Τέλος εποχής για ένα από τα εμβληματικότερα ξενοδοχεία της Αθήνας

Η «Μεγάλη Βρετανία», ένα εμβληματικό, με διαχρονική αίγλη ξενοδοχείο, που ξεκίνησε στα τέλη του 19ου αιώνα σαν μία απλή οικογενειακή επιχείρηση και κατέληξε τον 21ο αιώνα να βρίσκεται ανάμεσα στους κολοσσούς του κόσμου, αποτελεί συνώνυμο με την αρχοντιά, την αυθεντική πολυτέλεια, την κομψότητα και δικαίως θεωρείται η ναυαρχίδα της ελληνικής ξενοδοχίας.

Παρόλα αυτά, μετά από περίπου 150 χρόνια λειτουργίας και σύμφωνα με πληροφορίες επιχειρηματικών κύκλων, αλλάζει ιδιοκτησιακό καθεστώς και περνά σε επιχειρηματικό αραβικό όμιλο του Κατάρ αντί του ποσού των 700.000.000 ευρώ, όπως είναι επιπλωμένη!

Από το lockdown του Μαρτίου και μετά υπολειτουργεί, παρά τις φήμες ότι θα λειτουργούσε κανονικά, εφ’ όσον υπήρχαν κρατήσεις. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, άνοιξε μεν αλλά τυπικά.

Η πώλησή του είναι στο τελικό στάδιο και στη συμφωνία μεταπώλησης του πολυτελούς ξενοδοχείου είναι και το περιεχόμενό του, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αντικείμενα μεγάλης αξίας, όπως μεταξύ άλλων πίνακες, φωτιστικά, πολυελαίους, Fitness Studio, Spa και άλλα αντικείμενα μεγάλης αξίας που είναι άγνωστο πως θα αξιοποιηθούν από τους Άραβες που αγοράζουν το ξενοδοχείο.

H άλλη πλευρά του νομίσματος, είναι ότι δεκάδες εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανεργία, οι περισσότεροι εκ των οποίων από τον Μάρτιο παίρνουν το επίδομα των 534 ευρώ που δικαιούνται οι εργαζόμενοι στον τουρισμό. Το δυναμικό του ξενοδοχείου είναι περίπου 650 εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό των Αράβων επενδυτών είναι να παραμείνει κλειστό το πεντάστερο ξενοδοχείο για μεγάλο χρονικό διάστημα για να ανακαινιστεί πλήρως και να αλλάξει μορφή.

Η «Μεγάλη Βρετανία» ως τίτλος θα περάσει κατά πάσα πιθανότητα στην ιστορία καθώς θα ξανανοίξει, όπως φημολογείται, με την επωνυμία μεγάλης σειράς υπερπολυτελών ξενοδοχείων!

Από τη «Μεγάλη Βρεταννία» πέρασαν όλες οι μεγάλες προσωπικότητες του πολιτισμού που έρχονταν στην Αθήνα για συναυλίες, παραστάσεις ή τουριστικούς λόγους. Μεταξύ των οποίων έχουν καταλύσει οι Scorpions, Lenny Kravitz, Slayer, Kirk Douglas, Catherine Zeta-Jones, Amal Alamoundin, το συγκρότημα της Madonna και πολλοί ακόμη σε ένα μακρύ κατάλογο. Επίσης πολιτικοί, βασιλείς, πρόεδροι και πρωθυπουργοί κρατών και άλλες μεγάλες προσωπικότητες.

Πηγή: provocateur.gr

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31