24-25 September 2022
Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

53+1 γλυκά του κουταλιού μάς περιμένουν στην Κακοπετριά

Μπορείς να ''βρεις το γλυκό'' και να κερδίσεις;

Δημοσιεύτηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2022

Από το κλασικό καρυδάκι και το δημοφιλές κιτρόμηλο μέχρι το απρόσμενο φασολάκι και κολοκάσι, σ' αυτό το φεστιβάλ θα βρεις ό,τι γλυκό του κουταλιού φανταστείς.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κακοπετριάς βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την διοργάνωση του 4ου Φεστιβάλ Γλυκού του κουταλιού Κακοπετριάς, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2022 στον κεντρικό άξονα της κοινότητας.

Μετά από δύο χρόνια αποχής λόγο πανδημίας, οι μαστόρισσες του γλυκού του κουταλιού της Κακοπετριάς είναι ξανά έτοιμες να υποδεχτούν και να εντυπωσιάσουν τον κόσμο με τις πατροπαράδοτες συνταγές τους. Οι περίφημες «φίζες» με τα λογής λογής γλυκά, έχουν στοιχηθεί επιμελώς στους πάγκους μπροστά στις πέτρινες αυλές, ενώ αρώματα από βανίλια, γαρύφαλλο, κανέλλα και κιούλι τυλίγουν τα δρομάκια μια ανάσα πριν από τη μεγάλη γιορτή.

Η Κακοπετριά βάζει λοιπόν τα γιορτινά της και παρουσιάζει ένα διήμερο φεστιβάλ με 53+1 διαφορετικά είδη γλυκών του κουταλιού. Ο θεσμός του καινούριου, μυστικού γλυκού, που προστίθεται κάθε χρόνο στην λίστα των γλυκών της Κακοπετριας, συνεχίζεται και φέτος, ενώ ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει στον καθιερωμένο διαγωνισμό προβλέποντας το νέο γλυκό.

Παράλληλα φέτος το Φεστιβάλ Γλυκού του κουταλιού της Κακοπετριάς εγκαινιάζει ακόμα ένα διαγωνισμό με τίτλο «Βρες το γλυκό» στον οποίο οι συμμετέχοντες θα δοκιμάζουν με κλειστά μάτια, θα μαντεύουν το γλυκό που δοκίμασαν και φυσικά θα κερδίζουν δώρα.

Παραδοσιακά Κυπριακά τραγούδια και χοροί, παιδικά παιχνίδια και θεματικά εργαστήρια, θεατρική παράσταση, προβολές πλανητάριου και φυσικά επίδειξη του τρόπου παρασκευής γλυκού του κουταλιού, είναι μόνο μερικές από τις δραστηριότητες που μπορούν να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι. Επίσης καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρχουν κατά μήκος του κεντρικού δρόμου της πλατείας, περίπτερα με παραδοσιακά προϊόντα, εδέσματα και φαγητά, ενώ όλα τα εστιατόρια του χωριού θα είναι έτοιμα να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.

Τα εγκαίνια του φεστιβάλ θα τελέσει η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Αναστασία Ανθούση.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close