Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουλίου 2022
Η κυρία Έρμη, με καταγωγή από τους Αγίους Βαβατσινιάς, ένα γραφικό και πανέμορφο χωριουδάκι στην Επαρχία Λάρνακας, ονειρευόταν μια ζωή να δημιουργήσει τη δική της βιοτεχνία με γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες και άλλα προϊόντα κρατώντας ζωντανή την παράδοση του τόπου μας!
Και να που το όνειρό της έγινε πραγματικότητα, αφού από το 1995 κατάφερε μετά από σκληρή δουλειά να παράγει τα δικά της παραδοσιακά προϊόντα και εν τέλει το 2004, τον δικό της χώρο.
Μετά από 18 χρόνια λοιπόν, η κυρία Έρμη άνοιξε και το δικό της καφεστιατόριο, το οποίο έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τη βιοτεχνία, αφού σε αυτό θα δοκιμάσεις τα θεσπέσια γλυκά της και πολλές άλλες παραδοσιακές νοστιμιές.

'''Ηταν το όνειρό μου πράγματι. Το όνειρο ήταν η βιοτεχνία και ολοκληρώθηκε τώρα με το καφεστιατόριο. Το καφεστιατόριό μας θα το συναντήσεις στο κέντρο του χωριού. Πρόκειται για ένα γραφικό στέκι, με μια δροσερή αυλή, με κληματαριά, ελαιόδεντρα και φρέσκο αεράκι. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη βιοτεχνία μας και με αυτό τον τρόπο οι ντόπιοι και οι ξένοι μπορούν να απολαύσουν τα παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού μας, τον φρέσκο σουτζούκο, τις σπιτικές μαρμελάδες κ.ά.
''Στο καφεστιατόριο σερβίρουμε καφέ, φρέσκους χυμούς, καθώς και πλούσιο κυπριακό brunch με τα σπιτικά γλυκά του κουταλιού που παράγω και πουλώ στη βιοτεχνία μας -αφού αν και ανοίξαμε αυτές τις μέρες -οι πελάτες μας τα ζητάνε συνεχώς. Το κυπριακό brunch περιλαμβάνει λούντζα, χαλλούμι, λουκάνικο, αυγά, ψωμί χωριάτικο, χωριάτικες ελιές κ.ά.

Επίσης προσφέρουμε γιαούρτι με φρούτα του δάσους, pancakes, κρέπες αλλά και φαγητό όπως club sandwich, veggie burger, ομελέτες, δροσερές σαλάτες ενώ μελλοντικά ο πελάτης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει κυπριακή σούβλα, κλέφτικο και άλλες νοστιμιές του τόπου μας''.
''Στο καφεστιατόριο της Έρμης αξίζει να έρθεις, πρώτα απ' όλα για να δεις την πανέμορφη θέα του χωριού μας, να απολαύσεις το καφεδάκι σου χαλαρά και όμορφα σε ένα πραγματικά ήσυχο και καταπράσινο περιβάλλον, αλλά και να ζήσεις από κοντά την παράδοση'', μας ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δωρεάν Εργαστηρια σουτζούκου, ππαλουζέ και άλλων παραδοσιακών προϊόντων:
Μάθε πως, από τις 28 Αυγούστου μέχρι το τέλος του έτους, η κυρία Έρμη θα παραδίδει δωρεάν εργαστήρια παρασκευής σουτζούκου, ππαλουζέ, γλυκών του κουταλιού και άλλων παραδοσιακών προϊόντων. Εκεί θα δεις πώς φτάχνονται οι παραδοσιακές νοστιμιές του τόπου μας, αλλά θα έχεις και την ευκαιρία να φτιάξεις τον δικό σου σουτζούκο και να δοκιμάσεις!
Πληρ. 24 352202/99 311520
Μαρίνα Χατζηχριστοδούλου
Σχετικά
Αυτή είναι η εταιρεία που αναλαμβάνει το Θαλασσάκι, το θρυλικό café στην παραλία
Κατακυρώθηκε η πενταετής διαχείριση του χώρου, ενώ καθορίστηκε και ανώτατο πλαφόν τιμών σε βασικά προϊόντα όπως καφές, νερό, μπύρα και κρασί.
Isola Beach Bar: Από τον πρώτο καφέ μέχρι το τελευταίο cocktail στο Nissi Beach
Ένας προορισμός που έχει καταφέρει να συνδέσει τη χαλάρωση της παραλίας με τη γαστρονομία και την ατμόσφαιρα ενός σύγχρονου all day and night restaurant.
Αύγουστος κάτω από τις βουκαμβίλιες του iPANEMA
Ένας χώρος που προσφέρει μια διαφορετική πλευρά του καλοκαιριού, πιο χαλαρή, πιο ατμοσφαιρική και πιο απολαυστική
Η κουζίνα του Columbia Sun αξίζει τη δική της θέση στο καλοκαίρι
Κι αυτό γιατί την χαρακτηρίζουν η ποιότητα, η ισορροπία και οι αξέχαστες γεύσεις
5 διευθύνσεις στην Κύπρο για πραγματικά καλό burger
Ζουμερά smashed patties, λιωμένα τυριά, αφράτα buns και πληθωρικά toppings: πέντε διευθύνσεις για όσους παίρνουν το burger στα σοβαρά
Ένα δημοφιλές σουβλατζίδικο σε κερνάει το πρώτο ποτήρι κρασί (για μία ολόκληρη εβδομάδα)
Αν αγαπάς το καλό φαγητό και το κρασί, τότε αυτή η εβδομάδα είναι η ιδανική αφορμή για μια έξοδο
Ένα οικογενειακό εστιατόριο, στον Πρωταρά, που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου
Εδώ θα απολαύσεις αυθεντικές κυπριακές και μεσογειακές γεύσεις καθώς και φιλική εξυπηρέτηση
Αγαπημένο στέκι για brunch στο χωριό επιστρέφει και ανοίγει ξανά τις πόρτες του
Το γνωστό καφενείο επαναλειτουργεί υπό νέα διεύθυνση και δίνει ξανά ραντεβού με τους φίλους του
Κλείνει διάσημο ταβερνάκι σε ένα από τα πιο όμορφα ορεινά χωριά μας
Η ανακοίνωση της επιχείρησης
Μια διάσημη ψησταριά, σε περιμένει ξανά στην αυλή της για μεζεδάκια μετά μουσικής
Μία περιήγηση στα μουσικά στέκια της Κύπρου με στάσεις στη Λευκωσία, στην Κακοπετριά, στην Πάφο και τη Λεμεσό.
30 εστιατόρια για τη σούβλα του Δεκαπενταύγουστου
Τα εστιατόρια που σερβίρουν μπουφέ ή μεζέ ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο
Το εστιατόριο ΚΥΠΡΙΑΚΟΝ από το παλιό λιμάνι Λεμεσού, στο Fig Tree Bay στον Πρωταρά
Το μενού αντλεί την έμπνευσή του από την Κύπρο και τη Μεσόγειο