10 August 2022
Νέες Εκθέσεις , Τέχνη

Μια μοναδική εικαστική έκθεση με ένα "λιωμένο καπνιστήρι"

Οι διάφορες μορφές και πιθανές όψεις του καπνιστηριού ως αντικείμενο, στην εικαστική έκθεση ‘Creation in Flux: Stepping Out’

Δημοσιεύτηκε στις 09 Αυγούστου 2022

Μια ενδιαφέρουσα εικαστική έκθεση θα διεξαχθεί στην Πάφο, με ένα λιωμένο καπνιστήρι γεμάτο... νόημα.

Η καλλιτέχνης, Ευδοκία Γεωργίου παρουσιάζει έργο της, στην εικαστική έκθεση ‘Creation in Flux: Stepping Out’ την οποία οργανώνει το STO5I COLLECTIVE.

Η καλλιτέχνης θα παρουσιάσει το κομμάτι της ‘Melted Kapnistiri’ (‘Λιωμένο Καπνιστήρι). Το κομμάτι αυτό αποτελεί μέρος της σειράς από γλυπτά τα οποία έχουν σαν στόχο να ερευνήσουν της διάφορες μορφές και πιθανές όψεις του καπνιστηριού ως αντικείμενο. Το έργο αυτό είναι φτιαγμένο από κερί, κάρβουνο, λιβάνι και φίλα ελιάς σε συνδυασμό με ένα βίντεο, σε ένα installation με πολύ ενδιαφέρον, στον χώρο της Mama Contemporary στην Πάφο. Τα εγκαίνια της εικαστικής ομαδικής έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 10 του Αυγούστου, ημέρα Τετάρτη η ώρα 19:30.  

103CC7F3-A2EC-4A83-A543-56AE40298866.jpeg

Λίγα λόγια για το έργο ‘Melted Kapnistiri’

Η Ευδοκία Γεωργίου δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα μέσα από τα καθημερινά αντικείμενα, τα οποία μετατρέπει σε γλυπτά. Επηρεασμένη από της διαχρονική Αλληγορία του Πλάτωνα της σπηλιάς η καλλιτέχνης έχει χρησιμοποιήσει αυτή την μετατροπή του οικιακού αντικειμένου σε γλυπτό σε ανώμαλη μορφή, υλικό και ταυτότητα σαν αναφορά στα μέσα ενημέρωσης και τις αναπαραστάσεις της κοινωνίας που κάποτε δεν διστάζει να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα.

Το κέρινο καπνιστήρι λιώνει στην προσπάθειά του να λειτουργήσει όπως θα ήταν φυσιολογικό για να εξαγνίασει τον χώρο. Με αυτό τον τρόπο η καλλιτέχνης απορρίπτει τη χρηστική πλευρά του αντικειμένου και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα διάλογο μεταξύ της ταυτότητας και την λειτουργικότητα του αντικειμένου και την αλλαγή στην συμπεριφορά του.  

Το βίντεο παρουσιάζει την διαδικασία που ακολουθεί το καπνιστήρι μέχρι την αλλαγή στο σχήμα του και την απάρνηση του στην καθιερωμένη του συμπεριφορά. Το γλυπτό, το βίντεο και το installation είναι δημιουργίες της Ευδοκίας Γεωργίου και η μουσική σύνθεση είναι δημιουργία της Πάμελας Θεοφάνους.

Με αυτό το πρωτότυπο έργο τέχνης, η καλλιτέχνης έχει σαν στόχο να προκαλέσει τους θεατές να ξανασκεφτούν την καθημερινότητα τους και το πως λειτουργούν οι ίδιοι και κυρίως τα κοινωνικά συστήματα που μας περιβάλλουν και κατά πόσο μπορεί αυτό να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί σε νέες μορφές.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close