Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Οι πιο ψαγμένοι λάτρεις του κρέατος, βρήκαν το στέκι τους!

Ένα εστιατόριο που έχει αναγάγει την υπόθεση "κρέας" σε άλλο επίπεδο!

Δημοσιεύτηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Άγιος Ιωάννης Μαλούντας είναι το γραφικό χωριουδάκι της Λευκωσίας, που, πέρα από το φυσικό του κάλλος, τον τελευταίο έναν χρόνο έχει γίνει γνωστό για το εστιατόριο Salt & Fire.

Εδώ λοιπόν τα δύο αδέρφια, ο Γιώργος και ο Χρήστος, κάνουν πράματα και θάματα με το κρέας.

Παρόλο που και οι δύο ξεκίνησαν από πολύ διαφορετικές αφετηρίες, εντούτοις κατέληξαν στον προορισμό τους, το σπίτι τους στον Άγιο Ιωάννη Μαλούντας, το οποίο και μετέτρεψαν σε προορισμό για κάθε λάτρη του καλού κρέατος. 

Εδώ όπου άρχισαν όλα...
Η έμπνευση για το εστιατόριο έρχεται από την Αυστρία και από ένα ταξίδι του πατέρα τους εκεί, πριν από 19 ολόκληρα χρόνια. Η επίσκεψή του στο steak place του Helmut, ενός αυστριακό-ιταλού «μάστορα» του στέικ, στις χιονισμένες Άλπεις, ήταν καθοριστική. 

Μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία ενός πατέρα, μια σχάρα που ταξίδεψε αεροπορικώς από την Αυστρία στην Κύπρο και η νέα σχέση των δύο παιδιών, τότε, με το καλό κρέας, έμελλε να έχει συνέχεια. 

Ο Γιώργος, που είχε σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός και στη συνέχεια Ορκωτός Λογιστής (και δούλεψε σε Λονδίνο και Κατάρ), και ο πιλότος Χρήστος, που ταξιδεύει τακτικότατα στη γενέτειρά του, αποφάσισαν να δημιουργήσουν κάτι αποκλειστικά δικό τους, με αφετηρία τα ερεθίσματα που είχαν για το εκλεκτό κρέας. 

Η πρώτη απόπειρα έγινε στον κήπο τους, όπου ξεκίνησαμε δειλά δειλά με events σαν Wine Knights, για τους φίλους τους στο χωριό, τα οποία στη συνέχεια εξελίχθηκαν σε private dinners για δυο-τρεις παρέες. Η επιτυχία τους ήταν τέτοια, που η ιδέα για ένα εστιατόριο αντίστοιχης φιλοσοφίας ήταν μοιραία. 

Και κάπως έτσι εγένετο… Salt & Fire. 
Το Salt & Fire έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Οκτώβριο και τον τελευταίο έναν χρόνο κερδίζει καθημερινά νέους, φανατικούς επισκέπτες. 

Ο Χρήστος και ο Γιώργος, ανακάλυψαν το καλύτερο κρέας Black Angus, το οποίο εισάγουν από την Αυστραλία -από έναν παραγωγό ο οποίος αναδείχθηκε μάλιστα ως ο καλύτερος του είδους- και το σερβίρουν σε όλους τους κρεολάγνους -που εγγυημένα πλέον κάθονται στα τραπέζια τους ξανά και ξανά.

Η φιλοσοφία τους περιστρέφεται γύρω από το steak, στηρίζεται στην απλότητα και στα καλύτερα συστατικά , χωρίς όμως να θέτουν περιορισμούς σε κάποιο είδος κουζίνας, καθώς, όπως τα δύο αδέρφια τονίζουν, στη δημιουργικότητα δεν υπάρχουν όρια. Tο είδος τους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κομμάτι της γαλλικής κουζίνας καθώς σχεδόν όλα τα πιάτα έχουν γαλλικές ρίζες (tartare, foie gras, steaks & creme brule). 

Το μενού του εστιατορίου δε φτιάχτηκε εν μία νυκτί. Αντίθετα, είναι δημιούργημα των τελευταίων 19 χρόνων. Οι εμπειρίες των δύο αδερφών είναι η «ρίζα» του μενού, τα steaks είναι «προίκα» του πατέρα τους, που τους μύησε στη μαγική γεύση και τη μαεστρία. Το υπόλοιπο μενού «προσγείωσε» στο τραπέζι ο πιλότος, Χρήστος, του οποίου οι γνώσεις γύρω από τη γαστρονομία ξεπερνούν κάθε προσδοκία. 

Στόχος τους ήταν, είναι και συνεχίζει να είναι η δημιουργία μιας μοναδικής εμπειρίας για κάθε επισκέπτη του εστιατορίου. 

Στο εστιατόριο τους μπορείς να απολαύσεις εκτός από το εκλεκτό κρέας, σαλάτες (burrata και με μαρούλι), ορεκτικά όπως φουα γκρα, ταρτάρ, πατέ, φινετσάτα σπαράγγια και ποικιλία από επιλεγμένα κρασιά.

Συνόδευσε το πιάτο σου με ένα από τα προσεκτικά επιλεγμένα κρασιά που διαθέτει το κατάστημα και διάλεξε ένα από τα φοβερά τους επιδόρπια.

Αν ψάχνεις για απλότητα και μαεστρία στο κρέας, τα βρήκες στο Salt & Fire.


Salt & Fire
Οδός
: Κυριάκου Μάτση 2611, Άγιος Ιωάννης Μαλούντας, επ. Λευκωσίας. 
Τηλέφωνο: Η κράτηση στο 99 999585 επιβάλλεται. 
Ωράριο λειτουργίας: Το μαγαζί λειτουργεί Τρ-Σ 20.00-αργά.  
Facebooksaltandfirecy/

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close