Βουτιές στις 14 υπέροχες παραλίες της Αγίας Νάπας

Όλες οι παραλίες της περιοχής που πρέπει να επισκεφθείς

Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουλίου 2022

Οι παραλίες της Αγίας Νάπας θεωρούνται από τις καλύτερες της Κύπρου. Είναι... μεγάλες σε έκταση, αμμώδεις, με κρυστάλλινα νερά, γι' αυτό και κάθε καλοκαίρι προσελκύουν ντόπιους και ξένους.

Σε όλες τις παραλίες της Αγίας Νάπας έχει απονεμηθεί η γαλάζια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ψηλό επίπεδο της καθαριότητας και τις εξαιρετικές διευκολύνσεις που προσφέρονται σύμφωνα με τα επίπεδα που καθορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ σε όλες υπάρχουν και διευκολύνσεις για όλα τα θαλάσσια σπορ...

Ανακάλυψε τις καλύτερες παραλίες της αγαπημένης σου περιοχής... κι ετοιμάσου για βουτιές!

ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ / ΜΙΚΡΗ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ
Η παραλία Μακρόνησος βρίσκεται 5 χιλιόμετρα δυτικά από το κέντρο της Αγίας Νάπας. Είναι μια αμμώδης παραλία, καλυμμένη με χρυσή άμμο, ενώ τα κύματα της είναι μέτριας έντασης. Η παραλία αυτή έχει δημιουργηθεί από ένα σύμπλεγμα ορμίσκων. Οι ορμίσκοι εκτείνονται σε διαφορετικές κατευθύνσεις, ο ένας δυτικά, ο δεύτερος νοτιοδυτικά και ο τρίτος νοτιοανατολικά. Το νοτιοδυτικό τμήμα της παραλίας βρίσκεται εντός της περιοχής SPA του δικτύου Natura 2000. Στην περιοχή υπάρχουν χώροι διαμονής προς ενοικίαση, εστιατόρια και περίπτερα. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την νεκρόπολη Μακρονήσου και να περπατήσετε είτε ανατολικά προς την παραλία Βαθειά Γωνιά είτε δυτικά προς την παραλία της Αγίας Θέκλας.

ΝΗΣΙ
Η παραλία Νησί βρίσκεται 3,3 χιλιόμετρα δυτικά του κέντρου της Αγίας Νάπας και είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου κατά τη θερινή περίοδο. Είναι μια αμμώδης παραλία που σχηματίζεται εντός φυσικού κόλπου, καλυμμένη από λεπτή χρυσή άμμο, με πολύ ήπια κύματα και καλά προστατευμένη από ανέμους. Στο δυτικό τμήμα της παραλίας υπάρχει ένα νησάκι σε μικρή απόσταση από την ακτογραμμή (45 μέτρα). Μπορεί κανείς να περπατήσει δυτικά μέχρι την παραλία Μακρόνησος και να επισκεφθεί και τη νεκρόπολη Μακρονήσου. Στην περιοχή υπάρχουν χώροι διαμονής προς ενοικίαση, εστιατόρια, περίπτερα, καταστήματα καθώς και σχολή καταδύσεων. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής παραλία για τη νεολαία όπου κατά την καλοκαιρινή περίοδο διοργανώνονται συνέχεια beach πάρτι με γνωστούς dj και συγκροτήματα. Πληροφορίες για τα διάφορα πάρτι μπορεί κανείς να μάθει από τις αφίσες που αναρτώνται σε διάφορα σημεία της παραλίας και όχι μόνο.

NISSI BAΥ
Η παραλία Νησί Μπέι βρίσκεται 3,5 χιλιόμετρα δυτικά του κέντρου της Αγίας Νάπας, είναι καλυμμένη με ψιλή χρυσή άμμο ενώ είναι πολύ προστατευμένη από ανέμους, με αποτέλεσμα τα κύματα της να είναι πολύ μικρά. Είναι παραλία με βραχώδεις σχηματισμούς στο κεντρικό και δυτικό τμήμα της. Υπάρχει φυσική χρυσή αμμουδιά που συνορεύει με την όμορφη παραλία Νησί. Επίσης, στο ανατολικό τμήμα της παραλίας υπάρχει και ένα νησάκι σε μικρή απόσταση από την ακτογραμμή (45 μέτρα). Λόγω του μικρού βάθους του νερού της θάλασσας μεταξύ του νησιού και της ακτής, αλλά και λόγω της σχετικά μικρής απόστασης των δύο αυτών σημείων και της δράσης των παράκτιων ρευμάτων, παρατηρείται το φαινόμενο της ένωσης της παραλίας με το νησάκι μέσω του σχηματισμού αμμολωρίδας. Το φαινόμενο είναι πραγματικά καταπληκτικό και αποτελεί σημείο κατατεθέν τόσο για την Αγία Νάπα όσο και την Κύπρο γενικότερα. Κι από αυτή την παραλία έχει τη δυνατότητα κάποιος να περπατήσει προς τη δύση, μέχρι την παραλία Μακρόνησος αλλά και να επισκεφθεί την παρακείμενη νεκρόπολη. Στην περιοχή υπάρχουν χώροι διαμονής προς ενοικίαση, εστιατόρια και περίπτερα.

ΑΓΙΑ ΘΕΚΛΑ
Η παραλία Αγία Θέκλα βρίσκεται 6,5 χιλιόμετρα δυτικά του κέντρου της Αγίας Νάπας. Είναι αμμώδης φυσική παραλία σε βραχώδες υπόστρωμα, καλυμμένη με λεπτή χρυσή άμμο, ενώ τα κύματά της είναι μικρής έντασης. Πήρε το όνομά της από την Αγία στην οποία είναι αφιερωμένο το λαξευμένο παρακείμενο εκκλησάκι καθώς και η νεότερη λευκή εκκλησία. Η παραλία βρίσκεται εντός της περιοχής SPA του δικτύου Natura 2000. Υπάρχει δυνατότητα για περπάτημα είτε ανατολικά προς την παραλία Βαθειά Γωνιά, είτε δυτικά προς το γραφικό λιμανάκι του Ποταμού του Λιοπετρίου μέσω πεζόδρομου που ενώνει τα δύο σημεία. Στην περιοχή υπάρχουν εστιατόρια και περίπτερα.

ΑΜΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥΡΗ
Η παραλία Άμμος του Καμπούρη βρίσκεται 2 χιλιόμετρα ανατολικά του κέντρου της Αγίας Νάπας. Είναι μια βραχώδης παραλία στο μεγαλύτερο τμήμα της, ενώ στο κέντρο της εντοπίζεται μια μικρού μήκους αμμώδης ακτή. Είναι καλυμμένη με απαλή χρυσή άμμο και τα κύματά της είναι μέτριας έντασης. Βρίσκεται μεταξύ των θαλασσινών σπηλιών της Αγίας Νάπας (1 χιλιόμετρο) και της παραλίας Λιμνάρα (2 χιλιόμετρα).

ΛΙΜΝΑΡΑ
Η παραλία Λιμνάρα είναι μια μικρή αμμώδης παραλία σε βραχώδη κόλπο, καλυμμένη από λεπτή χρυσή άμμο και με ήπια κύματα. Βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Κάβο Γκρέκο 3,5 χιλιόμετρα ανατολικά του κέντρου της Αγίας Νάπας. Το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας βρίσκεται μπροστά από ξενοδοχειακό συγκρότημα. Στην περιοχή υπάρχουν χώροι διαμονής προς ενοικίαση και εστιατόρια. Η παραλία βρίσκεται κοντά από τις θαλασσινές σπηλιές του Κάβο Γκρέκο, τα ονομαζόμενα «Παλάτια». Τα «Παλάτια» είναι σπηλιές οι οποίες υπάρχουν μέσα σε θαλάσσιες χαράδρες ύψους μέχρι 10 μέτρων.

ΛΟΥΚΚΟΣ ΤΟΥ ΜΑΝΤΗ
Η παραλία Λούκκος του Μάντη βρίσκεται δυτικά από το Λιμανάκι της Αγίας Νάπας. Είναι μια μικρή βραχώδης παραλία όπου σε ορισμένα σημεία υπάρχει και περιορισμένη αμμουδιά. Η παραλία είναι καλυμμένη από βότσαλα και άμμο, ενώ τα κύματα της είναι μέτριας έντασης. Βρίσκεται στα δυτικά του Λιμανιού της Αγίας Νάπας. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχει ο πεζόδρομος, ο οποίος συνδέει το Λιμανάκι της Αγίας Νάπας με την παραλία Βαθειά Γωνιά. Στην περιοχή υπάρχουν χώροι διαμονής προς ενοικίαση, εστιατόρια και περίπτερα.

ΚΟΛΠΟΣ ΚΟΝΝΟΣ
Ο κόλπος Κόννος είναι μία μικρή παραλία που βρίσκεται 6 χιλιόμετρα ανατολικά του κέντρου της Αγίας Νάπας, στο βάθος ενός μεγάλου κόλπου. Αποτελείται από δύο μικρές αμμώδεις παραλίες που χωρίζονται μεταξύ τους με ένα βραχώδες μικρό ακρωτήρι. Η παραλία είναι καλά προστατευμένη από ανέμους, σχεδόν χωρίς καθόλου κύμα και είναι καλυμμένη με χρυσή και λεπτή άμμο. Είναι δημοφιλής παραλία τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους ντόπιους. Κατηφορίζοντας προς την παραλία ο επισκέπτης περνά μέσα στα πεύκα και στο πράσινο, ενώ η θέα από την κορυφή είναι ιδανική για φωτογραφίες. Στην περιοχή υπάρχουν ξενοδοχεία, διαμερίσματα προς ενοικίαση, εστιατόρια και περίπτερα. Εκτός από τα θαλάσσια σπορ που διοργανώνονται στην παραλία είναι και σημείο διέλευσης μικρών βαρκών, καθότι σε διπλανές παραλίες έχει ιδανικούς κόλπους για στάθμευση πλοιαρίων και βουτιές σε καταγάλανα νερά. Η παραλία βρίσκεται κοντά στο Ακρωτήρι Γκρέκο, το οποίο είναι δημοφιλές μέρος για πεζοπορία και εξερεύνηση της μοναδικής χλωρίδας και πανίδας της περιοχής. Το Κάβο Γκρέκο αποτελεί Εθνικό Δασικό Πάρκο και προστατεύεται απάτη διεθνή συνθήκη Natura.

ΠΕΡΝΕΡΑ Η παραλία Περνέρα βρίσκεται 1,8 χιλιόμετρα δυτικά από το κέντρο της Αγίας Νάπας. Είναι αμμώδης παραλία στο βόρειο τμήμα της, ενώ στο νότιο δυτικό τμήμα της εντοπίζονται βραχώδεις σχηματισμοί λόγω της χερσονήσου που αναπτύσσεται εκεί και την οριοθετεί από τα δυτικά. Είναι καλυμμένη με χρυσή άμμο και έχει κύματα μέτριας έντασης. Κατά μήκος της παραλίας βρίσκεται ο πεζόδρομος, ο οποίος συνδέει το λιμανάκι της Αγίας Νάπας με την παραλία Βαθειά Γωνιά. Υπάρχει δυνατότητα πεζοπορίας προς τη δύση, μέχρι την παραλία Μακρόνησος όπου μπορείτε να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο της νεκρόπολης Μακρονήσου. Στην περιοχή υπάρχουν χώροι διαμονής προς ενοικίαση.

ΒΑΘΕΙΑ ΓΩΝΙΑ
Η παραλία Βαθειά Γωνιά βρίσκεται 2,2 χιλιόμετρα δυτικά από το κέντρο της Αγίας Νάπας. Είναι αμμώδης παραλία η οποία βρίσκεται σε φυσικό βραχώδη κόλπο. Το σχήμα της παραλίας καθόρισε και την ονομασία της. Είναι καλυμμένη από ψιλή χρυσή άμμο, έχει κύματα μέτριας έντασης και είναι απόλυτα προστατευμένη από τον άνεμο. Η ακτή διαχωρίζεται με πεζόδρομο ο οποίος την συνδέει ανατολικά με το λιμανάκι της Αγίας Νάπας και δυτικά με την παραλία Μακρόνησος όπου μπορεί κανείς να επισκεφθεί την νεκρόπολη της Μακρονήσου. Στην περιοχή υπάρχουν χώροι διαμονής προς ενοικίαση και εστιατόρια.

ΓΛΥΚΥ ΝΕΡΟ
Η παραλία Γλυκύ Νερό βρίσκεται 1 χιλιόμετρο ανατολικά του κέντρου της Αγίας Νάπας. Είναι μια αμμώδης παραλία σε φυσικό κόλπο, ακριβώς δίπλα από τις θαλασσινές σπηλιές της Αγίας Νάπας. Είναι καλυμμένη με ψιλή χρυσή άμμο και τα κύματα της είναι μέτριας έντασης. Στην περιοχή υπάρχουν χώροι διαμονής προς ενοικίαση και εστιατόρια. Οι θαλασσινές σπηλιές της Αγίας Νάπας, οι οποίες βρίσκονται στο τέλος της παραλίας, είναι πολύ ενδιαφέρουσες για εξερεύνηση και φωτογράφηση.

ΚΕΡΜΙΑ
Η παραλία Κέρμια βρίσκεται δύο χιλιόμετρα ανατολικά της Αγίας Νάπας στον κύριο δρόμο που οδηγεί στο Κάβο Γκρέκο.

ΠΑΝΤΑΧΟΥ
Η παραλία Πανταχού βρίσκεται ανατολικά από το Λιμανάκι της Αγίας Νάπας. Είναι μια φαρδιά αμμώδης παραλία σε φυσικό μεγάλο κόλπο, καλυμμένη από ψιλή χρυσή άμμο με κύματα μέτριας έντασης. Είναι η μακρύτερη παραλία της Αγίας Νάπας καθώς ξεκινάει από το Λιμανάκι και φτάνει μέχρι τη γειτονική παραλία Γλυκύ Νερό, συνολικής απόστασης 1,2 χιλιομέτρων περίπου. Στην περιοχή υπάρχουν χώροι διαμονής προς ενοικίαση, εστιατόρια, περίπτερα καθώς και καταστήματα. Σε κοντινή απόσταση από την παραλία βρίσκεται το Δημοτικό Μουσείο «ΘΑΛΑΣΣΑ», το Μεσαιωνικό Μοναστήρι και το Υδραγωγείο της Αγίας Νάπας.

ΚΑΤΣΑΡΚΑ
Η παραλία Κατσαρκά βρίσκεται 1 χιλιόμετρο δυτικά από το κέντρο της Αγίας Νάπας. Είναι μια φαρδιά βραχώδης ακτή με μικρά αμμώδη τμήματα σε λίγα σημεία. Η παραλία είναι καλυμμένη με αμμοχάλικο και τα κύματά της είναι μέτριας έντασης. Βρίσκεται 500 μέτρα από το Λιμανάκι της Αγίας Νάπας. Κατά μήκος της παραλίας διέρχεται ο πεζόδρομος, ο οποίος συνδέει το Λιμανάκι της Αγίας Νάπας με την παραλία Βαθειά Γωνιά. Στην περιοχή υπάρχουν χώροι διαμονής προς ενοικίαση.

*Kεντρική εικόνα: Isola beach bar
**Στις παραλίες παρέχονται οι εξής διευκολύνσεις: αποδυτήρια, τουαλέτες, κρεβατάκια παραλίας, ομπρέλες και χώροι στάθμευσης. Οι υπηρεσίες ναυαγοσώστη με ναυαγοσωστικό εξοπλισμό καθώς και Πρώτες Βοήθειες προσφέρονται από τις 10:00-18:00 κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο. Επίσης στις περισσότερες παραλίες υπάρχει υποδομή για θαλάσσια αθλήματα. Οι παραλίες είναι προσβάσιμες με αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα, ποδήλατο καθώς και με τα πόδια.

Ατζέντα
October 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close