News , Guide

Ακάμας: Κλείνει το 2022 ο δρόμος Λουτρά της Αφροδίτης-Φοντάνα Αμορόζα

Ανοικτός μόνο οχήματα του πάρκου με τη λειτουργία του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα

Δημοσιεύτηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2020

Ο δρόμος από τα Λουτρά της Αφροδίτης στην περιοχή Φοντάνα Αμορόζα στον οποίο συνέβηκε το ατύχημα την περασμένη Κυριακή με τη γουρούνα που έπεσε στον γκρεμό, εντάσσεται στο πολύ μικρό ποσοστό των δρόμων στους οποίους θα διακινούνται μόνο οχήματα του πάρκου με τη λειτουργία του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα πριν το τέλος του 2022. Το ερώτημα είναι γιατί να επιτρέπεται να χρησιμοποιείται ακόμα από επισκέπτες σήμερα ο εν λόγω δασικός δρόμος με όλους τους κινδύνους που διατρέχουν οι οδηγοί τροχοφόρων, από τη στιγμή που ο προγραμματισμός είναι να κλείσει για το κοινό.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε στον «Φ» ότι το γεγονός πως στον ίδιο δρόμο σημειώθηκε θανατηφόρο τροχαίο και πάλι με γουρούνα, σε λιγότερο από ένα χρόνο, έχει ανησυχήσει τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ο οποίος έδωσε οδηγίες για διερεύνηση του ατυχήματος και βελτιστοποίηση του οδικού δικτύου σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών. Εξήγησε ότι ο δρόμος είναι δασικός και παρόλα αυτά ο Αρχηγός βλέποντας τον κίνδυνο που διατρέχουν οι οδηγοί, καθώς και το αυξημένο κόστος επιχείρησης απεγκλωβισμού τους, έδωσε οδηγίες να διερευνηθεί κατά πόσο είναι εφικτό να τοποθετηθεί στηθαίο ασφαλείας  στην πλευρά του γκρεμού ώστε να μην κινδυνεύουν οι πολίτες να βρεθούν στο κενό.

Σημειώνεται ότι πέρυσι μετά το διπλό θανατηφόρο, το Τμήμα Δασών προχώρησε σε τοποθέτηση προειδοποιητικών πινακίδων για την επικινδυνότητα του δρόμου με σήμανση για στενό δρόμο, ανώμαλο οδόστρωμα και απότομο γκρεμό. 

Μιλώντας στον «Φ» ο διευθυντής του Τμήματος, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, ανέφερε ότι πριν και μετά το θανατηφόρο έγινε μικρή διαπλάτυνση του δρόμου σε τέσσερα σημεία έτσι ώστε να μπορούν να διέρχονται δύο οχήματα ταυτοχρόνως, ενώ υπάρχει και σημείο επαναστροφής. Πρόσθεσε ότι ο δρόμος έχει βελτιωθεί και συντηρηθεί. Επισήμανε ότι έχουν τοποθετηθεί πινακίδες που προειδοποιούν τους χρήστες για τους κινδύνους που διατρέχουν. Σε ό,τι αφορά το ατύχημα της Κυριακής, ο κ. Αλεξάνδρου επικαλέστηκε ενημέρωση που του έδωσε η Αστυνομία ότι οφείλεται σε ανθρώπινο παράγοντα και όχι στο δασικό οδικό δίκτυο.

Περαιτέρω, ο κ. Αλεξάνδρου ανέφερε ότι ο δρόμος Λουτρών Αφροδίτης - Φοντάνα περιλαμβάνεται στο οδικό δίκτυο που προτείνεται να βελτιωθεί στα πλαίσια του Εθνικού Πάρκου. Όπως είπε, βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη βελτίωσης του οδικού δικτύου, με τρόπο που να έχει θετική επίδραση στο περιβάλλον. Πρόσθεσε ότι στον εν λόγω δρόμο θα διακινούνται μόνο οχήματα του πάρκου, όπως επίσης και με ειδική διευθέτηση οι ιδιοκτήτες γης στην περιοχή. Βέβαια, οι επισκέπτες θα μπορούν να διακινούνται, είτε πεζοί είτε με ποδήλατα.

Σε ό,τι αφορά το ατύχημα της Κυριακής με την τετράτροχη μοτοσικλέτα, η κατάσταση υγείας της 22χρονης χαρακτηρίζεται κρίσιμη από τους θεράποντες ιατρούς και πολύ σοβαρή του 27χρονου ποδοσφαριστή της Δόξας, Καρλίτος. Σύμφωνα με την Αστυνομία και τους θεράποντες ιατρούς, από τις ιατρικές εξετάσεις διαφάνηκε ότι, η 22χρονη σύντροφος του ποδοσφαιριστή υπέστη κατάγματα στο σώμα, σπόνδυλο και λεκάνη και θλάση νεφρού και σπλήνας, ενώ ο 27χρονος υπέστη θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και τραύματα στο θώρακα. Οι δύο τους νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Το τροχαίο ατύχημα συνέβη λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα της Κυριακής, στο δρόμο από Φοντάνα Αμορόζα προς Λουτρά της Αφροδίτης.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close