Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ο καιρός του μεζέ, έφτασε!

Το ταβερνάκι που πρέπει να επισκεφθείς αυτό το καλοκαίρι

Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουνίου 2022

Σε αυτή τη ζωή τα πιο σημαντικά πράγματα, αυτά που στα αλήθεια μετράνε, είναι και τα πιο μικρά. Μία βόλτα ηλιόλουστη. Ένα χαμόγελο. Μία βουτιά σε γαλαζοπράσινα νερά! Ένα τραγούδι. Ένας καφές με τη θέα που προτιμάς. Ένα πιάτο φαγητό φτιαγμένο με αγάπη και αγνές πρώτες ύλες. Στα στέκια εκείνα που πας και ξαναπάς γιατί τα ξέρεις και τα εμπιστεύεσαι.

Τώρα που πια το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, τα στέκια αυτά "ανθίζουν" μαζί με τα λουλούδια τους. Έβγαλαν ήδη τα τραπεζάκια τους έξω, στις αυλές τους. Σε αυλές που ήδη φύτρωσαν βασιλικοί και ορτανσίες, ενώ και η βουκαμβίλια σκαρφαλώνει στην πέργολα πιο σίγουρη από ποτέ.

Είναι ο καιρός λοιπόν να πας στην ταβέρνα! Όχι, όμως όποια κι όποια. Αλλά στην ταβέρνα στην εξοχή... που δεν είναι άλλη από την ξακουστή ταβέρνα Καμασιάς στο Παραλίμνι, η οποία εδώ και 50 χρόνια σε φιλοξενεί στον υπέροχο χώρο της, τον οποίο ξεχωρίζεις τόσο για τη φιλική ατμόσφαιρά του όσο και για τη δροσιά του! Μία ταβέρνα ιδιαίτερα δημοφιλή χάρη στα νόστιμα πιάτα της αλλά και την υπέροχη αυλή της, πλημμυρισμένη από πράσινο, που σε φιλοξενεί τις ζεστές μέρες και νύχτες του καλοκαιριού. 

Είναι εκείνη η ταβέρνα που θέλεις πάντα να επισκέπτεσαι τα καλοκαίρια σου, μετά το μπάνιο στη θάλασσα. Εκείνη που σου σερβίρει μεζεδάκια που αναπολείς για καιρό! Εκείνη που έχει μουσική και καλό κρασί από κάβα για να συνοδεύει τις κουβέντες της παρέας. Εκείνη που ο άσος της κρύβεται στους μεζέδες. Στον μικρό και στον μεγάλο μεζέ που μπορεί να ικανοποιήσει κάθε όρεξη και κάθε ουρανίσκο!

Κάτσε λοιπόν στην ολάνθιστη αυλή του και ευχαριστήσου, αν είναι νωρίς, τον μικρό μεζέ της (€17.90), ο οποίος περιλαμβάνει σαλάτα χωριάτικη, ορεκτικά όπως ταχίνι, τζατζίκι, ταραμά και ελιές, χαλλούμι και λούντζα, λουκάνικο σχάρας, πιλάφι, μανιτάρια σχάρας, ξεχωριστά τσιπς από κολοκάσι, γευστικό σουβλάκι χοιρινό, πανσέτα χοιρινή, κοτόπουλο σουβλάκι ή φιλέτο, συκώτι βοδινό, πατάτες τηγανητές, ενώ στο τέλος θα έρθουν φρούτα και γλυκά.

Αν όμως, πεινάς πολύ, τότε μη διστάσεις να παραγγείλεις τον μεγάλο μεζέ (€21.90) ο οποίος περιλαμβάνει και του πουλιού το γάλα, ακόμα και οφτό! Κράτα σημειώσεις Σαλάτα χωριάτικη, ορεκτικά όπως ελιές, ταχίνι, τζατζίκι και ταραμά, χαλλούμι και λούντζα, λουκάνικο σχάρας, πιλάφι, μανιτάρια σχάρας, τσιπς από κολοκάσι, μπάλες τυριού με μαρμελάδα φράουλας, καραόλους, σουβλάκι χοιρινό, πανσέτα χοιρινή, πεντανόστιμο κουνέλι λεμονάτο, συκώτι βοδινό, οφτό κλέφτικο μούρλια και πατάτες λουκούμι! Ο μεζές ολοκληρώνεται με γλυκό και ολόφρεσκα φρούτα εποχή! 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η επίσκεψή σου στον Καμασιά θα σου χαρίσει μια μοναδική, ξεχωριστή εμπειρία γεύσεων, αφού το μαγαζί ετοιμάζει πιάτα που έχουν ως πρωταγωνιστές τα αγνά, εποχικά χόρτα και κρέατα που παράγει ο τόπος μας. Η πλούσια κάβα του μαγαζιού, διαθέτει σίγουρα το κατάλληλο κρασί για κάθε γούστο και περίσταση… το οποίο θα συνοδεύσει ιδανικά τα μεζεδάκια σου! 

(23825144) Δαιδάλου 23, Παραλίμνι. Τρ-Σ 18.00-24.00, Κ και αργίες 12.00-24.00.
FacebookTaverna kamasias

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close