Δημοσιεύτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2022
Έκκληση προς τους δημότες να αξιοποιήσουν τα ποδήλατά τους, ως ένα από τα βασικότερα βήματα για να επιτύχει η Λεμεσός τον στόχο της κλιματικά ουδέτερης πόλης μέχρι το 2030, απηύθυνε ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης, στη διάρκεια του Deloitte Ποδηλατικού Γύρου Λεμεσού 10km, που πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.
Η ΕΕ, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολαΐδης, έχει θέσει το θέμα της κλιματικής αλλαγής ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της, επιλέγοντας 100 πόλεις, ανάμεσα στις οποίες και η Λεμεσός, με στόχο να καταστούν κλιματικά ουδέτερες μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Ο στόχος αυτός, τόνισε ο Δήμαρχος Λεμεσού, είναι φοβερά δύσκολος και για κάποιους φαντάζει ανέφικτος. Ωστόσο, είπε, αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τη Λεμεσό, καθώς θα πρέπει να γίνουν πολλά έργα και δράσεις, υποδεικνύοντας παράλληλα ότι η χρήση του ποδηλάτου θα βοηθήσει για να κερδίσουμε το στοίχημα.
Μεταξύ των δράσεων που πρέπει να γίνουν, ανέφερε ο κ Νικολαΐδης, είναι η υλοποίηση, το συντομότερο δυνατό, του ποδηλατοδρόμου 35 χλμ. που προβλέπει το ΣΒΑΚ, καθώς και διαφόρων άλλων υποδομών, αλλά και η πραγματοποίηση διαφωτιστικών εκστρατειών για το κοινό.
Δίνοντας την εκκίνηση για τον Deloitte Ποδηλατικό Γύρο Λεμεσού 10km, ο Δήμαρχος Λεμεσού ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Βουλής για τη στήριξη της εκδήλωσης, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή πραγματοποίησή του, με πρωτοστάτη το Αθλητικό Γραφείο Λεμεσού.

Η εκκίνηση για τον Deloitte Ποδηλατικό Γύρο Λεμεσού 10km, που διοργανώνεται για 21η χρονιά, στο πλαίσιο των ΟΠΑΠ Λεμεσίων 2022, δόθηκε από το χώρο στάθμευσης Εναερίου, και σε αυτή συμμετείχαν ποδηλατικές ομάδες και όμιλοι, η Κυπριακή ομάδα παρα - ποδηλασίας, αθλητικά σωματεία, καθώς και λάτρεις της ποδηλασίας κάθε ηλικίας.
Οι συμμετέχοντες, ανάμεσα τους και ο Δήμαρχος Λεμεσού, διένυσαν με τα δίκυκλα οχήματά τους, μια αλλιώτικη διαδρομή 10KM, συνδυάζοντας την άθληση με την ομορφιά της πόλης, το φυσικό περιβάλλον και τη θάλασσα.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία Nextbike παραχώρησε, όπως κάθε χρόνο, δωρεάν ποδήλατα σε όσους συμμετέχοντες δεν διαθέτουν το δικό τους δίκυκλο.
Μεγάλος Χορηγός του Ποδηλατικού Γύρου Λεμεσού ήταν η εταιρεία Deloitte, η οποία στηρίζει διαχρονικά αθλητικές δραστηριότητες και ενέργειες, που στόχο έχουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Διοργανωτές: Δήμος Λεμεσού & Ποδηλατική Ομάδα Δήμου Λεμεσού
Επίσημος Χορηγός Λεμεσίων: ΟΠΑΠ Κύπρου
Χορηγοί Λεμεσίων: Medochemie, Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού - KOA, Άγιος Νικόλαος Φυσικό Μεταλλικό Νερό, Marlow Navigation, Hercules Group.
Επικοινωνία και προβολή: Avaton
Πληροφορίες: Αθλητικό Γραφείο Δήμου Λεμεσού | Τηλ: 25 884524 / Email: sports@limassol.org.cy.
Facebook @Lemesia2022 | Instagram @Lemesia
Σχετικά
Direct Orient: Βραδιά ποίησης αφιερωμένη στην ποιήτρια Ελένη Κεφάλα
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει μουσικά ιντερμέδια
Η Ομάδα Εν Δράσει ολοκληρώνει την διεθνή περιοδεία της στη Νίκαια, Γαλλία
Η παράσταση «NEVER JUST I» διερευνά τους πολλαπλούς ρόλους των γυναικών
Mάθε πού θα στηθεί φέτος «Το χωριό του Γαλατά»
Ακόμα και ο Άγιος Βασίλης «μετακόμισε» φέτος στο «Χωριό του Γαλατά» στην Αλάμπρα
Be The Light – Kindness Edition: Μια φιλανθρωπική βραδιά ένταξης, αγγέλων και αξέχαστων εμφανίσεων
Περισσότεροι από 250 καλεσμένοι αναμένεται να παρευρεθούν σε αυτή τη σημαντική βραδιά
Χριστουγεννιάτικο Χωριό και φέτος στον Δήμο Λακατάμειας!
Με 94 περίπτερα γεμάτα με ξεχωριστές δημιουργίες, λιχουδιές και δώρα για όλους!
"Η μαγεία των Χριστουγέννων" με τον ΠΑΣΥΚΑΦ
Μια γιορτινή ημέρα αγάπης για όλη την οικογένεια
Ο γιορτινός Καλοπαναγιώτης θα γεμίσει κλασικά αυτοκίνητα
Χριστουγεννιάτικο Ράλι Κλασσικού Αυτοκινήτου στον Καλοπαναγιώτη
Πιάνο και φλαμένκο με τον Μανώλη Νεοφύτου και τη Φιλίππα Στυλιανούδη
Ένα ζωντανό συναπάντημα πιάνου με φλαμένκο σηματοδοτεί η παράσταση «El Pulso Secreto» που προτείνουν σε Λευκωσία και Λεμεσό ο Μανώλης Νεοφύτου και η Φιλίππα Στυλιανούδη.
Αντίστροφη μέτρηση για τη μαγεία: Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Μαρίνας Αγίας Νάπας ανοίγει σύντομα
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έναρξη του πιο φαντασμαγορικού και πλούσιου Χριστουγεννιάτικου Χωριού της φετινής εορταστικής περιόδου!
10+1 μαγικές εικόνες από το Αμπελοχώρι του Άγιου Βασίλη
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στον Στατό-Άγιο Φώτιο ετοιμάζεται να αοίξει τις πόρτες του
Το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας (CSI) φέρνει τη μαγεία των Χριστουγέννων στην καρδιά της Λευκωσίας!
Η Πλατεία Ελευθερίας μεταμορφώνεται σε ένα Μαγικό Κοινωνικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό
Οκτώ μαγικές ημέρες εορταστικών εκδηλώσεων στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Από 28 Νοεμβρίου μέχρι 5 Δεκεμβρίου