Wine Guide , Εστιατόρια

To νέο υπερσύγχρονο Οινοποιείο ΛΟΕΛ

Εικόνες από τα εγκαίνιά του

Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουνίου 2022

Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν, την Τετάρτη 22 Ιουνίου, τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων του νέου Οινοποιείου της ΛΟΕΛ στον Άγιο Συλά, Λεμεσού.

Πρόκειται για μια καθόλα σύγχρονη οινοποιητική μονάδα, με καινοτόμο εξοπλισμό, και με ταυτόχρονη δυνατότητα οινοποίησης μεγάλων ποσοτήτων αλλά και μικροοινοποίησης για εκλεκτές ποικιλίες σταφυλιών. Στόχος αυτού του επιτεύγματος είναι η παραπέρα μελέτη και ανάδειξη του κυπριακού κρασιού, των γηγενών ποικιλιών σταφυλιού και παραγωγή ψηλής ποιότητας προϊόντων. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής στην παρουσία πλήθους προσκεκλημένων από όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της αμπελοοινικής βιομηχανίας αλλά και αμπελουργών.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Γενικός Διευθυντής Κυριάκος Χατζητοφής, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ‘για 80 σχεδόν χρόνια, η ΛΟΕΛ υπήρξε πρωταγωνιστής στην ιστορία της παραγωγής κρασιού και των οινοπνευματωδών ποτών στην Κύπρο.’ Ταυτόχρονα ανέφερε πως ‘η εταιρεία από την ίδρυση της υπήρξε ο πιο συνεπής υποστηρικτής των αμπελουργών και των ανθρώπων του μόχθου αφού η ίδια είναι δημιούργημα των αγώνων τους για καλύτερες συνθήκες διάθεσης των σταφυλιών τους. Με την ίδια συνέπεια υπηρέτησε τη κυπριακή παράδοση αναδεικνύοντας τα μοναδικά προϊόντα του τόπου μας’.

Ανέφερε επίσης πως είναι με συγκίνηση που καλωσορίζει στην εκδήλωση αμπελουργούς και οινοπαραγωγούς, τους πρωταγωνιστές της κυπριακής οινοποιίας με τους οποίους μας ενώνουν όπως είπε κοινοί αγώνες, προσπάθειες και πρωτοβουλίες, να αναδείξουμε και να προωθήσουμε εντός και εκτός Κύπρου το κρασί και κάλεσε ταυτόχρονα τη Κυβέρνηση όπως συμβάλει ενεργότερα στην ανάδειξη της ταυτότητας του κυπριακού κρασιού.

Καταλήγοντας ο κ. Χατζηττοφής δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά όλους τους συντελεστές του έργου αλλά και τους εργαζόμενους της εταιρείας ΛΟΕΛ. 

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Λαϊκού, κ. Μίνως Χαραλάμπους, ο οποίος και ευχαρίστησε θερμά τόσο τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή, όσο και τον τέως Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργο Λακκοτρύπη, για την αποφασιστική τους συμβολή στην υλοποίηση του έργου αυτού και στην όλη στήριξη που παρείχαν μέσω του Διευθυντή και των λειτουργών στη Διεύθυνση Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ο κ. Χαραλάμπους έκανε στη συνέχεια εκτενή αναφορά για την 20χρονη πορεία του Ομίλου Λαϊκού, τα επιτεύγματα  των τελευταίων χρόνων καθώς και στο ιστορικό ανέγερσης του νέου Οινοποιείου της ΛΟΕΛ. Κλείνοντας δε τόνισε ότι η ΛΟΕΛ με εχέγγυα την λαμπρή της πορεία  και την πολύχρονη της  εμπειρία,  εισέρχεται δυναμικά στην επόμενη δεκαετία με στόχο να καταστεί μεγάλος και αξιόπιστος πρωταγωνιστής στον τομέα της παραγωγής ποιοτικού κρασιού και να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην παραγωγή ζιβανίας, κουμανδαρίας και άλλων οινοπνευματωδών ποτών. 

Τέλος, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα νέα μοναδικά κρασιά του Οινοποιείου, μερικά από τα οποία έχουν τύχει διακρίσεων και να περιηγηθούν στις νέες εγκαταστάσεις του Οινοποιείου. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close