Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαΐου 2022
Η Κύπρος μας δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει με τα μαγαζιά της.
Μερικά από αυτά έχουν μάλιστα όλα τα φόντα για να γίνουν το επόμενό σου στέκι. Ειδικά όταν το μενού περιλαμβάνει το πιο αγαπημένο κυπριακό φαγητό του καλοκαιριού, το οφτό κλέφτικο, μια στάση επιβάλλεται.
Το κτήμα Χάλκινο θα το συναντήσεις στη Λέμπα, ένα γραφικό χωριουδάκι, λίγα μόλις λεπτά από την Πάφο.
Βρίσκεται σε έναν πανέμορφο υπαίθριο χώρο στη φύση και την ονομασία του την πήρε λόγω της χαλκολιθικής εποχής που βρισκόταν ο οικισμός στη γύρω περιοχή.
Οι κληματαριές, το καταπράσινο φόντο και το γρασίδι είναι ό,τι πρέπει για χαλάρωση και απόλαυση μαζί με όλη την οικογένεια και παιχνίδι για τα παιδιά.
Λειτούργησε για λίγους μήνες τον περασμένο χρόνο, ενώ η επίσημη έναρξη λειτουργίας του θα γίνει την Τετάρτη 25 Μαΐου.
''Το κλέφτικο ψήνεται με τον παραδοσιακό τρόπο, τυλιγμένο και ψημένο με όλο το ζουμί του, μαζί με πατάτες. Σερβίρεται σε μεγάλες πιατέλες για share με την παρέα και οι μερίδες μας είναι αρκετά χορταστικές.
Περιλαμβάνει πουργούρι, συκωτάκι αρνίσιο, πατάτες του φούρνου και χωριάτικη σαλάτα.
Στο μενού μας θα βρείτε και κάποια πιάτα ημέρας, όπως κουπέπια, παστίτσιο και άλλα μαγειρευτά. Δουλεύουμε μόνο με κρατήσεις και η φιλοσοφία μας είναι να είμαστε κοντά στον πελάτη, προσπαθώντας να ικανοποιήσουμε και τον πιο απαιτητικό.
Αν για παράδειγμα ένας πελάτης μας ζητήσει ένα άλλο φαγητό, εμείς θα τον εξυπηρετήσουμε με κάθε τρόπο. Η ουσία είναι να έχεις άμεση επαφή με τον κόσμο και να βλέπεις τις ανάγκες του'', μας ανέφερε ο κύριος Χρήστος, που είναι και ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου.
Το κτήμα Χάλικινο θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη έως Παρασκευή σερβίροντας οφτό κλέφτικο, ενώ από τον Αύγουστο θα λειτουργεί την Κυριακή μεσημέρι και θα σερβίρονται σούβλες, κοντοσούβλι και άλλα σπιτσία μαγειρευτά.
Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το ραβανί, που είναι η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού!
(99 354858)Λέμπα, 8260, Πάφος Τετάρτη-Σάββατο: 20:00-00:00




Σχετικά
Το Tocayo παρουσιάζει τη νέα σειρά «Experimental Cocktails»
Καινοτομία, Σύγχρονη Μιξολογία και Culinary Ακρίβεια
Σεπτέμβριος στο Λατσί: χαλαρές μέρες, θάλασσα και ηλιοβασιλέματα στο Island Beach Bar
Το ημερολόγιο μπορεί να λέει ότι το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του, αλλά στο Λατσί υπάρχουν ακόμη πολλές μέρες που μοιάζουν ακριβώς με καλοκαίρι
Γνωστό ταβερνάκι στις 25 του μήνα θα σερβίρει το τελευταίο οφτό της σεζόν
Ωστόσο αφήνουν ένα μικρό teaser για τον χειμώνα, προαναγγέλλοντας πως κάτι καινούργιο «μαγειρεύεται»
Δεν έχεις ΙΔΕΑ τι έρχεται στο κέντρο της Λευκωσίας
Ένα νέο all-day spot ετοιμάζεται να δώσει διαφορετικό ρυθμό στις εξόδους μας, μεταφέροντάς μας από το χαλαρό brunch μέχρι τα βραδινά drinks και τα DJ sets
27 ξεχωριστά μέρη για να βγεις στη Λευκωσία
Μια λίστα με εστιατόρια που ξεχώρισαν και είναι ανάμεσα στα υποψήφια των 22ων Cyprus Eating Awards.
Πάμε για "Brandy Sour" και πορτοκαλόπιτα στο καφενείο
Ένα απόγευμα στο καφενείο που θα θυμίζει Κυριακάτικο τραπέζι
Tripadvisor: Τα 25 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο για το 2026 – Ανάμεσα τους και ένα ελληνικό
Η φετινή κατάταξη ταξιδεύει τον επισκέπτη γαστρονομικά από τη Νότια Αμερική και την Ασία έως την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.
Ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς για breakfast και brunch στη Λεμεσό
Στεγασμένoς σε μια όμορφα αναπαλαιωμένη αστική στοά, συνδυάζει μοναδική αισθητική, δημιουργική κουζίνα και αυθεντική φιλοξενία!
Κυριακές με σούβλα, κλέφτικο και παραδοσιακές γεύσεις στο χωριό
Ετοιμάσου για εκδρομή και καλό φαγητό
Η (πιο) διάσημη Κοκόνα της Λευκωσίας, αποκτά αδερφάκι
Το δημοφιλές ghost kitchen brand ετοιμάζεται να ανοίξει το νέο του spot στη Λεμεσό, φέρνοντας μαζί του τα θερμιδομετρημένα, σπιτικά γεύματα που αγαπήθηκαν στη Λευκωσία
Στο Κέντρο της Σταυρούλλας φτιάχνουμε παλουζέ και σουτζούκκο και απολαμβάνουμε τοπική κουζίνα
Στον Πολύστυπο σε μαθαίνουν να φτιάχνεις παλουζέ και σουτζούκκο
Η Λεμεσός απολαμβάνει το TIRAMISU SOU
Το μικρό brand στη Λεμεσό που φτιάχνει θεϊκό τιραμισού!