Δημοσιεύτηκε στις 29 Αυγούστου 2022
Εκδρομή στην Πάφο, και δεν εννοούμε στο κέντρο ούτε εξόρμηση σε μία παραλία. Αυτή τη φορά, δεν εννοούσαμε ούτε τις πιο «εκπαιδευτικές» εκδρομές σε έναν από τους αμέτρητους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης.
Η εξόρμηση αυτή μάς βρήκε στο χωριό Τίμη, σε ένα όμορφο μαγαζί που βρίσκεται σχεδόν κυριολεκτικά «πάνω στο κύμα». Ο Filiotis By The Sea λειτουργεί πλέον, εδώ και λίγα χρόνια, με την νέα βεράντα που επιβλέπει το απέραντο γαλάζιο και αποδείχτηκε η καταλληλότερη επιλογή για ψαράκι, Κυριακή μέρα, στην επαρχία Πάφου. Είναι ένα κατάλευκο μαγαζί, όπως θα περίμενες να είναι μια ψαροταβέρνα σε νησί, που μόνο και μόνο από την όψη σε καλεί να κάτσεις για φαγητό.

Με κράτηση κατά προτίμηση μιας και ο κόσμος πάει και έρχεται συνεχώς, φτάσαμε στη βεράντα ντάλα μεσημέρι αλλά εκεί η ατμόσφαιρα είναι αλλιώς. Ο αέρας της θάλασσας σε κάνει να ξεχνάς πως διανύεις έναν από τους πιο ζεστούς μήνες του κυπριακού καλοκαιριού.
Οι ψαρομεζέδες ξεκίνησαν γρήγορα. Μεγάλο ατού να μην περιμένεις για ώρες το φαγητό. Όπως επίσης, μεγάλο ατού είναι και η τόσο φιλική εξυπηρέτηση.

Ορεκτικά με διάφορες αλοιφές – σταθερή αξία σε ψαροταβέρνες – και σαλάτα πριν αρχίσουν οι… αφίξεις των κυρίως πιάτων. Χταποδάκι σχάρας και ξιδάτο, καλαμάρι τηγανιτό, μύδια σε κόκκινη σάλτσα, σουπιές, γαρίδες, bites ξιφία και κροκέτες, μπαρμπούνι, τσιπούρα, σαργός και αθερίνα ακούγονται αρκετά αλλά δεν είναι όλα όσα θα απολαύσεις στους μεζέδες, έχει κι άλλα!


Κι αν όλα αυτά σε κάνουν ήδη να λιγουρεύεσαι, θα σου πω μόνο πως ακολουθεί επιδόρπιο με εποχιακά φρούτα (από τα πιο νόστιμα καρπούζια που δοκίμασα φέτος), μαχαλεπί λιβανέζικο και νόστιμη σιροπιαστή τσιπόπιτα. Έτσι, για να κλείσει γευστικά η εξόρμηση αυτή. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να φύγεις πεινασμένος ούτε παραπονεμένος.
(26991555 / 99611697) Δρόμος Αεροδρομίου, Τίμη, επαρχία Πάφου

Κείμενο / Φωτογραφίες: Νάκης Αντωνίου
Σχετικά
Κατακλυσμός γεύσης με tacos στον Πρωταρά
Το απόλυτο spot για tacos, margaritas και καλοκαιρινή διάθεση
30 μέρη για έξοδο στη Λεμεσό Σάββατο βράδυ
Ωραία ατμόσφαιρα, φαγητό και ποτό σε 30 μαγαζιά της συμπρωτεύουσας για όλα τα γούστα!
15 νέες αφίξεις που συζητιούνται ήδη στην Κύπρο
Νέα εστιατόρια, urban bistrots, ταβερνάκια, burger spots και all-day στέκια άνοιξαν τις πόρτες τους και βάζουν φρέσκο αέρα στη γαστρονομική σκηνή του νησιού
Ραντεβού και πάλι στις αυλές: 13 ταβέρνες στη Λευκωσία για νόστιμα μεζεδάκια
Γνωστές ή πιο «κρυμμένες», μικρές ή λίγο πιο μεγάλες, πλακόστρωτες ή με γρασίδι, νόστιμες και αεράτες
Μια βραδιά αφιερωμένη στην κληρονομιά του κυπριακού οίνου
Το Minthis και η SPM Family Office παρουσιάζουν μια ξεχωριστή εμπειρία γεύσης, πολιτισμού και κινηματογραφικής αφήγησης
Ασημένιο μετάλλιο και 4η θέση στον κόσμο για τη νεαρή σεφ Κωνσταντίνα στον Global Young Chefs Challenge
Η Κύπρος στην παγκόσμια ελίτ της γαστρονομίας
Dirty Burgers, Delivered Differently-Η premium street food εμπειρία της Λευκωσίας αυτό το καλοκαίρι
Για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, το Dirty Burger CY ανεβάζει την εμπειρία επίπεδο
Παλαιά Ελιά: Το καλοκαίρι μεταφέρεται στην πλατεία
Από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, η πλατεία γίνεται σημείο συνάντησης για όσους αναζητούν μια ολοκληρωμένη έξοδο στο κέντρο της πόλης
Το Mazema της Χριστίνας και του Angel ανοίγει ξανά, αυτήν τη φορά σε ένα πρώην γκαράζ αυτοκινήτων
Στο διήμερο opening θα φιλοξενήσει τον Λευτέρη Τσούγκα, από το βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin εστιατόριο Delta της Αθήνας
Global Chefs Challenge Finals 2026: Η Κωνσταντίνα Παπαιωάννου ανάμεσα στους 8 κορυφαίους νεαρούς σεφ του κόσμου
Η Κύπρος βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής
Στο SCALE, η επόμενη έξοδός σου γράφεται σε Chapters!
Το βραβευμένο εστιατόριο της πρωτεύουσας φέρνει ένα νέο γαστρονομικό concept