Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουλίου 2022
Ο Υπαίθριος καλοκαιρινός κινηματογράφος στην αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου συνεχίζει την σειρά προβολών του την Πέμπτη 21/07/22 με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni22.
Μία προβολή ντοκιμαντέρ φύσης με τη στήριξη του BirdLife Cyprus και BirdLife Ηνωμένου Βασιλείου) και μία προβολή ταινίας Περιπέτεια στην Ζούγκλα Jungle Cruise.

Eleonora’s Falcon – Life in the Balance (2021)
Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022- 20:00
Με τη στήριξη του BirdLife Cyprus και της RSPB (BirdLife στο Ηνωμένο Βασίλειο)
Γλώσσα: Αγγλική και Ελληνική με αντίστοιχους υποτίτλους.
Διάρκεια: 25’
Μέσα από την ματιά του Μαυρομμάτη, ενός μεταναστευτικού αρπακτικού πουλιού που επισκέπτεται τη Χερσόνησο Ακρωτηρίου για να φωλιάσει το καλοκαίρι, το ντοκιμαντέρ ‘Eleonora’s Falcon – Life in the Balance’ παρουσιάζει τον μοναδικό φυσικό πλούτο της περιοχής και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει. Υγρότοποι, παράκτιοι θαμνώνες, αμμοθίνες, αγροτικές περιοχές, εντυπωσιακοί παραθαλάσσιοι γκρεμνοί... η Χερσόνησος Ακρωτηρίου φιλοξενεί ένα μοναδικό μωσαϊκό οικοτόπων καθώς και το μεγαλύτερο σύμπλεγμα υγροτόπων στο νησί.
Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες περιοχές στο νησί για τη βιοποικιλότητα που αποτελεί καταφύγιο για σπάνια είδη φυτών και άγριας ζωής, καθώς και έναν κατεξοχήν προορισμό για κάθε φυσιολάτρη. Το μέλλον όμως της χερσονήσου, των ειδών και οικοτόπων της βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο. Ολοένα αυξανόμενες πιέσεις για ανάπτυξη, αυθαίρετες επεμβάσεις, αυξημένη επισκεψιμότητα, αλλά και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής απειλούν το ευαίσθητο οικοσύστημα της περιοχής με υποβάθμιση και απώλεια βιοτόπων. Μπορούμε να την προστατεύσουμε
Συντελεστές του project: Σκηνοθεσία – Παραγωγή: Madelaine Westwood

Jungle Cruise - Περιπέτεια στη Ζούγκλα (2021)
Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022-21:00
Η Λίλι ταξιδεύει από το Λονδίνο στη ζούγκλα του Αμαζονίου, επιλέγοντας κατά τύχη τον Φρανκ ως οδηγό, με την ετοιμόρροπη βάρκα του. Είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει ένα αρχαίο δέντρο με απαράμιλλες θεραπευτικές ικανότητες, κρατώντας στα χέρια της τη δύναμη να αλλάξει το μέλλον της ιατρικής.
Αμερικανική οικογενειακή ταινία περιπέτειας της Disney| Με υποτίτλους | Διάρκεια: 127'
Σκηνοθεσία: Τζαουμι Κολλετ Σερα
Πρωταγωνιστούν: Ντουειν Τζόνσον, Εμιλυ Μπλαντ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Χώρος κινηματογραφικών προβολών: Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία
Πληροφορίες: 22 128157
Τα βράδια των εκδηλώσεων του φεστιβάλ Faneromeni 22, τα μουσεία και οι εκθέσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος θα είναι ανοικτά μέχρι τα μεσάνυκτα.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται λαμβάνοντας υπόψη όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ακολουθώντας τις κρατικές οδηγίες για την υγεία και ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού.
Μάθε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος www.boccf.org και στις επίσημες σελίδες του Ιδρύματος στο Facebook & στο Instagram (@boccf) και στο τηλέφωνο 22128157.
Σχετικά
«Transformers 8»: Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ επιστρέφει στο franchise
Ο εμβληματικός σκηνοθέτης αναλαμβάνει την εποπτεία όλων των δημιουργικών πτυχών της όγδοης ταινίας, η οποία βρίσκεται ήδη σε ανάπτυξη στην Paramount.
13 ταινίες βάζουν την κυπριακή δημιουργία στο επίκεντρο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους
Το Εθνικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα της 16ης διοργάνωσης, η ειδική προβολή «Ο Χώρος Ανάμεσα» και δύο νέα βραβεία στο Θέατρο Ριάλτο.
Το «MOTHERWITCH» του βραβευμένου με Emmy Μίνου Παπά έρχεται στους κυπριακούς κινηματογράφους
Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυπριακή ταινία MOTHERWITCH του βραβευμένου με Emmy Νέας Υόρκης σκηνοθέτη Μίνου Παπά έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κύπρου
Τέσσερις νέες ταινίες μάς δίνουν ραντεβού στο σινεμά αυτή την εβδομάδα
Οι αποκαλύψεις για το Facebook, η σκοτεινή πλευρά της τηλεόρασης, μια ανατριχιαστική «Άλλη Μαμά» και μια περιπέτεια φιλίας έρχονται στις κυπριακές αίθουσες στις 8 Οκτωβρίου.
Το Netflix κυκλοφόρησε το νέο τρέιλερ του «Animals» με τον Μπεν Άφλεκ
Πρεμιέρα στην πλατφόρμα στις 9 Οκτωβρίου
Αναστέλλεται η παραγωγή του «The Batman 2» - Ο Ματ Ριβς αποχώρησε λόγω «οικογενειακού ζητήματος»
Τον Ιούλιο, το στούντιο ανέβαλε την πρεμιέρα της ταινίας για τον Φεβρουάριο του 2028
«Avengers: Endgame»: Ξεπέρασε το Avatar και έγινε η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών
Το «Avengers: Endgame» που κυκλοφόρησε το 2019 έχει συγκεντρώσει συνολικά 2,925 δισ. δολάρια στο παγκόσμιο box office
Ο Γούντι Αλεν ετοιμάζει την 51η ταινία του στη Μαδρίτη
Ο Γούντι Αλεν επιστρέφει πίσω από την κάμερα για τη νέα του ταινία, με τα γυρίσματα να ξεκινούν στις 5 Οκτωβρίου και τη Μαδρίτη να βρίσκεται στο επίκεντρο της ιστορίας.
Σαμπρίνα Κάρπεντερ και Μάργκαρετ Κουόλι στο πλευρό του Τομ Χόλαντ στο biopic του Φρεντ Αστέρ
Η Κάρπεντερ θα υποδυθεί την Τζίντζερ Ρότζερς και η Κουόλι την Αντέλ Αστέρ στη νέα ταινία του Πολ Κινγκ, με τον Χόλαντ να αναλαμβάνει τον ρόλο του θρυλικού χορευτή και να ετοιμάζεται για μερικές από τις πιο απαιτητικές χορευτικές σκηνές της καριέρας του.
«Gremlins 3»: Η νέα ταινία μεταφέρεται για το φθινόπωρο του 2028
Η Warner Bros. καθυστερεί για σχεδόν έναν χρόνο την επιστροφή των Γκρέμλιν, με τον Κρις Κολόμπους να επιστρέφει στη σκηνοθεσία της τρίτης ταινίας.
«Η ηχώ της Κύπρου»: Ένα μοναδικό ηχητικό ταξίδι στην Κύπρο του 1953
Το ντοκιμαντέρ της Δανάης Στυλιανού ζωντανεύει σπάνιες ηχογραφήσεις με παραδοσιακά τραγούδια, τσιαττίσματα και προφορική ποίηση, σε μια δωρεάν πρώτη προβολή στη Λευκωσία.
Το «Ocean» του David Attenborough προβάλλεται δωρεάν στη Λευκωσία
Η βραβευμένη με Emmy ταινία μάς ταξιδεύει στα βάθη των ωκεανών, ενώ η βραδιά ολοκληρώνεται με συζήτηση ειδικών και μια ιδιαίτερη γευστική εμπειρία.