Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

17 παραστάσεις που θα δούμε στην Κύπρο τον Οκτώβριο

Κωμωδία, δράμα, κοινωνικά, stand up comedy. Όλα τα έχει ο θεατρικός... μπαξές τον Οκτώβριο

Δημοσιεύτηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2020

Τα θεατρικά δρώμενα της Κύπρου ξεκίνησαν δυναμικά φέτος το φθινόπωρο, πράγμα λογικό και τρομερά ευχάριστο μιας και μετά την περίοδο του lockdown το θεατρόφιλο κοινό διψούσε για λίγη ψυχική ανάταση, από εκείνη που μόνο το θέατρο ξέρει να προσφέρει.

Σε παρόμοιους ρυθμούς κινείται και ο Οκτώβριος αφού θεατρικές παραστάσεις θα μας κρατήσουν συντροφιά τον επόμενο μήνα.

"Επάγγελμα Πόρνη"
Το θέατρο ΑντίΛογος παρουσιάζει τις συναρπαστικές εξομολογήσεις της Λιλής Ζωγράφου από το βιβλίο «Επάγγελμα Πόρνη» σε δραματουργική επεξεργασία της Αλεξίας Παπαλαζάρου που σκηνοθετεί τους Πόπη Αβραάμ, Χριστίνα Χριστόφια και Δημήτρη Αντωνίου στις αυτοβιογραφικές ιστορίες μιας αντισυμβατικής συγγραφέως, ενός ανθρώπου που αντιμετωπίζει την ελευθερία ως το ύψιστο αγαθό ώστε αποφασίζει να θέσει τέλος στη ζωή της για να απαλλαγεί απ΄την δουλοπρέπεια της πείνας.
Ιστορία πρώτη: Ο Τρόμος . Περίοδος -  Χούντα. Εισαγωγή στον τρόμο που επικρατεί τα χρόνια της Δικτατορίας στην Ελλάδα.  Ένα τρίτο πρόσωπο αφηγείται το περιστατικό όπου  Χαφιέδες κτυπούν τη Λίλη Ζωγράφου σε δημόσιο χώρο και κανείς δεν καταμαρτυρεί την αλήθεια. Αντίθετα την στρεβλώνουν . Ένας πρόλογος στο τραγικό παράλογο που θα ακολουθήσει.
Ιστορία δεύτερη: Χούντα. Στη συγγραφέα απαγορεύεται να εξέλθει της χώρας λόγω πολιτικών πεποιθήσεων με πρόφαση την μη άσκηση του επαγγέλματος της δημοσιογραφίας  που αναγράφεται στο διαβατήριό της. Η Ζωγράφου πολεμώντας με χιούμορ το παράλογο καθεστώς, αλλάζει ιδιόγραφα το επάγγελμα της σε «Πόρνη-ελευθερίων ηθών» με συνέπειες τραγελαφικές.
Ιστορία τρίτη: 1973. Μετά την απόπειρα αυτοκτονίας της παραμονές πρωτοχρονιάς, νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική. Εκεί γινόμαστε μάρτυρες της απάνθρωπης συμπεριφοράς του προσωπικού, που φτάνει στα όρια του εξευτελισμού: η συγγραφέας – δεμένη στο κρεβάτι - πέφτει θύμα βιασμού από νυχτερινούς φύλακες. Εντούτοις δεν αποδυναμώνεται: η τραυματική της εμπειρία την εξωθεί στην κατά μέτωπο σύγκρουση με τους ιθύνοντες και την καταγγελία της σαθρής λειτουργίας του νοσηλευτικού οργανισμού.
Θα ανέβουν 3 διπλές παραστάσεις τον Οκτώβριο και συγκεκριμένα:
>> Σάββατο 3 Οκτωβρίου, 20:30 & Κυριακή 4 Οκτωβρίου, 19:00.
>> Σάββατο 10 Οκτωβρίου, 20:30 & Κυριακή 11 Οκτωβρίου, 19:00.
>> Σάββατο 17 Οκτωβρίου, 20:30 & Κυριακή 18 Οκτωβρίου, 19:00.
Θέατρο Μασκαρίνι, Αρχ. Μακαρίου Γ’ 5 (Αθαλάσσης 11), Λατσιά, Λευκωσία. 

Κηδειάζουσα περίπτωση
Ο αποχαιρετισμός ενός αγαπημένου, συγγενικού προσώπου καταλήγει σε ανεξέλεγκτο χάος, όταν έρωτες, ζήλιες, παραισθησιογόνες ουσίες και εκβιασμοί, σμίγουν ώστε τα σκοτεινά μυστικά, που τάχτηκαν να θαφτούν με τον πεθαμένο, να βγουν στη φόρα, την πιο ακατάλληλη στιγμή. Το έργο είναι μια μαύρη κωμωδία που διαδραματίζεται στους κόλπους μιας αστικής, εύπορης, κυπριακής οικογένειας, όπου τα κοινωνικά πλαίσια στενεύουν. Οι κακές γλώσσες παίρνουν φωτιά και τα σκάνδαλα γίνονται πιο έντονα και τραγελαφικά.
Το έργο είναι μαύρη κωμωδία και σκιαγραφεί γλαφυρά τους χαρακτήρες της κυπριακής κοινωνίας. Μιας κοινωνίας όπου ο καθωσπρεπισμός και το φαίνεσθαι κυριαρχεί. Οι χαρακτήρες είναι τόσο γνώριμοι, που θα μπορούσαν να είναι οι δικοί μας συγγενείς, φίλοι, γνωστοί ή γείτονες. Χωρίς να υπερτονίζονται και να καταλήγουν γραφικοί, περιγράφουν με ρεαλιστικό τροπο σε βάθος την «νοοτροπία του Κυπραίου». Το αστείο και το γέλιο πηγάζει μέσα από τη δυσκολία των χαρακτήρων να αντιμετωπίσουν και να χειριστούν τα απίστευτα που τους συμβαίνουν, καθώς και μέσα από την προσπάθειά τους να συγκαλύψουν την αλήθεια. Οι απίστευτες εκρήξεις που λαμβάνουν χώρα, πυροδοτούν ταυτόχρονα πολλά μέτωπα. Ο έλεγχος χάνεται, οι μάσκες πέφτουν, οι ήρωες ξεγυμνώνονται, όλα ανατρέπονται και δεν μένει τίποτα για να σωθεί. Τίποτα εκτός, ίσως, από την αλήθεια. Όπως όλες οι μαύρες κωμωδίες, η παράσταση εξορκίζει τον θάνατο, απομυθοποιεί μια εξιδανικευμένη ζωή, που επιβάλει ο καθωπρεπισμός και λυτρώνει την ιδιαίτερη αλήθεια που κρύβουμε μέσα μας.
Το θέατρο WhereHaus 612 και η ομάδα Point To, παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως ανοικτός χώρος, αραιοί θεατές. Ελπίζουμε να προσφέρουμε στον κόσμο ένα θέαμα αποφορτισμένο απο κινδύνους που αφορουν την πανδημία.
>> Σάββατο 3, Κυριακή 4, Παρασκευή 9, Σάββατο 10, Κυριακή 11, Παρασκευή 16, Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Οκτωβρίου, Θέατρο WhereHaus 612, Μιχαήλ Κουσουλίδη 5, Βιομ. Παλλουριώτισσας, Λευκωσία (υπαίθρια σκηνή). Εισιτήριο: €15 (κανονικό), €10 (μειωμένο). Επικοινωνία: 99 122 552/ 99 588 103.

Το δάνειο
Μετά τις πετυχημένες παραστάσεις στην Αθήνα, το θεατρικό έργο του βραβευμένου Καταλανού συγγραφέα Jordi Galceran έρχεται για δύο μόνο παραστάσεις στην Κύπρο.
Πρόκειται για μια απολαυστική και επίκαιρη όσο ποτέ κωμωδία που αντλεί έμπνευση από το υπαρξιακό αδιέξοδο που γεννά η σύγχρονη χρηματοπιστωτική κρίση. 
Στους δύο ήρωες του έργου απολαμβάνουμε τον Σωτήρη Χατζάκη και τον Δημήτρη Μυλωνά που υπογράφει και τη σκηνοθεσία. Δύο καλλιτέχνες με σημαντική διαδρομή στο χώρο της υποκριτικής και της σκηνοθεσίας οι οποίοι συναντιούνται επί σκηνής σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας που συναρπάζει. Ο Αντόνιο επιθυμεί διακαώς να λάβει ένα τραπεζικό δάνειο όμως ως μοναδική εγγύηση έχει να επιδείξει… το λόγο της τιμής του. Μπροστά στην επίμονη άρνηση του διευθυντή της τράπεζας να εγκρίνει το πολυπόθητο δάνειο, ο επίδοξος αιτών απειλεί τον τραπεζίτη ότι θα «αποπλανήσει» τη γυναίκα του αξιοποιώντας την ακαταμάχητη έλξη που ασκεί στο γυναικείο φύλο! Ο Αντόνιο, ένας ήρωας της καθημερινότητας, κουβαλάει στην πλάτη του όλη την απελπισία της οικονομικής κρίσης. Μη διαθέτοντας κανένα άλλο μέσο πειθούς και αξιοπιστίας αποφασίζει να τα παίξει όλα για όλα και να μπλοφάρει. Κι ενώ ο τεχνοκράτης και συγκροτημένος τραπεζίτης αρχικά τον υποτιμά, σταδιακά παρασύρεται σε ένα ξεκαρδιστικό “man to man” παιχνίδι δίχως πραγματικό νικητή. Ξέφρενος ρυθμός, διασκεδαστικές ατάκες, ανατροπές συνθέτουν μια απολαυστική κι επίκαιρη όσο ποτέ κωμωδία που εμπνέεται από το υπαρξιακό αδιέξοδο που γεννά η σύγχρονη χρηματοπιστωτική κρίση ενώ με τρόπο καυστικό κλείνει το μάτι στην «ευρηματικότητα» του ανθρώπου απέναντι στο επείγον της επιβίωσης. «Το δάνειο» (2103) του σημαντικού σύγχρονου Ισπανού συγγραφέα Τζόρντι Γκαλθεράν, παγκοσμίως γνωστού για το θεατρικό του έργο Η μέθοδος Γκρόνχολμ, κέρδισε το Νοέμβριο 2011 το πρώτο βραβείο στο «Τουρνουά Σύγχρονου Καταλανικού Θεάτρου» της Τζιρόνα κι έχει παιχτεί σε πολλές γλώσσες σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.
>> Σάββατο 3 Οκτωβρίου, Θέατρο Παλλάς, Λευκωσία, 20:30. Κρατήσεις: http://ucy.ac.cy/alumni Τ: 22894356 (ώρες γραφείου) Ε: alumni@ucy.ac.cy.
>> Κυριακή 4 Οκτωβρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20:30. Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45 (Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-15:00). E-ticket: rialto.com.cy,  Rialto Theatre App. Είσοδος: €15 & €12.

Η Μηχανή Turing
Το έργο πραγματεύεται τη ζωή του Άλαν Τούρινγκ, του Άγγλου μαθηματικού που έσπασε τον μυστικό κώδικα του γερμανικού "Enigma" κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Με αυτή του την κίνηση ο Τούρινγκ έσωσε εκατομμύρια ζωές συμβάλλοντας έτσι και στον ταχύτερο τερματισμό του πολέμου. Ο Turing είχε δημιουργήσει μια πρωτότυπη  μηχανή σκέψης που με τα χρόνια θα εξελισσόταν στον σημερινό υπολογιστή.Από την εφηβική του ήδη ηλικία άρχισε να ξεδιπλώνεται το ταλέντο του στα μαθηματικά. Τότε ανακάλυψε και την ομοφυλοφιλία του με τον Τιούρινγκ να ερωτεύεται συμμαθητή του. Στο σχολείο οι καθηγητές του δεν αναγνώρισαν την κλίση του στα μαθηματικά, ενώ δεν κατάφερε να κερδίσει υποτροφία στο κολέγιο Τρίνιτι του Καίμπριτζ πηγαίνοντας έτσι στο Κίνγκς Κόλετζ του Καίμπριτζ.
Αναγκασμένος σε σιωπή από τις μυστικές υπηρεσίες και αφού  είχε καταδικαστεί για την  ομοφυλοφιλία του σε ορμονική θεραπεία, μια μέθοδος που εφαρμοζόταν σε ομοφυλόφιλους για τη μείωση της λίμπιντο, αποτραβήχτηκε.  Ταλαιπωρημένος, αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του τρώγοντας ένα δηλητηριασμένο μήλο, μιμούμενος ένα διάσημο αγαπημένο του παραμύθι, τη Χιονάτη και τους  επτά νάνους .
>> Πεμ 1, Δ 5, Τρ 6, Τετ 7, Πεμ 8, Δ 12, Τρ 13, Τετ 14 & Πεμ 15 Οκτωβρίου, Θέατρο Versus, Λεμεσός. Τηλ.: 99395970.


Αριστοφάνης τόσος δα

Το δυναμικό της Σκηνής 018 για τη φετινή θεατρική περίοδο βρίσκεται σε πυρετώδεις προετοιμασίες, αναλαμβάνοντας να μας συστήσει τον παραμυθένιο κόσμο του Αριστοφάνη μέσα από μια πρωτότυπη σύνθεση βασισμένη σε επιλεγμένα έργα του.
Αριστοφανικοί ήρωες ζουν μεγάλες και μικρές περιπέτειες, τα παθήματά τους γίνονται μαθήματά μας, ενώ οι παρεξηγήσεις προσθέτουν το απαραίτητο κωμικό αλατοπίπερο σε αυτή τη σπαρταριστή παράσταση. Η ζωηρή και φασαριόζικη συμμορία του σκηνοθέτη ξεδιπλώνει το ταλέντο της, μεταμορφώνεται, ξεφαντώνει με μουσική, χορό και τραγούδι, έτοιμη να μοιραστεί μοναδικές στιγμές γέλιου με τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους.
>> Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 και κάθε Κυριακή στις 10:00, Θέατρο ΘΟΚ, Κεντρική Σκηνή Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης, Λευκωσία. Πληροφορίες 77772717.

«Με δύναμη από την Κηφισιά»
Έργο των Δημήτρη Κεχαϊδη και Ελένης Χαβιαρά και ίσως ένα από τα κορυφαία έργα της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας, σε σκηνοθεσία Χρήστου Γιάγκου. Το έργο διαδραματίζεται σε ένα αστικό σαλόνι, κάπου στην Κηφισιά. Τρεις γυναίκες η Αλέκα, η Φωτεινή και η Μάρω που είναι κολλητές φίλες, ετοιμάζονται για ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη, σε μια προσπάθεια  να ξεφύγουν από τα συναισθηματικά  τους αδιέξοδα και τις επώδυνες και προβληματικές τους σχέσεις με τους άνδρες. Η τέταρτη γυναίκα  η Ηλέκτρα, που είναι κόρη της Αλέκας, με την ευκαιρία αυτή καταστρώνει τα δικά της σχέδια και προσβλέπει στην ώρα που με το σπίτι στη διάθεση της, θα πραγματοποιήσει τα δικά της όνειρα. Σταδιακά παρακολουθούμε εκτενείς αναφορές για τις σχέσεις των γυναικών με τους άντρες και τις προσπάθειες τους  να απαλλαγούν από αυτές προσβλέποντας σε μια καινούργια αρχή. Ενώ αρχικά μας δίνεται η εντύπωση ότι πρόκειται για ανεξάρτητες και χειραφετημένες γυναίκες, βλέπουμε στη συνέχεια ότι ουσιαστικά κατευθύνονται από τα πάθη και τις αδυναμίες τους, με αποτέλεσμα να λειτουργούν ως μαριονέττες των συναισθημάτων τους.
Μέσα από τις αφηγήσεις των τεσσάρων ηρωίδων, για τις σχέσεις τους με τους άνδρες, τις κωμικοτραγικές καταστάσεις και τους ξεκαρδιστικούς διαλόγους, οι συγγραφείς αποκωδικοποιούν τον ψυχισμό  της γυναίκας, σε μια ατέρμονη προσπάθεια για καινούργια αρχή και εμμονική αναζήτηση της αγάπης.
>> Τακτικές παραστάσεις Παρασκευή & Σάββατο στις 8.30 μ.μ. & Κυριακή στις 7.00 μ.μ. μέχρι τις 25 Οκτωβρίου 2020, θέατρο Διόνυσος, Λευκωσία. 
>> Παραστάσεις στη Λεμεσό: Θέατρο «ΕΝΑ»: 29, 30 &31 Οκτωβρίου 2020 στις 8.30 μ.μ.
Εισιτήρια: 15 ευρώ( κανονικό),12 ευρώ( συνταξιούχοι, φοιτητές)
Αγορά εισιτηρίων: www.soldoutticketbox.com
Πληροφορίες/Κρατήσεις: 22818999 & 99621845

170 τετραγωνικά (Moonwalk)
Τα 170 τετραγωνικά (Moonwalk), η μεγάλη περσινή επιτυχία του ΘΟΚ, μια παράσταση που έσπασε ταμεία και γοήτευσε κοινό και κριτική, επανέρχεται στη Νέα Σκηνή για αυστηρά περιορισμένο αριθμό παραστάσεων – μόλις 15.
Στην ελληνική επαρχία του σήμερα: Μέσα στα 170 τετραγωνικά του πατρικού τους σπιτιού, δύο αδερφές, με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο του πατέρα τους, στήνουν ένα σκηνικό ξεκαθαρίσματος παλιών αντικειμένων και οικογενειακών κειμηλίων. Ο περίκλειστος χώρος μετατρέπεται σε πεδίο μάχης, διαβρωμένες σχέσεις και κρυμμένα μυστικά έρχονται στην επιφάνεια, και η αλήθεια επιτέλους απογυμνώνεται.
Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Γιωργής Τσουρής, με χιούμορ και αιχμηρή γλώσσα, φωτίζει παθογένειες της ελληνικής οικογένειας, συνθέτοντας ένα παζλ έντονων συγκρούσεων, αλλεπάλληλων ανατροπών και συγκλονιστικών αποκαλύψεων. Στη διάθεσή του μια μοναδική ομάδα πέντε ηθοποιών που φέρει εις πέρας ένα ανεπανάληπτο σκηνικό αποτέλεσμα όπου το δραματικό στοιχείο εναλλάσσεται με το κωμικό.
* Συστήνεται για άτομα άνω των 16 ετών.
>> Πρώτη παράσταση: 3 Οκτωβρίου 2020 και κάθε Τέταρτη, Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 18:00, Θέατρο ΘΟΚ, Λευκωσία.  
Πληροφορίες / Εισιτήρια: Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717, και ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy.


"Κάποιοι Εγώ"
Τι γίνεται όταν ένας άντρας εισβάλλει στον πολύ ιδιωτικό σου χώρο, την ώρα που κάνεις μπάνιο; Ποιος είναι και τι θέλει; “Μπόρεσες και βρήκες την οδό μου, το διαμέρισμά μου, παραβίασες την πόρτα του και τον πολύ ιδιωτικό μου χώρο. Μπήκες στο μπάνιο μου την ώρα που λουζόμουν και στάθηκες απέναντί μου γυμνός!” Ο Κ. Μαννούρης γράφει ένα έργο για τον άνθρωπο, την μοναξιά, τον έρωτα, την νεότητα, την αρχή της ζωής και το τέλος της. Με ευαισθησία και χιούμορ, το έργο Κάποιοι Εγώ, πραγματεύεται την αιώνια πάλη του ανθρώπου με τον εαυτό του. Μιλάει για όλα εκείνα που ήταν να γίνουν και δεν έγιναν ποτέ και για όλα όσα έγιναν, που δεν ήταν για να γίνουν. “Θέλω να με θυμάσαι κάποτε. Να θυμάσαι τη φωνή μου. Πως έλεγα το όνομά σου μασώντας τα σύμφωνα, πως άφηνα τα φωνήεντα να φτερουγίσουν με την ορμή της προσδοκίας. Πως ήθελα να κρατήσω το χέρι σου μέσα στον δρόμο κι αντί γι’ αυτό έτριβα το μπράτσο μου στον πρώτο τοίχο σαν απολέπιση απ’ την αδικία. Σε αγαπώ. Και θα σε αγαπώ πάντα. Όμως δεν μπορώ να σε ακολουθήσω. Ο Μ. Μεττής σκηνοθετεί και ερμηνεύει τον μονόλογο Κάποιοι Εγώ, σε μία παράσταση όπου ο καθένας μας έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.  “Ο καθένας μας είναι μία ανθρωπότητα. Θαυμαστή και απειλούμενη.”
Κείμενο: Κώστας Μαννούρης | Σκηνοθεσία: Ερμηνεία Μάριος Μεττής | Σκηνικά Κοστούμια Σταύρη Παπαδοπούλου | Φωτογραφία Χάρης Αγιώτης | Παραγωγή HAMM BRODUCTIONS | Διοργανωτής EVOHK | Υποστηρικτές Once In A Blue Moon | Youth Makerspace |  Φυτώρια Λακκοτρύπη | Οργανισμός Μ.Κ.Ο RETO | Χορηγοί Επικοινωνίας Love FM | ΚαθημερινήΠαραστάσεις
>> Σάββατο 10, Κυριακή 11, Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Οκτωβρίου, 18:00 & 20:30, στον κήπο του Youth Makerspace Larnaka, Γρίβα Διγενή 1, 6030 Λάρνακα – Κύπρος, https://makerspace.onek.org.cy. Εισιτήρια: www.onceinabluemoon.com.cy
Πληροφορίες: 97779275. 

«Ο Πάπας» - Alpha Square
Πριν επτά χρόνια ο Πάπας Βενέδικτος 16ος εξέπληξε τον κόσμο με την παραίτησή του – ο πρώτος Πάπας σε 700 χρόνια που έπραξε έτσι. Τι ώθησε αυτό τον αρχισυντηρητικό να σπάσει την ιερά παράδοση και να παραχωρήσει το δρόμο στον Καρδινάλιο Μπεργκόλιο – κάποτε φρουρός σε κλαμπ ταγκό, ποδοσφαιρόφιλος και ένας λαϊκός αναμορφωτής – για να γίνει ο Πάπας Φραγκίσκος, ένας από τους ισχυρότερους άνδρες στη γη.
Μια συναρπαστική, ακόμα και κωμική ιστορία δύο πολύ διαφορετικών ανδρών, οι οποίοι παλεύουν με το πολύπλοκο παρελθόν τους και το αβέβαιο μέλλον τους. Από την ενηλικίωσή τους κάτω από τις δικτατορίες της Γερμανίας και της Αργεντινής μέχρι το σκάνδαλο περί σεξουαλικής κακοποίησης στον κλήρο, «Ο Πάπας» ρίχνει φως σε έναν από τους πιο μυστικοπαθείς θεσμούς. Θέτει ένα διαχρονικό ερώτημα: σε καιρό κρίσης, ακολουθούμε τους κανόνες ή το ένστικτό μας;\
Το έργο του προτεινόμενου για τέσσερα Όσκαρ Anthony McCarten μετέφρασε και σκηνοθετεί ο Ανδρέας Αραούζος, με σκηνικά και κοστούμια του Λάκη Γενεθλή, μουσική του Γιώργου Κολιά και φωτισμούς του Βασίλη Πετεινάρη. Τους δύο «παπικούς πόλους» υποδύονται οι Βαρνάβας Κυριαζής και Φώτης Αποστολίδης ενώ τις καλόγριες στο πλευρό του καθενός η Στέλα Φυρογένη και η Νιόβη Χαραλάμπους. Μαζί τους ο Εύρος Βασιλείου.
>> Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός, 20.30. 
>> Κυριακή 4 Οκτωβρίου, Μαρκίδειο Θέατρο, Πάφος, 20.30. 
Εισιτήρια από 12 ευρώ. Εισιτήρια: tickethour.com.cy / 7777 7040 / ACS Courier. 

 

Προσοχή, ο φίλος δαγκώνει
Η άκρως επιτυχημένη παράσταση του χειμώνα «Προσοχή, ο φίλος δαγκώνει», που αγκαλιάστηκε με μεγάλη θέρμη από το κοινό επιστρέφει με περιοδεία στα ανοιχτά θέατρα της Ελλάδας και της Κύπρου αυτό το καλοκαίρι. Πρόκειται για μια ανατρεπτικά αυτοσχεδιαστική παράσταση σε σκηνοθεσία του Βλαδίμηρου Κυριακίδη. Βασίζεται στην κωμωδία «Μου αρέσει πραγματικά τι κάνεις»της CaroleGreep και ανέβηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας στο θέατρο Ζίνα τη χειμερινή σεζόν. Η σκηνοθετική ματιά του Βλαδίμηρου Κυριακίδη «παντρεύει» το επιτυχημένο θεατρικό κείμενο με τον δημιουργικό αυτοσχεδιασμό. Δίνει το έναυσμα στους συμπρωταγωνιστές του να ξεδιπλώσουν επί σκηνής την αυθόρμητη δοκιμασμένη καλλιτεχνική έμπνευση και να επινοήσουν τα εκφραστικά μέσα της... στιγμής, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό κάθε βράδυ να απολαμβάνει μια «διαφορετική»παράσταση. Οι αυτοσχεδιασμοί, το διαρκές παιχνίδι του λόγου, η αλήθεια και η ψευδαίσθηση συνυπάρχουν αρμονικά προκαλώντας αστείρευτο γέλιο. Το θεατρικό έργο απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στο Παρίσι, όπου παίζεται για 16η συνεχή χρονιά, «σπάζοντας τα ταμεία». 
Πρόκειται για την παράσταση... «ύμνο» στην τοξική φιλία: το φθόνο, το ψέμα, την προδοσία και την υποκρισία, έννοιες τόσο γνωστές στις μέρες μας. 
Η υπόθεση:Δύο ζευγάρια, τέσσερις διαφορετικοί χαρακτήρες, μπλέκουν τις «γραμμές» φιλίας, δημιουργούν απρόοπτες καταστάσεις που φθάνουν στη γελοιότητα και ανακαλύπτουν πως οι καλύτεροι φίλοι τους δεν είναι και τόσο ...φίλοι όπως πίστευαν. Ένας λανθασμένος χειρισμός του κινητού τηλεφώνουφέρνει στο φως όλη την αλήθεια: τι πραγματικά σκέφτονται οι φίλοι τους γι΄αυτούς.Κι όταν τα στόματα ανοίγουν, αποκαλύπτεται η πραγματική ταυτότητα όλων. Αναγκάζονται να βγάλουν τις μάσκες και να τα... πουν όλα κατά πρόσωπο... Κοινωνική σάτιρα με ανατροπές, απρόοπτα, πολλές αλήθειες και πολλές ευκαιρίες για γέλιο σε μια παράσταση που θα μείνει σε όλους αξέχαστη! Η CaroleGreep είναι γαλλίδα συγγραφέας και έχει υπογράψει μεγάλες επιτυχίες της σύγχρονης θεατρικής σκηνής. 
>> Σάββατο 3 Οκτωβρίου, Αμφιθέατρο Σχολής Τ υφλών, Λευκωσία.
>> Κυριακή 4 Οκτωβρίου, Κηποθέατρο Λεμεσού.
Ώρες παραστάσεων 20:30. Εισιτήρια: tickethour.com.

Frozen. Κάτω από τον Πάγο
Το Θέατρο Σκάλα υποδέχεται τη σεζόν με τη νέα του παράσταση "Frozen. Κάτω από τον Πάγο, σε σκηνοθεσία Αύρας Σιδηροπούλου. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Οκτωβρίου 2020.  Ιχνηλατώντας τις πολλαπλές μορφές ενός μείζονος κοινωνικού προβλήματος, τη σεξουαλική κακοποίηση και τη δολοφονία ενός δεκάχρονου κοριτσιού από έναν κατά συρροή δολοφόνο, το συγκλονιστικό Frozen (1998) της Βρετανίδας συγγραφέα Bryony Lavery φαντάζει περισσότερο επίκαιρο από ποτέ. To έργο αποτελεί μία μοναδική σπουδή στην ανατομία ενός εγκλήματος, μία ενδελεχή διείσδυση σε ένα διαταραγμένο μυαλό, στην οδύνη της απώλειας ενός μικρού παιδιού και στην απόπειρα επιστημονικής διερεύνησης των νευρολογικών διαστάσεων που ωθούν έναν άνθρωπο σε ένα τέτοιο έγκλημα. Κυρίως όμως, το έργο πραγματεύεται την έννοια της πραγματικής συγχώρεσης, ως αναγκαία προϋπόθεση για να μπορέσει κάποιος να συνεχίσει να ζει. Η παράσταση, σε νέα μετάφραση της Aύρας Σιδηροπούλου, αναδεικνύει την πρωτοποριακή, αιχμηρή γραφή της Lavery μέσα από τις προσωπικές ιστορίες των τριών πρωταγωνιστών – μιας μητέρας, ενός παιδόφιλου δολοφόνου και μιας ψυχιάτρου – που σταδιακά συνδέονται. Βασικό ρόλο στη δράση διαδραματίζει η εισβολή του «έξω» στο «μέσα», του βιωμένου στο φαντασιακό, του πραγματικού γεγονότος στον χώρο της διαταραγμένης μνήμης. Το έργο προβάλλει, μέσα από μια ρηξικέλευθη θεατρική φόρμα και με τον πιο αμείλικτο τρόπο, την υποδόρια βία που ελλοχεύει πίσω από πολλές ανθρώπινες πράξεις αλλά και την υπαρξιακή ανάγκη για συγχώρεση. Ένα εκλεκτό επιτελείο συντελεστών δημιουργεί το ασφυκτικό αλλά και βαθιά ανθρώπινο σύμπαν του έργου.
Ταυτότητα Παράστασης: Μετάφραση / Σκηνοθεσία: Αύρα Σιδηροπούλου, Σκηνικά / Κοστούμια: Γιώργος Τενέντες, Μουσική Σύνθεση: Βάνιας Απέργης, Σχεδιασμός Φωτισμών: Miroslav Stanchev, Video Art: Άρτεμις Τζάβρα-Bulloch, Βοηθοί Σκηνοθέτη: Μαρία Χατζηστυλλή, Άντρη Παύλου. Ερμηνεύουν: Λέα Μαλένη, Μόνικα Μελέκη, Στέλιος Καλλιστράτης. 
>> Πρεμιέρα: 17 Οκτωβρίου 2020, στις 20:30, Θέατρο ΣΚΑΛA.
Παραστάσεις: 18, 24, 25, 31 Οκτωβρίου 2020 & 1, 7, 8, 14, 15 Νοεμβρίου 2020, στις 20:30, Θέατρο ΣΚΑΛΑ
Λευκωσία: 27, 28, 29 Οκτωβρίου 2020, στις 20:30, Θέατρο ΔΕΝΤΡΟ
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 24652800/1 – 99490102
Η παράσταση είναι ακατάλληλη για παιδιά κάτω των 15 ετών.

Το σύνδρομο της άδειας φωλιάς
Ψυχικός εγκλεισμός, ελευθερία, απώλεια και η πραγματική έννοια της αγάπης & του σεβασμού: Στην πρώτη τους σκηνοθετική προσπάθεια η Ζαχαρούλα Χρόνη και η Κωνσταντίνα Καλλιβωκά βασίζονται σε ένα από τα σημαντικότερα έργα όλων των εποχών, τον «Γυάλινο Κόσμο» του Τένεσι Ουίλιαμς και δημιουργούν “Το σύνδρομο της άδειας φωλιάς”. Υπόθεση: Ο Φίλιππος αγωνίζεται να σπάσει τους οικογενειακούς δεσμούς και να φύγει μακριά από το σπίτι-κελί στο οποίο μεγάλωσε, όπου η κόντρα με τον πατέρα του είναι συνεχής. Ο Κωνσταντίνος Δημητρίου, αυστηρή και επιβλητική φιγούρα, τείνει να ελέγχει τις ζωές των παιδιών του, ενώ είναι υπερπροστατευτικός με την κόρη του. Η Νεφέλη έχει μια σπάνια ασθένεια που κάνει τα κόκαλά της να σπάνε με το παραμικρό, γεγονός που προήλθε από την εγκατάλειψη της μητέρα της και που καθιστά τον πατέρα της μοναδικό στήριγμα. Όταν εμφανίζεται στη ζωή τους ο Γιώργος, οι ισορροπίες μεταξύ των τριών αλλάζουν. Ο έρωτάς του με τη Νεφέλη και ο τρόπος που θα τον διαχειριστεί ο πατέρας της, κάνει το σπίτι όλο και πιο εύθραυστο. Παίζουν: Παναγιώτης Μπουγιούρης και η Βαρβάρα Χριστοφή 2 ηθοποιοί σε 4 ρόλους
>> Κυριακή, 25 Οκτωβρίου Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, 20:30. Είσοδος: €5. Εισιτήρια από την tickethour.com.cy και τα καταστήματα της ACS Courier. Πληροφορίες 7777 7040.
Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Παγκύπριου Συνδέσμου «Μικροί Εθελοντές»,  Αρ. Άδειας Εράνου 15/2020.

Ο τσάρος με τη μακριά γενειάδα
Ένα υπέροχο ρωσικό παραμύθι «Ο τσάρος με τη μακριά γενειάδα» που φέρει την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη, παρουσιάζεται σε Λεμεσό και Λευκωσία, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια 2020. 
Με παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια, πλημμυρισμένη με υπέροχες μελωδίες, τραγούδια και χορούς της Ρωσίας, μέσα από την οποία τα παιδιά θα γνωρίσουν τέσσερις Ρώσους συνθέτες, τους Α. Μποροντίν, Μ. Μουσόργκσκι, Π. Τσαϊκόφσκι και Ν. Ρίμσκι-Κόρσακοφ, η παράσταση θα μάς πάει σε δύο ξεχωριστούς τόπους: Στο ολόχρυσο βασίλειο της γης και στο καταγάλανο βασίλειο των νερών.
«Ο Τσάρος με τη μακριά γενειάδα» μας μεταφέρει σε μια εποχή με έναν κόσμο γεμάτο με μάγους και ξωτικά, ζώα με ανθρώπινη λαλιά, αλλά και ποτάμια μέσα στα οποία ήταν χτισμένα παλάτια με βασιλιάδες και βασίλισσες. Τότε, λοιπόν, σε ένα βασίλειο που ανήκε σε μια αυτοκρατορία, πολύ πιο πέρα από τις γαλάζιες θάλασσες και τα ψηλά βουνά, ζούσε ένας τσάρος που τον έλεγαν Γιεριμέι. Είχε μάλιστα και παρατσούκλι. Τον φώναζαν «Γεριμέι με τη μακριά γενειάδα», μια που είχε μια πολύ μακριά γενειάδα. Ο Γιεριμέι ζούσε με την τσαρίνα του, τη Λαρίσα, σ’ ένα όμορφο παλάτι.
Η ζωή τους κυλούσε ήρεμα μα βαρετά, μια που δεν είχαν παιδιά να τους δώσουν χαρά και ενδιαφέρον. Μια μέρα, συζητώντας με τους συμβουλάτορές του και τον γελωτοποιό του, ο Γεριμέι κατάλαβε ότι δεν κυβερνούσε καλά το βασίλειο του, μια που κανείς δεν ήξερε πόσοι ήταν οι κάτοικοι της χώρας, πόσα τα σπίτια, πόσα τα ζωντανά. «Να κάνουμε απογραφή», πρότεινε ο γελωτοποιός. Έτσι κι έγινε…
Κάπως έτσι ξεκινάει το παραμύθι, με ενδιαφέρουσα πλοκή, κωμικές στιγμές, ανατροπές και αγωνία, σε μια παράσταση με τσάρους και τσαρίνες, βογιάρους και μπάμπουσκες, πρίγκιπες και πριγκίπισσες, μέδουσες, αστερίες και άλλους ήρωες της θάλασσας, ντυμένους με πολύχρωμα κοστούμια, μέσα σε ολόχρυσα από τη μια και καταγάλανα από την άλλη σκηνικά, πλημμυρισμένη από υπέροχες μελωδίες, τραγούδια και χορούς της Ρωσίας, που θα κρατήσει αμείωτη την προσοχή μικρών και μεγάλων. Μια παράσταση φτιαγμένη με πολλή αγάπη και σεβασμό... για τα παιδιά.
Συντελεστές: Κείμενο – Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη, Σκηνικά – Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή, Κίνηση – Χορογραφίες – Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας, Μουσική επεξεργασία: Αντώνης Δελαπόρτας, Στίχοι: Ανδρέας Κουλουμπής, Διδασκαλία τραγουδιών: Λαρίσα Ερεμέγιεβα, Συντονισμός παραγωγής: Αντώνης Κοΐζας. Παίζουν και τραγουδούν: Χάρης Αγγέλου, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου, Ιουστίνα Μάτσιασεκ, Έλενα Μιχαλάκη, Γιάννης Νικολάου, Ορφέας Τσαρέκας, Πολύκαρπος Φιλιππίδης, Ειρήνη Χρηστίδη.
>> Λεμεσός, Σάββατο 3 Οκτωβρίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, 6.30μ.μ.
>> Λευκωσία, Κυριακή 4 Οκτωβρίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, 4μ.μ. & 6.30μ.μ.
Διάρκεια: 90'. Εισιτήρια €15/€10 μειωμένο - €8 παιδικές παραστάσεις. Εισιτήρια πωλούνται στα γραφεία της ACS COURIER παγκύπρια και ηλεκτρονικά στο tickethour.com / τηλ: 77777040.

1η φορά χιόνι
Ο Παναγιώτης Λάρκου και ο Βαγγέλης Γέττος έξυσαν τα μολύβια τους και έγραψαν μια ιστορία αληθινή, που ξεκινά το ’57 σε ένα χωριό της Μόρφου, γλιτώνει από τον πόλεμο, πάει στην Αθήνα, επιστρέφει πίσω και τελειώνει το ’89 σε έναν αεροδρόμιο του Ομάν. Την ιστορία μιας γυναίκας που είδε για πρώτη φορά στη ζωή της χιόνι. “Ένας φίλος μας λέει πως τις πιο πολλές φορές αν πεις μόνο την αλήθκεια εν σου πιστεύκει κανένας. Ώρες ώρες πιστεύκω του.”
Διοργανώτρια είναι η drama educator Μαρίνα Κατσαρή, της οποίας η μητέρα είναι και η κεντρική ηρωίδα της ιστορίας. 
διασκευή/σκηνοθεσία | Παναγιώτης Λάρκου
επί σκηνής | Μαρίνα Κατσαρή
>> Πρεμιέρα: 23 Οκτωβρίου στις 20:30, στο ίδρυμα Άρτος, Αγ. Ομολογητών 64, Λευκωσία. 
Παραστάσεις: κάθε Παρασκευή και Σάββατο μέχρι τις 14 Νοεμβρίου 2020. Τιμή εισιτηρίου | 10 ευρώ (ενιαίο). Πληροφορίες και κρατήσεις 97843347.

Το Τάβλι
Μια κωμωδία χαρακτήρων, που αποδίδεται γλαφυρά η νεοελληνική πραγματικότητα και το ενδόμυχο όνειρο του νεοέλληνα «να πιάσει την καλή». Ο Φώντας (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης) και ο Κόλιας (Ιεροκλής Μιχαηλίδης) δυο φίλοι και κουνιάδοι, κάθονται ένα ζεστό αυγουστιάτικο απόγευμα μετά από ένα μεσημεριανό ύπνο, την ώρα του ιερού απογευματινού καφέ στη βεράντα τους και συζητούν πως θα πιάσουν την καλή και θα γλυτώσουν από τη φτώχεια τους. Το σχέδιο «όπως πάντα» καλά οργανωμένο και σίγουρο, μας δείχνει όλο το νεοελληνικό όνειρο που πλάθεται από ευτελή υλικά. Οι δυο ήρωες μας, ο Φώντας,άνθρωπος της πιάτσας και ο Κόλιας πρώην αντιστασιακός και νυν λαχειοπώλης, ονειρεύονται να στήσουν μαζί μια κομπίνα, με στόχο τα μεγάλα κέρδη και την είσοδο στην υψηλή κοινωνία. Δύο χαρακτήρες αυθεντικοί, λαϊκοί, οικείοι, αναγνωρίσιμοι, τραγικοί και κωμικοί συνάμα, συνοψίζουν την ουσία της νεοελληνικής φιλοσοφίας. Το "Τάβλι", είναι έργο προφητικό και γι' αυτό πάντα επίκαιρο, πρωτοανέβηκε στο Θέατρο Τέχνης τον Φεβρουάριο του 1972, μεσούσης της δικτατορίας, σε σκηνοθεσία του Κάρολου Κουν, με πρωταγωνιστές τον Νικήτα Τσακίρογλου ως Φώντα και τον Γιάννη Μόρτζο ως Κόλια. Από τότε, ανεβαίνει συχνά στις θεατρικές σκηνές, γεγονός που καταδεικνύει την οξυδερκή ματιά του συγγραφέα στη νεοελληνική νοοτροπία.
Κείμενο: Δημήτρης Κεχαΐδης | Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης Σκηνικά: Πουλχερία Τζόβα | Κοστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου | Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
>> Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, 17:00 & 20:30. Είσοδος: €15 και €20. Εισιτήρια από την tickethour.com.cy και τα καταστήματα της ACS Courier και το Ταμείο του Θεάτρου. Πληροφορίες 7777 7040.

Ήχος από κόκκαλα που σπάνε
Μετά τη θερμή υποδοχή της παραγωγής Το παράδειγμα του δόκτορα Κόρτσακ του Ντέιβιντ Γκρεγκ, η καλλιτεχνική ομάδα των Δράσεων 2020-2021: «Νέος σε έρημο νησί» συνεχίζει τη δημιουργική πορεία της στις Αποθήκες ΘΟΚ με την παρουσίαση του έργου Ήχος από κόκκαλα που σπάνε της Σουζάν Λεμπό, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καραούλη.
Σε μια χώρα που σπαράσσεται από εμφύλιο πόλεμο, δύο  ανήλικα παιδιά, η Ελίκια και ο Ζοζέφ, βλέπουν τη ζωή τους να ανατρέπεται ραγδαία. Από τη βίαιη στρατολόγησή τους μέχρι την απόδρασή τους προς την ελευθερία, ξετυλίγεται ένα ταξίδι περιπλάνησης και επιβίωσης, που φωτίζεται επίσης μέσα από την αφήγηση της Αντζελίνα, της νοσηλεύτριας που τους προσφέρει καταφύγιο. 
Η Καναδή συγγραφέας Σουζάν Λεμπό παρουσιάζει τη σκληρή πραγματικότητα των παιδιών-στρατιωτών που παλεύουν να επιβιώσουν μέσα στη δίνη του πολέμου. Με ποιητική ματιά, η σκηνοθεσία αναδεικνύει το ζήτημα της χαμένης παιδικότητας και μας φέρνει αντιμέτωπους με ερωτήματα για τη δικαιοσύνη και την ηθική.
Μετάφραση: Σοφία Γρηγορίου, Σκηνοθεσία: Γιάννης Καραούλης, Δραματουργία: Ελένη Μολέσκη, Σκηνικά-Κοστούμια: Ελένη Ιωάννου, Μουσική: Χριστίνα Γεωργίου, Κίνηση: Έλενα Χριστοδουλίδου, Σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Λάζογλου, Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Ανδρέου. Παίζουν: Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Ελένη Μολέσκη, Τάριελ Μπερίτζε
>>  Κάθε Παρασκευή-Σάββατο, 20:30, και Κυριακή, 18:00 (μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2020), Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ, Λευκωσία. Πληροφορίες/Εισιτήρια: Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717. Τιμές Εισιτηρίων: €12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας).

 

Τέλειοι Ξένοι
H Θεατρική Ομάδα Garage θα παρουσιάσει το έργο του P. Genov «Tέλειοι Ξένοι», σε σκηνοθεσία του Μάριου Ζησίμου. Yπόθεση: Ο καθένας από εμάς έχει τρεις ζωές: μια δημόσια, μια ιδιωτική και μια μυστική. Κάποτε, η ζωή μας ήταν κλειδωμένη στις αναμνήσεις μας και στα προσωπικά μας αρχεία. Σήμερα είναι κλειδωμένη στις sim των κινητών μας τηλεφώνων. Αν αυτό το μικρό πλαστικό αντικείμενο μπορούσε να μιλήσει, τι στ' αλήθεια θα αποκάλυπτε; Το "μαύρο κουτί" της ζωής μας πόσο μας καθορίζει τελικά; Το έργο εκτυλίσσεται ένα βράδυ με πανσέληνο, όταν μια παρέα φίλων συγκεντρώνεται για δείπνο. Μια κοπέλα από την παρέα προτείνει να παίξουν το εξής παιχνίδι: να αφήσουν τα κινητά τους επάνω στο τραπέζι και να μοιράζονται με όλους ό,τι φθάνει σε αυτά. Εξάλλου, όπως όλοι ισχυρίζονται, δεν έχουν μυστικά μεταξύ τους! Είναι όμως έτσι; Ένα ευχάριστο κοινωνικό έργο για τις ανθρώπινες σχέσεις, κατάλληλο για όλους! 
Πρωταγωνιστούν: Γιάννος Ερωτοκρίτου, Έλενα Μαραθεύτη, Γιάννης Χριστόπουλος, Μαρία Βάσου, Θεράπων Θεράποντος, Μαρία Ζάλτη, Αντρέας Ζαρής και Βαλεντίνα Αντρέου.
*Στην παράσταση ακούγονται οι φωνές των: Έλενα Οδυσσέως, Μάριος Φωτίου, Σάββας Βορκάς, Άντρη Μηνά, Κωνσταντίνος Μπαρμπούνης, Αντωνία Παναγιώτου, Μάριος Ζησίμου, Θανάσης Γιάννος, Στέλλα Αντρέου, Σταύρος Πατσιάς, Δόξα Κάρενου.
>> Παραστάσεις: Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, Σάββατο 10 Οκτωβρίου, Κυριακή 11 Οκτωβρίου και Δευτέρα 12 Οκτωβρίου. Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 20:30. Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά.
ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ- 99103824.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close