Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουνίου 2022
Το Θέατρο Ριάλτο για μια ακόμη χρονιά βγαίνει έξω για να δροσίσει τα καλοκαιρινά μας βράδια με υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές. Ο επιτυχημένος θεσμός του Θερινού Σινεμά επιστρέφει με ένα πλούσιο πρόγραμμα με σύγχρονες βραβευμένες ταινίες από Δανία, Σουηδία, Γαλλία, Ισπανία, Αργεντινή και μια συμπαραγωγή Κύπρου, Ελλάδας και Ιταλίας.
Ταινίες γεμάτες πρωτοτυπία, τρυφερότητα και χιούμορ που εστιάζουν στις ανθρώπινες σχέσεις και την πολυπλοκότητα που τις χαρακτηρίζει σήμερα, θα μας προσφέρουν ευχάριστες κινηματογραφικές αποδράσεις.
Θα προβληθούν έξι συνολικά ταινίες πρόσφατης παραγωγής που ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν από το σινεφίλ κοινό. Πρόκειται για ταινίες με συναρπαστικές ιστορίες, από γνωστούς και αγαπημένους σκηνοθέτες.

Έναρξη στο φετινό Θερινό Σινεμά κάνει στις 13 Ιουλίου η βραβευμένη με Όσκαρ, Bafta & César και το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κινηματογράφου, ταινία του Thomas Vinterberg Άσπρο Πάτο από τη Δανία. Ακουλουθεί στις 16 Ιουλίου η Μικρή Μαμά από την Γαλλία. Μια οικογενειακή ταινία σε σκηνοθεσία της Céline Sciamma, βραβευμένη στα φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν και της Στοκχόλμης. Ακολουθεί Ο Άνθρωπος με τις Απαντήσεις του συμπατριώτη μας Στέλιου Καμμίτση στις 18 Ιουλίου. Μια ταινία συμπαραγωγή Κύπρου, Ελλάδας και Ιταλίας που κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο περσινό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και στην οποία πρωταγωνιστούν οι Βασίλης Μαγουλιώτης, Anton Weil και η Στέλα Φυρογένη.

Οι προβολές συνεχίζονται στις 19 Ιουλίου με τις Παράλληλες Μητέρες του διάσημου Ισπανού σκηνοθέτη Pedro Almodovar, που συνεργάζεται και πάλι με τη μούσα του Penélope Cruz, η οποία και απέσπασε για τον ρόλο της στη ταινία Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας. Στις 24 Ιουλίου θα προβληθεί η ταινία του Ariel Winograd Σήμερα φτιάχνουμε τον Κόσμο, μια φετινή παραγωγή που μας έρχεται από την μακρινή Αργεντινή και η οποία πραγματεύεται τη σχέση πατέρα και γιου.

Η αυλαία του Θερινού Σινεμά 2022 κλείνει στις 26 Ιουλίου με μια συμπαραγωγή Δανίας και Σουηδίας. Η Γεύση της Απιστίας είναι ο τίτλος της ταινίας που σκηνοθετεί ο Christoffer Boe και στην οποία η γεύση πρωταγωνιστεί κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά, αφού το ζευγάρι των πρωταγωνιστών διαχειρίζεται ένα πανάκριβο εστιατόριο.
Όλες οι προβολές θα γίνονται στους αυθεντικούς διαλόγους, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.
13 – 26 Ιουλίου 2022@Χώρος στάθμευσης της ΣΕΚ (πίσω από Ριάλτο)
Ώρα Έναρξης: 21:00
Εισιτήρια: € 8, E-ticket: www.rialto.com.cy
Πληροφορίες / Ταμείο: 77 77 77 45
(Δευ - Παρ 10:00-15:00 και 2 ώρες πριν την έναρξη των παραστάσεων)
-
Θέατρο Ριάλτο
13 Ιουλίου 2022
16 Ιουλίου 2022
18 Ιουλίου 2022
19 Ιουλίου 2022
24 Ιουλίου 2022
26 Ιουλίου 2022
Σχετικά
To «Κράτα με» της Μυρσίνης Αριστείδου βάζει πλώρη για τα Όσκαρ
Η επίσημη επιλογή της Κύπρου για τα Όσκαρ
Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου επιστρέφει στο Θέατρο Ριάλτο
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει.
Οι Rolling Stones ετοιμάζουν τη δική τους κινηματογραφική ιστορία
Eνα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα στην ιστορία της ροκ ετοιμάζεται να μεταφέρει την πολυτάραχη διαδρομή του στη μεγάλη οθόνη.
Ολική επαναφορά: Πρώτες πληροφορίες για το (νέο) reboot του «Star Trek»
Η νέα ταινία του δημοφιλούς franchise θα διαθέτει νέους χαρακτήρες και το ύφος θα είναι επηρεασμένο από ταινίες όπως το «Training Day» και το «Crimson Tide»!
Το βραβευμένο στο Sundance “Hold Onto Me” (Κράτα Με) συναντά το κοινό της Κύπρου
Από τις sold-out προβολές και το Audience Award του Sundance, στις μεγάλες οθόνες της Κύπρου. Από τις 17 Σεπτεμβρίου, στους κινηματογράφους K-Cineplex σε όλη την Κύπρο
«La Bola Negra»: Η πολυσυζητημένη ταινία των Καννών έρχεται στο Netflix – Με φόντο τη ζωή και τον θάνατο του Λόρκα
Οι δύο δημιουργοί της ταινίας, γνωστοί ως «Los Javis», κέρδισαν το Βραβείο Σκηνοθεσίας του φεστιβάλ.
Αυτές είναι οι 4 κυπριακές ταινίες που πάνε στο 49ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
Στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα προβληθούν συνολικά 157 ταινίες μικρού μήκους
Λίαμ Νίσον: Κινηματογραφική επιστροφή με το θρίλερ δράσης «Κωδικός Τεχεράνη»
Το κυνήγι του χρήματος οδηγεί σε μια νέα επικίνδυνη αποστολή
4 νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στους κινηματογράφους
Αγωνία σε ιλιγγιώδες ύψος, σκοτεινός Πινόκιο, προϊστορικές περιπέτειες και ένας σπουδαίος Willem Dafoe συνθέτουν το κινηματογραφικό μενού
Στην όμορφη αυλή του Έρμα για θερινό σινέμα και τον Σεπτέμβριο
Τις Δευτέρες του Σεπτέμβρη το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει υπέροχες ταινίες, με ελεύθερη είσοδο
EXPLICIT: Το νέο τριήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα του Ριάλτο
Θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2026 και θα περιλαμβάνει ταινίες που τόλμησαν να ανοίξουν νέους δρόμους στη γλώσσα του σινεμά
Tο σίκουελ του «Once Upon A Time in Hollywood» με τον Μπραντ Πιτ απέκτησε τίτλο και ημερομηνία πρεμιέρας
Ο Cliff Booth, ο θρυλικός κασκαντέρ και βετεράνος πολέμου που χάρισε στον Μπραντ Πιτ το πρώτο του Όσκαρ ερμηνείας στο «Once Upon a Time in Hollywood» του Κουέντιν Ταραντίνο, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη