο αγκαλιάζει το χθες
Το The Landmark Nicosia, Autograph Collection by Marriott, ετοιμάζεται να αφηγηθεί ιστορίες πολυτελούς φιλοξενίας και απαράμιλλης κομψότητας στην καρδιά της Λευκωσίας

H Telegraph προτείνει άλλους καλοκαιρινούς προορισμούς αντί για Μύκονο και Βενετία
Οι προτάσεις του πρακτορείου για καλοκαιρινές διακοπές μακριά από τα μέρη που πλήττει ο υπερτουρισμός

Αγίου Πνεύματος 2025: Πότε πέφτει το τριήμερο του Κατακλυσμού φέτος;
Η εορτή του Αγίου Πνεύματος είναι κινητή, εορτάζεται πάντα ημέρα Δευτέρα, 7 εβδομάδες μετά το Πάσχα

Οι καλοκαιρινοί προορισμοί που προτείνει η Telegraph «αντί για Μύκονο και Βενετία»
Οι προτάσεις του πρακτορείου για καλοκαιρινές διακοπές μακριά από τα μέρη που πλήττει ο υπερτουρισμός


Δωρεάν είσοδος για μία ολόκληρη μέρα στο Fasouri Watermania Waterpark
Στο διάσημο υδροπάρκο της Λεμεσού οι μαμάδες μπαίνουν δωρεάν!