Cine News , Κινηματογράφος

Θερινό σινεμά και μουσικές στην Πλατεία Ελευθερίας

Στην καρδιά της πρωτεύουσας

Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουλίου 2022

Δίπλα στα ενετικά τείχη, στο Αμφιθέατρο Πλατείας Ελευθερίας, τις Τετάρτες από 13 Ιουλίου μέχρι 31 Αυγούστου παρακολουθούμε βραβευμένες ταινίες, ενώ οι Δευτέρες μας αποκτούν μουσική ταυτότητα.

Το Δίκτυο Εθελοντών «Λευκωσιάζω» με την στήριξη του Δήμου Λευκωσίας διοργανώνει και φέτος, υπαίθριες καλοκαιρινές προβολές κινηματογραφικών ταινιών. Η φετινή προσθήκη είναι ιδιαίτερα μελωδική καθώς πέρα από τις κινηματογραφικές μας Τετάρτες, στο Αμφιθέατρο της Πλατείας Ελευθερίας, θα συναντιόμαστε και τις Δευτέρες για θερινές, μουσικές βραδιές.

Στο Αμφιθέατρο της Πλατείας Ελευθερίας, έξι κινηματογραφικές ταινίες και τέσσερις μουσικές βραδιές με κινηματογραφική θεματική, θα δροσίσουν τις νύχτες μας.

Αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου και για τις επόμενες τρεις Δευτέρες, θα ακούμε ζωντά, αφιερώματα στον αμερικανικό, γαλλικό, ισπανικό και φυσικά ελληνικό κινηματογράφο, ενώ τις Τετάρτες μας από τις 13 Ιουλίου μέχρι και τις 31 Αυγούστου (με διάλειμμα στις 20 Ιουλίου & 18 Αυγούστου) θα συναντιόμαστε στα ενετικά τείχη για τις προβολές του Θερινού Σινεμά Λευκωσιάζω.

Οι αφορμές να ζούμε τη Λευκωσίας, να απολαμβάνουμε την πόλη και να την περπατάμε τις νύχτες του καλοκαιριού, συνεχώς και αυξάνονται.

Το Δίκτυο Εθελοντών Λευκωσιάζω φέτος μέσα από την δράση του Θερινού Σινεμά θα στηρίξει την Κοινότητα Αγίου Λουκά του Ιατρού, διαθέτοντας όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των προϊόντων που θα προσφέρονται κατά τη διάρκεια των προβολών.

Το πρόγραμμα των μουσικών αφιερωμάτων αναλυτικά:

Δευτέρα 11 Ιουλίου

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Η Katherine Πέτρου με συνοδεία κιθάρας θα μας παρουσιάσει διάσημα κομμάτια βγαλμένα από παλιές ταινίες και μιούζικαλ, όπως το «Breakfast at Tiffany’s» (1961)και το «The Sound of Music» (1965).

Δευτέρα 18 Ιουλίου

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Μία βραδιά με την Βανέσσα Μεγαλέμου να ερμηνεύει τραγούδια για μεγάλους και μικρούς που ακούστηκαν στον γαλλικό κινηματογράφο

Δευτέρα 25 Ιουλίου

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

O Βασίλης Βουρβόπουλος επιμελείται την βραδιά που περιλαμβάνει και παρουσίαση νέων ταλέντων κάτω από την διεύθυνση του | Vassilis Vourvopoulos directs the evening that also includes a presentation of new talents under his direction.

Δευτέρα 01 Αυγούστου

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Ο Αλέξης Κάσινος με συνοδεία φωνής θα παρουσιάσουν τραγούδια μεγάλων καλλιτεχνών που όλοι αγαπήσαμε

Το πρόγραμμα των κινηματογραφικών προβολών αναλυτικά:

Τετάρτη 13 Ιουλίου, West Side Story

Με το remake μιας ταινίας θρύλου στην ιστορία του κινηματογράφου, το εμβληματικό «West Side Story» ξεκινούν οι θερινές προβολές του «Λευκωσιάζω» στο αμφιθέατρο της πλατείας Ελευθερίας.

Εξήντα χρόνια μετά το μυθικό μιούζικαλ των Ρόμπερτ Γουάιζ, Τζερόμ Ρόμπινς, Άρθουρ Λόρεντς, Στίβεν Σοντχάιμ και φυσικά τη μουσική του Λέοναρντ Μπερνστάιν, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, έδωσε σάρκα και οστά σε ένα παιδικό του όνειρο σκηνοθετώντας το West Side Story.

Εμπνευσμένη από το έργο του Σαίξπηρ, «Ρωμαίος και της Ιουλιέτα», η υπόθεση του μιούζικαλ, μεταφέρεται στο μισογκρεμισμένο Απερ Γουέστ Σάιντ της δεκαετίας του 1950, όπου δύο αντίπαλες συμμορίες, οι λευκοί Τζετς και οι Πορτορικανοί Σαρκς, συγκρούονται άγρια.

Τετάρτη 27 Ιουλίου, No Time To Die

Την 25η περιπέτεια του Τζέιμς Μποντ, “No Time To Die”, θα απολαύσουμε την Τετάρτη 27 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο της πλατείας Ελευθερίας.

Για τον Ντάνιελ Κρεγκ αυτή είναι η τελευταία φορά που υποδύθηκε τον θρυλικό πράκτορα 007 και έτσι το “No Time To Die” αποτελεί το τέλος μιας εποχής.

Όσον αφορά την πολυσυζητημένη υπόθεση, ο Τζέιμς Μποντ έχει εγκαταλείψει την ενεργό δράση και απολαμβάνει μια ήρεμη ζωή στη Τζαμάικα.

Η γαλήνη της καθημερινότητάς του θα είναι προσωρινή και θα διακοπεί απότομα όταν ένας παλιός γνώριμος, ο Φίλιξ Λέιτερ της CIΑ, θα εμφανιστεί για να ζητήσει τη βοήθειά του. Η αποστολή διάσωσης ενός επιστήμονα τον οποίο έχουν απαγάγει θα αποδειχθεί πολύ πιο περίπλοκη απ’ ό,τι έδειχνε.

Τετάρτη 03 Αυγούστου, A Star is Born

Στην ταινία «Ένα Αστέρι Γεννιέται», δυο καθιερωμένα πλεόν «αστέρια», ο Μπράντλεϊ Κούπερ και η Lady Gaga, επιχειρούν να αναγεννηθούν ως σκηνοθέτης και ηθοποιός, πραγματοποιώντας ο πρώτος το σκηνοθετικό του ντεμπούτο και η δεύτερη την πρώτη της μεγάλη κινηματογραφική εμφάνιση.

Μια ιστορία αγάπης με τον γνωστό μουσικό της country Τζάκσον Μέιν (Κούπερ) να ερωτεύεται την καλλιτέχνη Άλι (Gaga). H Άλι, αφήνει το όνειρο της να χάνεται και εγκαταλείπει την προσπάθεια της προκειμένου να γίνει μεγάλη τραγουδίστρια. Εκεί, ο Τζακ θα της δώσει την ώθηση που χρειάζεται. Μια λαμπρή καριέρα ξεκινά, η προσωπική όμως σχέση των δύο Star θα αρχίσει να καταρρέει.

Τετάρτη 10 Αυγούστου, Marry Me

Στη ρομαντική ταινία, “Marry Me”, που πρωταγωνιστεί, η Jennifer Lopez ψάχνει απεγνωσμένα την αληθινή αγάπη, ύστερα από μια ερωτική απογοήτευση.

Οι σταρ της ποπ, Κατ Βαλντέζ και Μπαστιάν σχεδιάζουν να παντρευτούν μπροστά στους θαυμαστές τους κατά τη διάρκεια μιας φαντασμαγορικής συναυλίας. Την τελευταία στιγμή, όμως, η Κατ ανακαλύπτει ότι εκείνος την απατά και αποφασίζει να παντρευτεί τον πρώτο τυχόντα από το κοινό.

Τετάρτη 24 Αυγούστου, The Lion King

Το κινηματογραφικό animation της Disney, The Lion King που κυκλοφόρησε στις αίθουσες το 1994, αδιαμφισβήτητα στιγμάτισε τις παιδικές ηλικίες της γενιάς των 90's.

Η ιστορία του Βασιλιά των Λιονταριών, οι αξέχαστοι χαρακτήρες του Rafiki, Mufasa, Scar, αλλά και οι ατάκες των Pumba και Timon ξαναζωντανεύουν μέσα από ένα live-action remake που θα λατρέψουν όλοι -μικροί και μεγάλοι!

25 χρόνια μετά την προβολή του φιλμ, ο Jon Favreau δίνει μια πιο φρέσκια και ρεαλιστική πνοή, παρέα με ένα καστ που θα σας εντυπωσιάσει. Πρωταγωνιστής, ο ταλαντούχος τραγουδιστής και ηθοποιός Donald Glover που δανείζει τη φωνή του σε έναν από τους πιο αξιολάτρευτους χαρακτήρες όλων των εποχών, τον Simba, ενώ ακούγονται επίσης και οι Seth Rogen, James Earl Jones και Chiwetel Ejiofor.

Τετάρτη 31 Αυγούστου, Eiffel

Το Παρίσι θεωρείται μία από τις πιο ρομαντικές πόλεις του κόσμου, με τον Πύργο του Άιφελ να αποτελεί συχνά το σκηνικό για τις φωτογραφίες ερωτευμένων ζευγαριών.

Η τελευταία ταινία του φεστιβάλ, προβάλλει μια ρομαντική θεωρία, ότι η δομή χτίστηκε από τον δημιουργό της ως φόρο τιμής στη γυναίκα που αγαπούσε.

Η ταινία «Άιφελ», αφηγείται την ιστορία του μηχανικού Γκούσταβ Άιφελ (τον υποδύεται ο ηθοποιός Ρομέν Ντουρίς) και το ταξίδι του να κατασκευάσει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αξιοθέατα του κόσμου.

Όπως και στην πραγματική ζωή, η ταινία απεικονίζει τον Άιφελ ως αρχικά απρόθυμο να κατασκευάσει τον πύργο 324 μέτρων, που προοριζόταν ως προσωρινή κατασκευή για την είσοδο στην Παγκόσμια Έκθεση του 1889. Ωστόσο, σε μια απόφαση που μπερδεύει τους ιστορικούς, τελικά συμφώνησε.

Η εξήγηση της ταινίας για αυτήν την αλλαγή στάσης είναι μια γυναίκα που ονομάζεται Αντριέν Μπουρζ (Έμμα Μάκεϊ), την οποία ο Άιφελ αγαπούσε ως νεαρός άνδρας, αλλά του αρνήθηκαν την άδεια να παντρευτεί.

ΟΔΗΓΙΕΣ | ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΘΕΑΤΕΣ

Το κοινό παρακαλείται να προσέρχεται στο θέατρο το αργότερο 30 λεπτά πριν από την έναρξη των προβολών.

Χώρος: Αμφιθέατρο Πλατείας Ελευθερίας

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος Ελεύθερη

Διοργανωτής: Δίκτυο Εθελοντών «Λευκωσιάζω»

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close